Results 1 to 26 of 26

Thread: Napad zbog neodlaska na vjeronauk u 1. razredu osnovne

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    tangerina's Avatar

Ja ne vidim razliku između toga je li se radilo o 10 djece (dok su ostali tihi promatrači) ili 20 djece koja su ga napala/zadirkivala. I u jednoj i u drugoj situaciji, mislim da učiteljica (i vjeroučitelj, odlična ideja), treba sa cijelim razredom otvoriti temu toleriranja različitosti, pričati o tome zašto je loše nego zadirkivati zbog toga. Tako, ako par hahara i nastavi, ovi neutralni promatrači će se ohrabriti stati na stranu tvog sina.

.kala. sretno, pratim što će se dogoditi jer me ne bi iznenadilo da i mene dočeka slična situacija za par godina.

Quote Originally Posted by tangerina View Post
    Ja ne vidim razliku između toga je li se radilo o 10 djece (dok su ostali tihi promatrači) ili 20 djece koja su ga napala/zadirkivala. I u jednoj i u drugoj situaciji, mislim da učiteljica (i vjeroučitelj, odlična ideja), treba sa cijelim razredom otvoriti temu toleriranja različitosti, pričati o tome zašto je loše nego zadirkivati zbog toga. Tako, ako par hahara i nastavi, ovi neutralni promatrači će se ohrabriti stati na stranu tvog sina.
    Iz vlastitog iskustva (nevezano uz vjeronauk, nego u drugim situacijama): vrlo često ispada da "svi su me napali" zapravo znači "posvađao sam se s dvojicom dječaka s kojima se inače puno igram i do čijeg mi je mišljenja jako stalo".
    Imao je moj sin i otvorenih "napada" (npr. kad je u 1. razredu sjedio na satu vjeronauka, jer nije imao gdje biti, pa je jedna učenica tužila njega i još jednog dečka vjeroučiteljici da "ne vjeruju u boga" ali vjeroučiteljica je to savršeno riješila s cijelim razredom jednom zauvijek).
    Slažem se da treba upozoriti učiteljicu i tražiti da se situacija raščisti s razredom, koliko god bilo tih zadirkivača. Ali ne bih dramatizirala unaprijed dok ne znam što se točno dogodilo.