sillyme prvotno napisa
Meni je malo cudno to idealiziranje proslosti i roditeljskog sudjelovanja u zivotu djece. Ne vjerujem da su nesto puno vise sudjelovali nego danas - djeca su se pretezno coporativno cuvala dok su roditelji radili, ili se nisu uopce igrala nego su radila tj pomagala u kuci, polju, obrtu i sl. Sigurno se mama s njima nije sjela pa dva sata izrezivala kolaz i radila ukrase za bor od slanog tijesta. Sto je zajednica bila "primitivnija" to su se djeca vjerojatno vise igrala a manje radila, no svejedno s tri godine su vec itekako bili odvojeni od roditelja i to satima, samo u puno manje sigurnim okolnostima za njih.
A to da se mogu upoznati s drugom djecom u "komsiluku" - valjda ovisi od toga gdje zivis, kod mene u kvartu po danu mozes sresti par mama na porodiljnom ili baka/cuvalica s jaslickom djecom, svi ostali su u vrticu. Da mi je dijete doma ne bi imalo se s kim igrati jer su svi u vrticu a niti ja poznajem njihove roditelje jer smo se doselili pred par godina u ovaj kvart i ne znam prakticno nikog.