Priznajem, možda ja nisam normalna, možda sam obraz-opanak, ali mene takav pristup izaziva i zabavlja.sanja-m prvotno napisa
Njemu sam došla zbog toksoplazme i baš se poklopilo da je UZV stalno pokazivao kako je beba dosta mala (općenito), a i puno manja nego što su mi bile bebe u ranijim trudnoćama pa je dr. Hafner zbog opravdanog opreza (ma više da zaštiti sebe nego mene) upisao u karton „hospitalizacija“ i kaže on meni –„OK, vidimo se sutra ovdje na odjelu, ponesite uputnicu za hospitalizaciju“. Ja malo u šoku, ali odlučna – „Nema šansi, sa mnom je sve u redu, s bebom je sve ok, neću ja ići ni ležati u bolnicu ni na silu rodit“! 8)
E, čovjek je automatski pošizio, drži se kao cool, a vjerovat ne može :shock: pa počne prodiku -„Pa je l znate vi da mi ovdje imamo 3000 poroda godišnje, šta vi mislite kud bih ja stigao da sa svakom trudnicom pregovaram, mi zbog 20 posto kritičnih moramo biti na oprezu i kod oni 80 posto kod kojih će proći sve u redu,bla,bla...“.
Meni je samo proletilo kroz glavu- znam ja sve to, ali te ne doživljavam, 8) sa mnom ćeš morati pregovarati jer nisam ni ja sebe kraj ceste našla.Nisam se uopće raspravljala s njim -čovjek ima svoje razloge, ja svoje, oboje imamo zdrav razum i to je bilo to. 8)
Otišla sam u bolnicu tek dva tjedna poslije toga, kad sam ocijenila da je pogodno, a i to je bilo prerano. Vrlo sam dobro bila upućena u situaciju, a i znala sam da je lik inteligentan i ne bi mi bez pisane potvrde samo tako popustio da je postojala prava medicinska indikacija za hospitalizaciju.
To što sam odbila hospitalizaciju pisalo mi je u svim papirima pa su me poslije njegovi kolege gledali ko nekakvu gerilu i iščuđavali se – zašto ste odbili?Hafneru ste odbili? Očito tamo mister H. nešto gazduje.
Ja malo perverzno uživam u provociranju takvih živčenjaka, što mogu, osobito ako mi ne djeluju u svojoj biti maliciozni, a za njega baš mislim da je dobar,samo mu treba opaliti par čvrga kad se zaigra gazdovanja.
A da sam smatrala da H. nešto griješi, otišla bih s tog njegovog posjeda na Sv. Duhu sigurno. Samo, uvijek i svugdje trebamo misliti na sebe i čini mi se da si ti, Tikva, u startu trebala dobiti uputnicu za pregled na patologiji i tamo se naručiti, nisam sigurna, ali ne može nitko znati bolje od tebe, trebaš napomenuti što ti je. Baš ću sutra napisati post o svom slučaju s toksoplazmom (napokon) gdje sam se uvjerila da se liječnicima ne smije slijepo vjerovati, oni su tu da pomognu, ali za ono što se nas tiče same se moramo izboriti. A što se tiče mjerenja zdjelice, rodila sam tri puta i nikad mi nitko nije mjerio širinu zdjelice.

)
Njemu sam došla zbog toksoplazme i baš se poklopilo da je UZV stalno pokazivao kako je beba dosta mala (općenito), a i puno manja nego što su mi bile bebe u ranijim trudnoćama pa je dr. Hafner zbog opravdanog opreza (ma više da zaštiti sebe nego mene) upisao u karton „hospitalizacija“ i kaže on meni –„OK, vidimo se sutra ovdje na odjelu, ponesite uputnicu za hospitalizaciju“. Ja malo u šoku, ali odlučna – „Nema šansi, sa mnom je sve u redu, s bebom je sve ok, neću ja ići ni ležati u bolnicu ni na silu rodit“! 8)
„Pa je l znate vi da mi ovdje imamo 3000 poroda godišnje, šta vi mislite kud bih ja stigao da sa svakom trudnicom pregovaram, mi zbog 20 posto kritičnih moramo biti na oprezu i kod oni 80 posto kod kojih će proći sve u redu,bla,bla...“.
Odgovori s citatom
I žao mi je jer kad sam trebala na prvu kontrolu slomio je nogu na skijanju pa ga nisam ni vidjela....inače bi mu rekla
a inače mi sve vodi dr. Hafner....nadam se da se neću trebati porađati prije nego se on vrati........uh uh uh
nije bas galantno niti je trenutak da te tako pitaju za sterilizaciju, ali valjda kuzis zasto su pitali...
.