Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
A s druge strane, mislim da ne griiešim da se ono također krivo shvaćanje - stara je rodilja s 38, koji spominje AM, što se znao provlačiti za generacije prije,
zadnjih godina zaista preokrenuo u ono - nije vam/nam žurba, još smo mladi, ima vremena, i da se to ohrabruje u medijima (naročito ovi celebovi) i posvuda.
Nije istina da toga nema, i na ovom forumu i posvuda (to što vertex spominje kao edit meni).
Mislim da se baš promovira svugdje i vrlo često i da mnogi na to nasjedaju pa se kaju kad je kasno.
Potpisujem u potpunosti. Moja ginekologica se inače bavi i sterilitetom i MPO. Prvo dijete sam rodila jako, jako i još jednom jako (nije na odmet ) mlada. Nekoliko godina poslije kada sam joj došla, prvo joj je pitanje bilo: što čekaš s drugim? A još uvijek sam mlada, samo sa jednim "jako" ispred . To danas baš i nije politički korektno, ali žena zna što govori. Poslije drugog poroda rekla mi je da si dam godinu dana da se oporavim i da, ako želim još djece, odmah krećem na treće jer već za koju godinu gazim u tridesetu. Dakle, s biološke strane, ipak treba žuriti.

Što se tiče ostalih aspekata, uvjerenja sam da zaista nema pravila. U okolini imam svakojakih primjera, ali u životu nema pravila. Tko zna i koliko dugo ćemo živjeti i kakve nas bolesti mogu strefiti - kada bi tako razmišljali, nitko ne bi imao djecu. Gdje ima volje i ljubavi, ima i načina. Samo, biologije radi, valja požuriti.