-
hrana u zamrzivaču
vjerojatno postoji tema, ali ne nalazim....
dobila sam domaće suhe kobase, komad pancete, komad šunkice....
previše nam je to odjednom, pa bi dio zamrznula....
nemam baš iskustva s tim jer ono što smo inače nažicali smo odmah i pojeli....
koliko takve stvari držite u zamrzivaču?
-
Ja zamrzavam takve stvari jer često dobijem štajaznam šunku za Uskrs, pa ju držimo obično do godišnjeg odmora - cca 3 mjeseca, ako se ne pojede prije. Može trajati do pola godine. Može i dulje (dogodilo mi se da zaboravim neke stvari) ali gubi na kvaliteti, pa sad pazim da mi ne ostane predugo.
Evo tu je okvirni vodič: http://metro-portal.hr/rok-trajanja-...mrzivacu/43504
Dobro pazi kad zamrzavaš dimljeno meso (kobasice i slično) da je doooobro zamotano jer će ti inače cijeli zamrzivač poprimiti miris.
-
Mi sušimo doma,pa onda sve te kobase,šunke,špek narezan na fete..zamotamo komadno u alufoliju i u škrinju s tim.Pa vadimo po potrebi.
-
čitala sam malčice koliko sam stigla, inače sve u zamrzivaču potrošimo u nekom razumnom roku, pa nikad nisam istraživala koliko baš nešto krajnje može biti unutra
samo vidim da nisam znala bitnu informaciju
hrana koja ostane u zamrzivaču duže od navedenog je sigurna za konzumiranje jedino što gubi na kvaliteti...
doooobro sam zamotala iako mi to sve toliko miriši da mi ne bi bilo bed ni da ostalo unutra poprimi aromu šunkice i špeka
-
a da podijeliš malo
?
-
a kad malo i imam, inače bi, da ne opterećujem zamrzivač previše
-
I mi uvijek sve domaće sušeno držimo u škrinji, no na žalost ne poživi dugo da bi vidjeli koliko gubi na kvaliteti
-
Sav špek, suho meso i kobase od kolinja držimo u škrinji. Sve sve to dodatno još malo posuši dok je u škrinji pa je dobro zamrzavati ih ne skroz suhe. Mi smo evo neki dan potrošili zadnje kobase od kolinja 12/2012. Na žalost, bile su već neko vrijeme toliko suhe da smo ih koristili samo kuhane u grahu.
-
Mi isto tako eto jede se zadnji komadi špeka od kolinja 12/2012 tj. uglavno kuhaju u varivima. Klobase i finije stvari prije nestanu
ali sve uglavnom smrznemo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma