Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
Od rečenice "riješite to sami" moj je u roku od godine dana iz osjetljive mimoze evoluirao u malog zlostavljača. Agresivca koji ne bira oće'l šakom il' stolicom il' nožem.
Jadne odgajateljice nisu znale što će, čini mi se da su blagoslivljale svaki dan kad je bio kući.

Nekoj djeci je jako bitna sigurnost, a u rečenici "riješite to sami" sigurnosti nema. Uzdaj se u se, pa kako bude. Čudma je dječja logika, moj je pokopčao da je bolje da on udara nego da njega drugi udaraju.

Ma kakvo "riješite to sami" u dobi od 3-4 godine!
Treba im pokazati i naučiti ih, netko pobere iz prve a netko iz pedeset prve.
Baš tako.

U našem vrtiću sve rješavaju tete. Na sve svađe, tuce, ruganja, maltretiranja se reagira odmah. I to stvarno super funkcionira.

Kad mi je dijete počelo nositi naočale jedan mali (ne iz njene grupe) joj se nasmijao u lice, onako u prolazu na hodniku i dobacio da izgleda ko bakica. Nju je to naravno jako pogodilo i rasplakala se pred svima. Teta je vidjela i dovela dečka kasnije kad se smirila u njenu grupu da se ispriča, a nacrtao je i crtež isprike. Baš lijepo. Poslije toga više nije bilo komentara o naočalama.

Strah me uopće pomisliti što bi bilo da je teta rekla riješite si to sami, okrenula se na peti i otišla