Pokazuje rezultate 1 do 50 od 669

Tema: Ispisali smo ju iz vrtića

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ali to je toliko idealisticki...
    da, istina je, u vrticu je moja govorila uvijek i bez iznimke izvoli, hvala, molim, doma bas i nije, (u skoli mi je prisla teta iz kuhinje da vidi mamu cije to dijete uvijek kaze hvala) ali to je nesto sto samje JA ucila, ne vrtic. doma ne sprema igracke osim ako ju se ne potjera verbalnim bicem, u vriticu je bila glavna spremacica igracaka, ali i to sam je JA naucila, ne vrtic. bila je poznata po velikoj empatiji i stavljanju grupe na mjesto ispred same sebe ako je u grupi bila, i to sam cula od teta i takvu sam je JA odgojila, ne vrtic. iz pelena sam je ja skinula, ne tete u vrticu. istina, obuvanje i zakopcavanje kao i samostalno oblacenje mi bas i nije islo, pripomogla je grupa. za razliku od mladje koja to savladava sama i puno ranije.
    ne kazem da vrtic i odgajatelji nisu nista ucinili, ali niti ne dopustam da uzmu kredit za ono sto nisu i da bi imala jednako dijete bez njihove "pomoci".
    mozda isto tako razmisljam jer sam kod njih u velikoj vecini slucajeva dobivala potvrde za ucinjeno i percipiranje svoga djeteta, bas kao sto i sada, u skoli, imam sumnje (nisam tuka pa da ne preispitujem samu sebe i svoje metode, nacine, poteze...pa cak i drugim djetetom mijenjam neke stvari koje smatram da sam mogla drugacije ili bolje s prvim) i razgovaram s uciteljicom gdje bi na kraju dobila da previse kriticki promatram i dijete i moj pristup njoj, da nemam sta mijenjati.

inace meni nitko slijepo ne vjeruje, kod mene vjecno neke polemike i diskusije koje i mene tjeraju na preispitivanje.

no da se vratim na vrtic. zadnju godinu provela je sizeci sto tete sjede vani u hodniku i piju kavu a oni veliki i najstariji moraju cuvati mladje.
    koji smisao i cilj ima to u razvoju i odgoju djeteta?

ne mislim da je vrtic, niti odgajatelji presudan u razvoju i odgoju djeteta.
    da, mogu imati, kao popravak pogresnog, no vrtic i tekako moze biti nesto sto se poravljati mora.
    mogla bi do sutra nabrajati krasote koje je moja naucila u vrticu od druge djece koje se ne uklapaju u moj pogled na zivot, odnos, prijateljstva, komunikaciju itd. i koliko traje ispravljanje krive drine.

edit. odgovarala sam na ovaj post, ocito malo preeeedugo :D
    Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Nije, ali jest najmjerodavnija jer tu rade ODGAJATELJI. Ljudi koji su završili fakultete i educirali se da ODGAJAJU djecu. Za razliku od MM-a i naših baba koji meni slijepo vjeruju i koji će me nekada podržati i u stvarima koje radim pogrešno. Eto, u tome je razlika između vrtića i ostalih ljudi koji su upleteni u život i odgoj naše djece.

I svo to rezuckanje i lijepljenje koje vi spominjete, u vrtiću nije svrha samo sebi. Sve ono što djeca rade i uče, ima svoj smisao i cilj u razvoju i odgoju djeteta.

Anemona, da me ne bi pogrešno shvatila, ja uopće ne mislim da vrtić treba preuzeti funkciju roditelja i ne mislim da su roditelji fikusi u odgoju djeteta niti bi to trebali biti, dapače. Oni su primarno polazište u odgoju i razvoju, temelj i oni koji i zaslužuju, što ti veliš, najviše kredita. Ali vrtić je tu da pripomogne, kao i učitelji, nastavnici i treneri kasnije... Isto koliko mi smeta stav roditelja koji svoju djecu u potpunosti prepuste vrtiću i školi, toliko mi smeta i stav da je vrtić mjesto gdje bivaju djeca koja nemaju kamo i da je njegova funkcija da se tu djeca čuvaju i igraju.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 20.02.2014. at 10:42

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •