Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
Mene oduševljavaju ovakve rečenice, stvarno.
Ne negiram postojanje krajnosti u odgoju, ma u apsolutno svemu, ali mi ovdje ne pišemo o krajnosti nego nekom normalnom rasponu odgoja. Kako onda možeš tvrditi "iznenadila bi se"? Što to znači?
Neke mame su apsolutno u krivu jer misle da poznaju svoje dijete, a ustvari ga ne poznaju?

Kako znaš da si ti na dobrom putu?
Da je to što si ti odabrala (nebitno da li je to vrtić ili ne vrtić), najbolje za tvoje dijete. Da je Sasa odabrala dobro, Peterlin,...?

Ti si sigurna da dobro poznaješ svoje dijete, pa si dobro odlučila, a mayato ili neka tamo Anemona se ustvari zavaravaju?
Joj Anemona, ja šumom, a ti drumom. Upravo suprotno od onoga što pišeš, ja ne smatram da najbolje poznajem svoje dijete i da je moj majčinski instikt nepogrešiv. Upravo zato sam se u odgoju, njezi i obrazovanju djeteta okružila rodbinom, odgajateljicama, liječnicima, susjedama.... I smatram da od svakoga mogu čuti i naučiti nešto korisno i da mi svi skupa mogu pomoći da složim objektivniju sliku o svom djetetu. Naravno da krajnje odluke donosimo mm i ja, i te odluke također ne moraju uvijek biti ispravne. Ali previše je roditelja koji smatraju da oni znaju najbolje i da im nema što netko drugi govoriti, i to smatram lošim stavom, bilo da se radi o normalnom rasponu odgoja ili krajnostima.