Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
zar zaista netko ovdje misli da dijete od 3g manipulira?
Evo, ja sam uvjerena da dijete u toj dobi može manipulirati roditeljima. I ne mislim da to čini svjesno i zločesto nego je to, ajmo reći, neki oblik preživljavanja u obiteljskoj zajednici.

Osobno sam uvijek za vrtić i, za razliku od većine majki ovdje, od rođenja dijete pružam bakama, djedovima, tetama, dakle najužem dijelu obitelji. Pa makar to značilo i dvadesetak min, ali ja to vidim na način da beba time upoznaje i druge članove obitelji koji ga beskrajno vole i da ima priliku dobiti još više ljubavi i nježnosti. Možda je to zato što smo MM i ja jako bliski sa svojom najužom obitelji pa imam maksimalno povjerenje, ne znam.

Ali isto tako mislim da svi roditelji i sva djeca nisu jednako spremni na separaciju i da je možda ponekad neke stvari bolje ne forsirati. Možda autorica posta uvidi da može nešto promijeniti u svom roditeljstvu i da može polako početi pripremati sebe i dijete na separaciju, pa dogodine dijete krene u vrtić sa puno manje trauma i puno spremnije. Dakle, i ovo se može iskoristiti kao neka pouka i rad na sebi i odnosu sa djetetom.