*mamica* prvotno napisa
Nije, ali jest najmjerodavnija jer tu rade ODGAJATELJI. Ljudi koji su završili fakultete i educirali se da ODGAJAJU djecu. Za razliku od MM-a i naših baba koji meni slijepo vjeruju i koji će me nekada podržati i u stvarima koje radim pogrešno. Eto, u tome je razlika između vrtića i ostalih ljudi koji su upleteni u život i odgoj naše djece.
I svo to rezuckanje i lijepljenje koje vi spominjete, u vrtiću nije svrha samo sebi. Sve ono što djeca rade i uče, ima svoj smisao i cilj u razvoju i odgoju djeteta.
Anemona, da me ne bi pogrešno shvatila, ja uopće ne mislim da vrtić treba preuzeti funkciju roditelja i ne mislim da su roditelji fikusi u odgoju djeteta niti bi to trebali biti, dapače. Oni su primarno polazište u odgoju i razvoju, temelj i oni koji i zaslužuju, što ti veliš, najviše kredita. Ali vrtić je tu da pripomogne, kao i učitelji, nastavnici i treneri kasnije... Isto koliko mi smeta stav roditelja koji svoju djecu u potpunosti prepuste vrtiću i školi, toliko mi smeta i stav da je vrtić mjesto gdje bivaju djeca koja nemaju kamo i da je njegova funkcija da se tu djeca čuvaju i igraju.