Pa već sam rekla da pedagog ili psiholog koji bilošto kaže roditelju na način da se roditelj osjeća poljuljano i ugroženo ne radi dobro svoj posao, da je dio njegovog posla da ga roditelj koji sjedi pred njim čuje na ispravan način. I ozbiljno mislim da je jednako tako njihov posao na kulturan i suosjećajan način iznijeti roditelju i probleme koji po psihologu postoje u odnosu. Psiholog nije tu da bih se ja kao roditelj osjećala dobro, on je tu prvenstveno da štiti interes djeteta, pa ako on smatra da je ispisivanje iz vrtića ili zajedničko spavanje u određenoj dobi protivno interesima djeteta, dužan je to iznijeti roditelju. Može pružiti alternativna rješenja, propitati o pozadini nekog problema, ponuditi vlastitu pomoć i, naravno, konačnu odluku prepustiti roditelju(naravno uz uvjet da dijete nije zlostavljano). Ja sam recimo kad je dijete mijenjalo školu dobila opasku o l i r, i lijepo smireno ženi objasnila da sam svjesna okolnosti svoje odluke da svjesno nanosim štetu vlastitom djetetu na području izgovora radi dobiti na području samostalnosti i teta psihologinja mi rekla da ona i dalje misli da griješim. Ja rekla; Hvala Vam što brinete za moje dijete, ali moja odluka ostaje ista. I nikom ništa... Nisam se osjeala neugodno ni napadnuto i žena je baš lijepo udžbenički odradila svoj posao... Vjerojatno je kasnije s prijateljicama prokomentirala kako ima mama koje znaju da se djetetu može pomoći,pa neće li ga neće.. i mirna Bosna. Jednako tako sam s najmlađim sinom od psihologinje dobila niz korisnih opaski i savjeta, i hvala joj na tome. A ako je netko bezobrazan, ako se drži s visoka, onda je jednostavno nekulturan, pa bio psiholog, teta u dućanu ili doktor.