lukava puščica prvotno napisa
nena - jabuka bas si mi simpaticna, citala sam na prosloj str ono tvoje iskustvo
a bajaderi sam samo htjela reci

nije bas galantno niti je trenutak da te tako pitaju za sterilizaciju, ali valjda kuzis zasto su pitali...
Hvala
puščica, prvi put vidim tvoj nick i baš sam se nasmijala, podsjetio me je na dane djetinjstva, džiza, otkad nisam čula za lukavu puščicu

, već bih bila i zaboravila.
Nisam se prije osvrtala na ovo pitanje o sterilizaciji tijekom 3. carskog, ali u tomu ne vidim ama baš ništa čudno, štoviše, mislim da je to dio standardne procedure, da je to zadnje provjeravajuće pitanje, ono - sad se još možete predomisliti u zadnji čas, ali naravno da ste o tomu puno, puno ranije dobro razmislli i odlučili. S medicinske strane, njima je to očito logično da se netko ne upušta nakon trećeg carskog u rizik iduće trudnoće i poroda, a naše vjerske stavove i odluke smo mi već davno prije dolaska na stol za carski trebali pretumbati u glavi i razriješiti.
Njihovo je pitanje upućeno čisto radi provjere, ne da tada krene moralna rasprava.
Za plaćanje posebnog dogovora glede dolaska na porod, hm, to naravno, nije ni legalno ni moralno, kao, uostalom, ni to da nam majstori rade popravke po kućama u fušu, ni da babice dolaze iz inozemstva, ali je nekakva praksa.
Ja nisam tražila nikakav poseban dogovor za porod, a da jesam, obraz mi ne bi dozvolio da to ne platim jer bih zamislila nas, na stotine trudnice, koje bi htjele baš tog svog određenog liječnika na porodu (svejedno kojeg)
i da on uopće nema privatni život niti treba dolaziti kući ikad jer mi rađamo u bilo koje doba dana i noći, a htjele bismo (iz sasvim ljudskih i shvatljivih razloga) da tamo bude netko u koga imamo povjerenja.
Naravno da je to apsolutno neizvedivo, i naravno da oni tek rijetko na to pristaju, i da im veću ulogu u tomu igra privatno poznanstvo nego novac, a kad već pristanu, meni je normalno da im se plati.
Već sam rekla na jednom topicu da se svi sindikati bune kad se radnicima ne plati prekovremeni rad, i mismo povrijeđeni ako se
nama ne plati,
a sad bi liječnik trebao altruistički i volonterski trčati od kuće,
od svoje djece i besplatno, izvan radnog vremena, porađati žene :/ .
Načelno se osvrćem na tu praksu, ja osobno nisam ni pokušavala bilo što dogovarati, baš zato što imam eto takav stav kakav imam.