Osvrnula bih se na ovo.
Meni je ravnateljica vrtića u jednome razgovoru rekla da u vrtiću ima manji broj iznimnih odgajatelja, ali i manjih broj odgajatelja koji svoj posao ne rade najbolje što mogu i znaju, ili jednostavno nisu za taj posao, dok je velika većina jenegdje u sredini i korektno obavlja svoj posao.
E sad, koliko je to "korektno" dovoljno nekim roditeljima, to je pitanje.
Znam dosta roditelja koji su imali djecu kod naših teta pa sam se raspitala, neki su roditelji imali samo riječi hvale za njih, neki ih nisu mogli prestati ogovarati. No, primjetila sam i da su to dvije "stilski" različite grupe roditelja.
Priznajem da su me neki komentari bili preplašili pa oči držim jako otvorene, o nekim stvarima sam tetama rekla mišljenje, neke stvari toleriram... Nisu idealan tip teta, ali čini mi se da se trude, da ih moje dijete voli i to mi je najvažnije.
Na jesen iz jaslica prelazi u vrtić i nadam se da ćemo upasti kod nekog iznimnog, lol.
A sad o temi topica, ne mislim da je otvaračica teme napravila neku kardinalnu grešku i ne mislim da će dijete biti nemoguće ponovo upisati. Znam mnogo djece koja nisu bila spremna za vrtić, odnosno za takvo okruženje, u nekome trenutku, dok kasnije jesu.
Mislim da je vrtić dobra stvar, ali ne nužno za svako dijete u svakoj dobi.