Pokazuje rezultate 1 do 50 od 669

Tema: Ispisali smo ju iz vrtića

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno, stručnjaci mogu pogriješiti i ne mogu uvidjeti dijete u punini svog bića u 15 minuta. I roditelj može donijeti bolju odluku od njih, pa i goru jer mu to odgovornost roditeljstva donosi. O ovome sa surfanjem ili educiranjem ne bih, jer mi se čini da se nikako ne bismo složile. No, ovo sve što si ti leo napisal i meni više manje stoji , samo uz uvjet da ako ja zaključim da moje dijete nije spremno na odvajanje s tri, ne mogu zaključiti da djeca općenito ni ne trebaju biti. Očekivano je i normalno da diete bude spremno i d atim odvajanjem profitira, pa ako moje nije spremno, nije i ja se s tim nosim kako želim, ali ona općenita postavka o spremnosti i dalje stoji.
    Slikovito, djeca u dobi od 9 godina govore jasno l i r, a moj sinak ima 12 i dalje ne govori. Nakon dvije godine terapije kod logopeda, iako je bio vidljiv napredak, mi smo odustali. Ja i on smo procijenili da je za njega i nas manje strašno da on do kraja života govoli l i j nego da ide i dalje logopedu... Ali to ne znači da je to normalno da ljudi govole tako u dobi od 12 godina i kasnije, i ja nikada nikom ne bih lekja da je to individualno kad će dijete leći l... Jednako tako, ja najozbiljnije vjerujem da je i život bez r i l lijep život, i da on uvijek u životu može savladati r i l ako bude želio ( iako će mu to kasnije biti teže nego što bi mu bilo prije 5 godina). Sve to ne mijenja na stvari da većina logopeda smatra da to treba ispravljati prije polaska u školu i da su ti logopedi po meni u pravu, iako ja guglanjem mogu naći 4 logopeda koji kažu da je za dječake, smeđih očiju s dvoje braće, kakav je moj sin, bolje ne korigirati izgovor... Nadam se da se može shvatiti što želim reći...
    Ne moraš daleko tražiti... Meni su doslovce ovo isto (o perfekcionizmu izgovora) rekli logopedi kojima vjerujem - moj prijatelj kojem je to struka i profesorica iz Suvaga koja je jasno i glasno rekla da u terapiji često dođe trentak kad treba ocijeniti elemente ZA/PROTIV i odlučiti hoćemo li tjerati mak na konac s izgovorom (ili motorikom u slučaju mog djeteta) ili ga mirno pustiti da veselo odrasta sa svojom nesavršenošću.

SOrry na offt. ali čini mi se da je tako i s vrtićem, upisom u školu i svim ostalim... Uostalom, čini mi se da je mayato pametno odustala od ove teme, a mi se ostali još tu češemo, svatko tamo gdje ga svrbi (nisam iznimka ... ).

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ne moraš daleko tražiti... Meni su doslovce ovo isto (o perfekcionizmu izgovora) rekli logopedi kojima vjerujem - moj prijatelj kojem je to struka i profesorica iz Suvaga koja je jasno i glasno rekla da u terapiji često dođe trentak kad treba ocijeniti elemente ZA/PROTIV i odlučiti hoćemo li tjerati mak na konac s izgovorom (ili motorikom u slučaju mog djeteta) ili ga mirno pustiti da veselo odrasta sa svojom nesavršenošću.

SOrry na offt. ali čini mi se da je tako i s vrtićem, upisom u školu i svim ostalim... Uostalom, čini mi se da je mayato pametno odustala od ove teme, a mi se ostali još tu češemo, svatko tamo gdje ga svrbi (nisam iznimka ... ).

Vidiš peterlin ovo nisam znala. Svašta ću još ovdje naučiti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •