nikako stići pročitati sve što ste napisale u malo vremena a brzinom svjetlosti

Htjedoh reći casa svaka čast , vrlo zanimljivo i mudro zboriš u vezi osnaživanja i osamostaljkivanja djece te pronalaženja rješenja.
Mogle bi otvorit jednu temu na izazovima na kojoj bi se iznosili konkretni problemi a mi bismo jedne drugima svesrdno pomagale s mogućim rješenjima.

isto tako i sasa, jako mi zanimljivo čitati vaše postove.Sa stavovima se 100% slažem.

By the way bila sam na Rajoviću u petak, čovjek je fantastičan!!!!! I baš je spomenuo u jednom trenu da će prezaštićivanje upropastiti današnju djecu (on se referirao na zaštićivanje razne vrste, tipa raditi stvari umjesto djece, hraniti ih i sl, jer time onemogućavamo djeci da razvijaju svoje motoričke vještine što je usko povezano s njihovim kognitivnim razvojem). Uglavnom 2satno predavanje je prošlo u tren, bilo je iznimno korisno, zanimljivo i poučno. Sorry za OT.

S druge strane vidim da neki ovdje 3-godišnju djecu smatraju maltene još bebama, meni je to nezamislivo, ok moja djeca su drugačija,al općenito mi ne leži stav tipa mali su oni još, kad se od djeteta radi beba, od odraslog čovjeka dijete i slično.Karikiram malo.
Moj 2,5 godišnjka mene traži da mu zovnem na igru prijatelja B. iz jaslica, ne bi da se dovoljno ne izigraju u vrtiću. I njih dvojica se tako lijepo igraju od prvog dana, odmah su mi tete rekle da su kliknuli u kutku građenja . I L. isto tako od rane dobi ima svoju ekipu u vrtiću i kad mi netko kaže socijalizacija iza 3. godine, meni u glavi ???!!!! iza vrtića, njene cure jure na ritmiku i tamo se grle i ljube ko da se nisu vidjele cijeli dan. A na ritmiku idu zajedno od 2,5 god, neki od 3 god. Najnormalnije slušaju tete i upute i plešu po zadanim pravilima.
Šta ja znam, meni nakon 1,5 god dijete smatram djetetom koja zna što želi i hoće, onako već velikim. Rano ih osamostaljujem u pogledu oblačenja, hranjenja, spavanja na krevetu na kat i dr. Al to sam ja.