Pokazuje rezultate 1 do 50 od 669

Tema: Ispisali smo ju iz vrtića

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    e da, casa, nisi mi odgovorila na pitanje
    jel opravdavaš opaske stručnjaka koje bi dobili i ja i j da nisam lagala pri upisu u školu?
    odnosno, čemu tako strog stav struke?
    vrlo slično kao i u primjeru iz uvodnog posta.
    Pa već sam rekla da pedagog ili psiholog koji bilošto kaže roditelju na način da se roditelj osjeća poljuljano i ugroženo ne radi dobro svoj posao, da je dio njegovog posla da ga roditelj koji sjedi pred njim čuje na ispravan način. I ozbiljno mislim da je jednako tako njihov posao na kulturan i suosjećajan način iznijeti roditelju i probleme koji po psihologu postoje u odnosu. Psiholog nije tu da bih se ja kao roditelj osjećala dobro, on je tu prvenstveno da štiti interes djeteta, pa ako on smatra da je ispisivanje iz vrtića ili zajedničko spavanje u određenoj dobi protivno interesima djeteta, dužan je to iznijeti roditelju. Može pružiti alternativna rješenja, propitati o pozadini nekog problema, ponuditi vlastitu pomoć i, naravno, konačnu odluku prepustiti roditelju(naravno uz uvjet da dijete nije zlostavljano). Ja sam recimo kad je dijete mijenjalo školu dobila opasku o l i r, i lijepo smireno ženi objasnila da sam svjesna okolnosti svoje odluke da svjesno nanosim štetu vlastitom djetetu na području izgovora radi dobiti na području samostalnosti i teta psihologinja mi rekla da ona i dalje misli da griješim. Ja rekla; Hvala Vam što brinete za moje dijete, ali moja odluka ostaje ista. I nikom ništa... Nisam se osjeala neugodno ni napadnuto i žena je baš lijepo udžbenički odradila svoj posao... Vjerojatno je kasnije s prijateljicama prokomentirala kako ima mama koje znaju da se djetetu može pomoći,pa neće li ga neće.. i mirna Bosna. Jednako tako sam s najmlađim sinom od psihologinje dobila niz korisnih opaski i savjeta, i hvala joj na tome. A ako je netko bezobrazan, ako se drži s visoka, onda je jednostavno nekulturan, pa bio psiholog, teta u dućanu ili doktor.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Pa već sam rekla da pedagog ili psiholog koji bilošto kaže roditelju na način da se roditelj osjeća poljuljano i ugroženo ne radi dobro svoj posao, da je dio njegovog posla da ga roditelj koji sjedi pred njim čuje na ispravan način. I ozbiljno mislim da je jednako tako njihov posao na kulturan i suosjećajan način iznijeti roditelju i probleme koji po psihologu postoje u odnosu. Psiholog nije tu da bih se ja kao roditelj osjećala dobro, on je tu prvenstveno da štiti interes djeteta, pa ako on smatra da je ispisivanje iz vrtića ili zajedničko spavanje u određenoj dobi protivno interesima djeteta, dužan je to iznijeti roditelju. Može pružiti alternativna rješenja, propitati o pozadini nekog problema, ponuditi vlastitu pomoć i, naravno, konačnu odluku prepustiti roditelju(naravno uz uvjet da dijete nije zlostavljano). Ja sam recimo kad je dijete mijenjalo školu dobila opasku o l i r, i lijepo smireno ženi objasnila da sam svjesna okolnosti svoje odluke da svjesno nanosim štetu vlastitom djetetu na području izgovora radi dobiti na području samostalnosti i teta psihologinja mi rekla da ona i dalje misli da griješim. Ja rekla; Hvala Vam što brinete za moje dijete, ali moja odluka ostaje ista. I nikom ništa... Nisam se osjeala neugodno ni napadnuto i žena je baš lijepo udžbenički odradila svoj posao... Vjerojatno je kasnije s prijateljicama prokomentirala kako ima mama koje znaju da se djetetu može pomoći,pa neće li ga neće.. i mirna Bosna. Jednako tako sam s najmlađim sinom od psihologinje dobila niz korisnih opaski i savjeta, i hvala joj na tome. A ako je netko bezobrazan, ako se drži s visoka, onda je jednostavno nekulturan, pa bio psiholog, teta u dućanu ili doktor.
    Nisi u pravu. Kao sto ima drugih strucnjaka ima psihologa i " psihologa".
    bas imam slucaj zajednickog spavanja, kad smo sa starijim sinom isli na timsku obradu zbog odgode skole, a ja sam dobila dijagnozu da sam roditelj koji ne zna postaviti granice i roditelj koji koristi zajednicko spavanje sa djetetom da se ne bi seksao sa partnerom. Da, tim rijecima je djecji psihijatar svoje misljenje napisao nakon 15 minuta razgovora.
    samo ga je cinjenica da dijete NE spava samo ubola. Cinjenica da imam trbuh do zuba , i da se izgledno povremeno seksam sa partnerom nije.
    i onda nakon dosta trazenja nasli smo drugog psihologa , koji nam je tocno objasnio u cemu je problem. I da nije da nisu nase granice jasne, nego dijete ima adhd i stalnu potrebu da rusi i ignorira SVAKU granicu.
    a spavanje... Kada smo nasli novog psihologa vec je spavao sam, pa sam svejedno pitala da li je patologija zajednicko spavanje sa roditeljima. Ona je rekla , ma kakva patologija, to je potreba djece za sigurnoscu. Njihova unutarnja potreba , koja kod neke djece je dulje prisutna. Kod neke djece se povremeno pojavljuje i u starijoj dobi kod promjena ili stresnih dogadaja.
    Ja isto mislim da pisholog treba stititi interese djeteta, ali tako da uputi i osnazi roditelja.
    a ne da citira fraze i prognoze iz knjiga. Jer ima knjiga i knjiga. Psihologija nije matematika , to svi znamo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •