opet cu se vratiti na primjer odgode skole.
znaci samo sam ja vidjela da moje dijete nije emocionalno zrelo za skolu.
na 10min testiranju pedagogica nije. ni na 10 minutnom testiranju uciteljica nije. ni na sistematskom doktorica. ni u 15min razgovoru logopedica.
no oni nisu ni imali priliku procijeniti njenu emocionalnu zrelost.
dok vrticke tete jesu i one su se slagale samnom. no one su "samo" tete, ja sam "samo" mama.

inace se ne smatram da sam popila svu pamet svijeta, no u ovom slucaju sam vidjela da strucnjaci i ja ne ocjenjujemo jednako spremnost i zrelost za skolu.
i nisam smatrala da sam u krivu. nisam smatrala ni da su i oni, dapace, ono sto su oni "otestirali" zaista je onako kako kazu. no nisu uzeli u obzir sve aspekte koje su trebali, ne jer su losi i ne znaju svoj posao vec jer imamo los sustav.

takodjer u danasnje vrijeme dostupnosti podataka i studija, nije tesko ni educirati se vise nego u vrijeme kad se slijepo vjerovalo svakome i nije se niti moglo uvidjeti da tvoje dijete ne stane u kalup. i da je to normalno.

s druge strane, koliko je strucnjaka koje je vrijeme pregazillo?
recimo, danas se smatra da dijete aktivno sudjeluje u socijalizaciji od rodjenja. da nije pasivno bice koje se u odredjenom trenu treba nauciti socijalizaciji tako da ga se stavi u grupu djece.