Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Napad zbog neodlaska na vjeronauk u 1. razredu osnovne

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ja sam isla na vjeronauk, ali ovo je samo jos jedna od onih situacija zasto mu nije mjesto u skoli.
    Mi smo imali u razredu jednog koji nije isao na vjeronauk, zivjeli smo u malom mjestu i takvih je bilo svega nekoliko. Igrom slucaja taj decko je bio jako zabavan i drustven pa ga nitko nije zezao, ali se dobro sjecam da su nam roditelji govorili da se ne druzimo s njim...
    Hocu reci da se u toj dobi jos uvijek dobar dio nosi od doma, pa mozda ne bi bilo lose jedan roditeljski odrzati na tu temu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam isla na vjeronauk, ali ovo je samo jos jedna od onih situacija zasto mu nije mjesto u skoli.
    Mi smo imali u razredu jednog koji nije isao na vjeronauk, zivjeli smo u malom mjestu i takvih je bilo svega nekoliko. Igrom slucaja taj decko je bio jako zabavan i drustven pa ga nitko nije zezao, ali se dobro sjecam da su nam roditelji govorili da se ne druzimo s njim...
    Hocu reci da se u toj dobi jos uvijek dobar dio nosi od doma, pa mozda ne bi bilo lose jedan roditeljski odrzati na tu temu.
    x

Digresija - klinci možda nose od doma, ali treba razumjeti i da se u čoporu ponašaju drugačije nego svaki za sebe... Većina ide na vjeronauk, osjećaju se jakima, pa im je dobro došao izgovor da zafrkavaju dijete koje je drugačije. To nije nužno morao biti vjeronauk. U našoj školi je učenik stranac koji je također meta koječega. Dovoljno je da jedan kolovođa počne, a gomila neodlučnih krenut će za njim. Zato je bitno da klinci znaju da odrasli (roditelji, učitelji, školsko osoblje) ne podržavaju takvo ponašanje. Uvijek će se naći zlostavljača, ali većinu se može od toga odvratiti nekakvim normalnom odgojnim metodama.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Digresija - klinci možda nose od doma, ali treba razumjeti i da se u čoporu ponašaju drugačije nego svaki za sebe... Većina ide na vjeronauk, osjećaju se jakima, pa im je dobro došao izgovor da zafrkavaju dijete koje je drugačije. To nije nužno morao biti vjeronauk. U našoj školi je učenik stranac koji je također meta koječega. Dovoljno je da jedan kolovođa počne, a gomila neodlučnih krenut će za njim. Zato je bitno da klinci znaju da odrasli (roditelji, učitelji, školsko osoblje) ne podržavaju takvo ponašanje. Uvijek će se naći zlostavljača, ali većinu se može od toga odvratiti nekakvim normalnom odgojnim metodama.
    Istina. Kod nas nije na tapeti bio samo vjeronauk, već i debljina, nošenje naočala, nečistoća...a sjećam se i jedne situacije kad se jedno dijete narugalo drugom jer nema tate. Jako je bitan odgoj roditelja, ali i kako škola pristupa takvim temama, koliko se o tome razgovara na satu i kakav je stav razrednice.
    Moji rođaci danas imaju problema u školi jer imaju majku druge rase, pa ih svakako zovu. Jedna razrednica to zove dječjim poslima.

Rijetka su djeca koja barem u nekom trenutku nisu bila predmetom sprdnje, ignoriranja ili zlostavljanja većine, većine u tom trenutku. I mislim da je ključno da ih takvi trenuci ne frustriraju na način da jedva čekaju u sljedećoj prilici uzvratiti nekome na isti način, nego da iz toga izvuku pouku, da budu empatični i snažni, da mogu ustati protiv većine i reći - to je ružno, to se ne radi, zamislite kako bi bilo vama...A to se može samo uz mnogo razgovora, doma i u školi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •