neznam sto bih vam napisala za manipulacije, moze biti, nemora biti...tesko je reci, no sam moment ispisa iz vrtica ne smatram kljucnim momentom, ako manipulira, manipulira...ako mama kuzi, kuzi, ako ne ne... no 3 tjedna potistenosti nikako ne smatram manipulativnim potezom

moj je isao u vrtic od trece, od prvog dana je ostao cijeli dan bez takozvane adaptacije, jer jednostavno nije bilo potrebe.
problemi su krenuli kasnije, i pocelo je biti sve vise dana koji su pocinjali sa:mama ja ne zelim u vrtic...trajalo je i trajalo...sad vec trecu upisanu godinu,s njegovim 5 godina i ispisala sam ga, jer se vise nisam imala snage boriti, i placati za nesto sto ne zeli. zadnji dan je sav sretan trcao kroz vrtic i hvalio se kako je ispisan. a tete su bile odlicne i grupa neproblematicna

a socijalizacija...meni je taj momenat bio najbitniji, zivimo prilicno izolirano na otocicu sa sacicom stanovnika, tako da sam ga htjela voditi u grad zbog djece, koje tada nije bilo. prilikom pregovora sa vrticem, kada sam rekla pedagoginji da ga zelim upisati zbog socijalizacije. dobila sam odgovor da socijalizacija pocinje sa 4 do 5 godina...ostala sam prilicno paf. posto se i ja obrazujem za pedagoga(i trenutno sam educiranija od doticne) i ucimo da socijalizacija pocinje od prvog kontakta sa majkom dok je djete jos u trbuhu...al ajd ocito je rijec o nekoj drugoj socijalizaciji

malo sam umorna, pokusavam post napisati cijeli dan,al kako postovi idu i idu,na kraju sad uopce neznam sto sam konkretno htjela reci