Na ovoj temi uopće nije riječ o rađanju s 20 godina, nego o onoj 25 godina kasnije, dakle, cijelu jednu generaciju kasnije. Ako je cura od 20 god.završila školu, zaposlila se, ili nije, ako partner radi, ako su uvjeti relativno ok, i oni su spremni, zašto ne i tada.
Iako, po meni, a i Aristotel je još o tomu pisao davnih dana, nekakva optimalna ,prosječna, dakle, ne za pojedinca svakog, već nekako općenito najbolja dob za start je ona oko 25.
To u staroj Grčkoj, a nisu žene studirale.
I nije problem ni 26, 27, 28...30....ali ono gdje smo mi došli je da netko uopće pita jel prestar sa 45 ili 50 za prvo dijete. Taj trend je u svojoj biti pogrešan i ima svoje posljedice.
Ma nisi prestar ni sa željom ni sa iskustvom, niti je mene briga za druge mlade mame u parku, ali za djetetovu budućnost, i svoju, i to ima svoju stranu,
to je kao neki općeniti trend loše i mnoge to košta u konačnici, takvo shvaćanje, polazište da ima vremena napretek.
Naravno da si iskusniji i pametniji s godinama, trebao bi biti bolji i pametniji u svemu, pa tako i u roditeljstvu, ali evo, ja ću se makar ovako, napismeno, odupirati tomu da se teze o vječnoj mladosti i odgađanju roditeljstva unedogled provlače kao poželjne za ukupnu populaciju.