Pokazuje rezultate 1 do 50 od 669

Tema: Ispisali smo ju iz vrtića

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma jasno je meni da je to tema gdje se ti i ja ne možemo složiti. Sve ok.
    Ali koliko te "poznajem" preko foruma, ne mogu zamisliti to teško zlo koje se desilo, jer si bila u centru pažnje.
    Kako znaš da se radi toga nisi prilagodila vrtićkom funkcioniranju? Da li je vrtićko funkcioniranje nešto čemu se moramo prilagoditi, čemu težimo? Da li to stvarno želimo?

Nisam baš pala s Marsa, jasno je meni da dijete u vrtiću nauči biti samostalno, npr. samo se oblačiti, pa opet na koliko tema si napisala da se tvoje dijete nerado oblači samostalno (kao i moje), a tvoje ide u vrtić, moj ne ide.
    Zagrmim, pa se oblači punom parom.
    Nauče se čekanju. Čekanju čega, zašto? Što to moje dijete ne zna dočekati, a tvoje zna? I da li će to stvarno biti neki problem u školi?
    Znam dijete koje ide od godinu dana u vrtić, pa uvijek mora biti prvi, stalno se gura, ne želi čekati,... što to dokazuje?

Znam djecu istih roditelja, pa jedan od kad govori viče sam, sam, sam i sve radi turbo sam, a drugi uopće ne,...

Što se još nauče? Pjesmice, bojanje, rezanje, lijepljenje,... sve to je naučio i sa mnom, a i sad u maloj školi.

Nauče se imanju obveze? Imao je 2 puta tjedno obvezu s logopedom, 2 puta tjedno sport, plivanje,...
    I tu je grupa djece i tu postoji autoritet koji mora poštivati,... Postoje pravila.

Doma od kad se rodio nije sam, oduvijek ima konkurenciju druge djece.

I kako ti uostalom možeš znati kakvo bi bilo tvoje dijete bez vrtića, kao i ja kakvo bi bilo moje s vrtićem, kad ne možemo usporediti?

Možda bi bili potpuno jednaki kao sad, a možda nevjerojatno drugačiji, ali kako to možemo znati?
    Posljednje uređivanje od Anemona : 19.02.2014. at 22:11

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •