casa prvotno napisa
Pa, ali mi ne govorimo o slanju trogodišnjeg djeteta u inetrnat, već o trosatnom boravku van obitelji.
A povjerenje koje imamo prema osoblju u vrtiu je jednako kao i prema doktoru. Mlada žena rodi zdravo dijete, i onda bez da dijete pokazuje znakove bolesti, odvodi to svoje nejako novorođenđe pedijatru u prostor za koji zna dau njemu ima više bolesti nego drugdje s jedva mjesec dana, tamo ga nepoznati čovjek gleda, skida, razmata, dijete plače, vuče ga za ruke, oslanja na slabe nožice, dijete vrišti, a majka stoji sa strane puna povjerenja i ponasa ako ju pedijatar pohvali. A taj potpuni stranac, kojeg majka vidi prvi put u životu, ne posustaje, ispituje o njenim sisama, o stolicama djeteta, majka na sve spremno odgovara,i sluša svaku preporuku. Daje joj uputnicu za ultarzvuk kukova, kako bi još par nepoznatih ljudi moglo skidat i pipat njezino dijete, i čim izađe iz ordinacije, zove da naruči svoje dijete u nadi da će dobit termin do 6. mjeseca života, jer jaaaako je vaaaažno da se taj pregled do tada obavi, tako joj je rekao pedijatar, čovjek kojeg je prvi put vidjela prije petnaest minuta i kojem će odsad pa do 7 godine povjeriti takvu sitnicu kao što je zdravlje njenog djeteta.
Mislim ja sam stvarno zahvalna što živimo u svijetu gdje u većini slučajeva možeš imat povjerenje prema liječnicima, prema medicinskim sestrama, prema tetama u vrtiću, prema učiteljima, prema kolegama na poslu... Realno, svi oni mogli bi me napast iz prikrajka i ugrist za vrat, pa opet još me nisu ugrizli... Nekad nisu stručni, ali ne grizu.