Pokazuje rezultate 1 do 50 od 669

Tema: Ispisali smo ju iz vrtića

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Od kad je kolektiv postao nesto sto je nuzno za zdravi razvoj?
    pogotovo u dobi od 3 godine?
    Mozemo govoriti o prednostima, u normalno poticajnim obiteljima one su vece za roditelje nego za djecu ( pogotovo u dobi od 3 godine).
    Stvarno ne razumijem da bi dijete u normalno poticajnoj obitelji ostalo uskraceno za bilo sto , ako bi u kolektiv krenulo sa 5 godina , ili tek u skoli.
    moja mlada braca nisu isla u vrtic, pa na to nitko nikad nije gledao kao neki hendikep.
    X

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Niti ja ne shvaćam tu neophodnost vrtića; doživljavam ga ipak prije svega kao mjesto gdje je dijete dobro zbrinuto ako roditelji rade.
    Znam veliki broj djece koja nikad nisu išla u vrtić i nemaju radi toga nikakvih problema.
    Ja sam išla i prilično sam sigurna da mi to nije donijelo ništa dobro.
    X

Isto tako netko je napomenuo da nije išao u vrtić i da se radi toga loše prilagodio u školi.
    Mislim da je to vrlo nategnuto.
    U mojem razredu bilo je 28 djece ni jedno nije išlo u vrtić i opet je bilo teške adaptacije, vrlo lagane ili nikakve,... ovisi o karakteru djeteta.

Osobno smatram vrtić vrlo korisnim, ali baš neophodnom razvojnom stepenicom, nikako ne. I da bi za dijete trebalo biti svakako bolje da ide u vrtić u dobi od 3 godine, a ne da je doma s mamom, opet nikako ne.
    Naravno, napominjem smatram da je socijalizacija nužna, ali vrtić nije jedino mjesto gdje se dijete socijalizira.

Kao i boravak u školi, sjajno je i lijepo kad dijete nakon škole napiše zadaću, ne nosi doma knjige, ne trebaš doma ništa pregledati,... ali eto kod nas nema boravka i što sad?
    Posljednje uređivanje od Anemona : 18.02.2014. at 19:39

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •