Citiraj sanja-m prvotno napisa
Kod razlike u misljenju sve je OK, dok ne dodje do mijesanja u medicinski dio posla (obicno to bude zahtjev pacijentice - "ja bih na drip, carski, ....") - tu postaje cinican, neugodan, odbrusi bez problema. Mislim da zapravo ne zeli gubiti vrijeme u razgovorima za koje unaprijed zna kako ce zavrsiti - umjesto toga zavrsi po kratkom postupku. Kao sto meni u jednom navratu rece dr. H. - "mozete vi slobodno odabrati i drugu bolnicu ukoliko smatrate da vas tu ne lijece profesionalno!" )
Priznajem, možda ja nisam normalna, možda sam obraz-opanak, ali mene takav pristup izaziva i zabavlja.
Njemu sam došla zbog toksoplazme i baš se poklopilo da je UZV stalno pokazivao kako je beba dosta mala (općenito), a i puno manja nego što su mi bile bebe u ranijim trudnoćama pa je dr. Hafner zbog opravdanog opreza (ma više da zaštiti sebe nego mene) upisao u karton „hospitalizacija“ i kaže on meni –„OK, vidimo se sutra ovdje na odjelu, ponesite uputnicu za hospitalizaciju“. Ja malo u šoku, ali odlučna – „Nema šansi, sa mnom je sve u redu, s bebom je sve ok, neću ja ići ni ležati u bolnicu ni na silu rodit“! 8)

E, čovjek je automatski pošizio, drži se kao cool, a vjerovat ne može :shock: pa počne prodiku - „Pa je l znate vi da mi ovdje imamo 3000 poroda godišnje, šta vi mislite kud bih ja stigao da sa svakom trudnicom pregovaram, mi zbog 20 posto kritičnih moramo biti na oprezu i kod oni 80 posto kod kojih će proći sve u redu,bla,bla...“.

Meni je samo proletilo kroz glavu- znam ja sve to, ali te ne doživljavam, 8) sa mnom ćeš morati pregovarati jer nisam ni ja sebe kraj ceste našla.Nisam se uopće raspravljala s njim -čovjek ima svoje razloge, ja svoje, oboje imamo zdrav razum i to je bilo to. 8)
Otišla sam u bolnicu tek dva tjedna poslije toga, kad sam ocijenila da je pogodno, a i to je bilo prerano. Vrlo sam dobro bila upućena u situaciju, a i znala sam da je lik inteligentan i ne bi mi bez pisane potvrde samo tako popustio da je postojala prava medicinska indikacija za hospitalizaciju.
To što sam odbila hospitalizaciju pisalo mi je u svim papirima pa su me poslije njegovi kolege gledali ko nekakvu gerilu i iščuđavali se – zašto ste odbili?Hafneru ste odbili? Očito tamo mister H. nešto gazduje.
Ja malo perverzno uživam u provociranju takvih živčenjaka, što mogu, osobito ako mi ne djeluju u svojoj biti maliciozni, a za njega baš mislim da je dobar,samo mu treba opaliti par čvrga kad se zaigra gazdovanja.
A da sam smatrala da H. nešto griješi, otišla bih s tog njegovog posjeda na Sv. Duhu sigurno. Samo, uvijek i svugdje trebamo misliti na sebe i čini mi se da si ti, Tikva, u startu trebala dobiti uputnicu za pregled na patologiji i tamo se naručiti, nisam sigurna, ali ne može nitko znati bolje od tebe, trebaš napomenuti što ti je. Baš ću sutra napisati post o svom slučaju s toksoplazmom (napokon) gdje sam se uvjerila da se liječnicima ne smije slijepo vjerovati, oni su tu da pomognu, ali za ono što se nas tiče same se moramo izboriti. A što se tiče mjerenja zdjelice, rodila sam tri puta i nikad mi nitko nije mjerio širinu zdjelice.