Ali to je normalan proces adaptacije (i ne mislim da će ga se kasnije moći izbjeći, samo će forma biti drugačija).
Neka djeca su u vrtiću ok, pa plaču kad roditelji dođu, druga ne žele ići doma (to su moji radili) ali poruka je u biti ista = nedostajali smo im
Način na koji se to iskazuje ovisi o djetetovoj osobnosti, dobi i još dosta stvari, ali nema nikakvog načina da se preskoči ta stepenica. Meni bliske osobe ovako su odustale od upisa sina u vrtić (nakon 2-3 pokušaja) pa je bilo veselja u prvom razredu - dijete se moralo socijalizirati, stjecati imunitet, učiti regule kolektiva...sve u prvom razredu + gradivo. Da ne govorim o tome koliko je dijete izostalo.
Iako vjerujem da ima obitelji za koje je to dobro, meni se čini da je mojoj djeci vrtić puno značio u svakom pogledu. Iako je bilo puno prilika u kojima bi oni radije ostali doma, imali su ponovljenu adaptaciju na početku svake školske godine, ali brate mili, zar i nama nije tako nakon godišnjega??? Pa ne živimo pod staklenim zvonom.
Ali dosta priče - svatko ima svoje razloge.

Odgovori s citatom