Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Gdje prijaviti nepravilnosti u vezi zapošljavanja?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Gdje prijaviti nepravilnosti u vezi zapošljavanja?

Opet ja u vezi zapošljavanja....(u međuvremenu sam dobila posao na super legalan način jer sam bila najbolja na testiranju )

Problem je ovakav:

U studenom 2013 bila sam na testiranju za radno mjesto u jednoj drž. ustanovi gdje je bilo rečeno da će svi kandidati koji prođu pismeni dio testa biti pozvani na razgovor. Inače po Zakonu o prof. rehab. i zapošljavanju OSI imam prednost pred jednakim kandidatima po natječaju, ali kod onih koji provode testiranje to se uglavnom uzima u obzir nakon rezultata testova.
    Rezultati nisu bili objavljeni i nitko nije pozvan na razgovor, nego smo dobili odgovor da je određena osoba izabrana. Budući da znam još 3 osobe koje su bile na testiranju, iznenadilo me što su svima napisali samo ime i prezime, dok su meni napisali da je zaposlena u skladu s čl. 10 navedenog zakona i čl. 48. Zakona o zaštiti vojnih i civilnih žrtava rata. Mislila sam da je to samo zato jer sam se i ja pozvala na prednost pa da vidim da su uzeli drugu osobu s invaliditetom.

Međutim, kak je grad mali i svi se poznaju, ja sam saznala da ta osoba nema ni blizu nikakav invaliditet, da je rođena 1987, živi u Varaždinu, i rat je mogla gledati samo na televiziji. Do tog natječaja radila je tamo na stručnom osposobljavanju i natječaj je raspisan samo zato jer mora biti.

Ispada da su ono meni napisali tek toliko da ne bih uložila žalbu. Ja sam sad već na drugom radnom mjestu, i nema smisla da se žalim, ali mislim da bi natječaj trebao biti poništen. Ne mogu vjerovati kako predstojnik ureda može potpisati izjavu da je osoba invalid i žrtva rata ako svi znaju da nije. Kome se to može prijaviti, a da se moje ime ne povlači okolo?
    Posljednje uređivanje od Sirius Black : 18.02.2014. at 21:27

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Da joj nisu tata ili mama branitelji?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sirius Black, prvo da ti čestitam na dobivenom poslu - sretno i nadam se da si zadovoljna.

Dalje - podržavam tvoju ideju da takav propust prijaviš, jer ako svi budemo držali jezik za zubima, nikad neće ova zemlja na zelenu granu jer ti ljudi će i tvojoj djeci danas sutra otimati kruh na isti način.

Kome prijaviti? Ne znam... Pučki pravobranitelj? Nadam se da će ti netko tko se bolje razumije u pravne stvari dati ispravan savjet.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad neko ko je rođen 87 može bit invalid ( druga je stvar ak to nije u stvarnosti), može bit i ratni invalid, ono srušila se bomba tu negdje pa je i njega zahvatila bez obzira kaj je bilo mlađe od 7 godina

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Može biti dijete poginulog branitelja ili inval.dom.rata-oni imaju prednost pri zapošljavanju.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku
    Opet ja u vezi zapošljavanja....(u međuvremenu sam dobila posao na super legalan način jer sam bila najbolja na testiranju )

Problem je ovakav:

U studenom 2013 bila sam na testiranju za radno mjesto u jednoj drž. ustanovi gdje je bilo rečeno da će svi kandidati koji prođu pismeni dio testa biti pozvani na razgovor. Inače po Zakonu o prof. rehab. i zapošljavanju OSI imam prednost pred jednakim kandidatima po natječaju, ali kod onih koji provode testiranje to se uglavnom uzima u obzir nakon rezultata testova.
    Rezultati nisu bili objavljeni i nitko nije pozvan na razgovor, nego smo dobili odgovor da je određena osoba izabrana. Budući da znam još 3 osobe koje su bile na testiranju, iznenadilo me što su svima napisali samo ime i prezime, dok su meni napisali da je zaposlena u skladu s čl. 10 navedenog zakona i čl. 48. Zakona o zaštiti vojnih i civilnih žrtava rata. Mislila sam da je to samo zato jer sam se i ja pozvala na prednost pa da vidim da su uzeli drugu osobu s invaliditetom.

Međutim, kak je grad mali i svi se poznaju, ja sam saznala da ta osoba nema ni blizu nikakav invaliditet, da je rođena 1987, živi u Varaždinu, i rat je mogla gledati samo na televiziji. Do tog natječaja radila je tamo na stručnom osposobljavanju i natječaj je raspisan samo zato jer mora biti.

Ispada da su ono meni napisali tek toliko da ne bih uložila žalbu. Ja sam sad već na drugom radnom mjestu, i nema smisla da se žalim, ali mislim da bi natječaj trebao biti poništen. Ne mogu vjerovati kako predstojnik ureda može potpisati izjavu da je osoba invalid i žrtva rata ako svi znaju da nije. Kome se to može prijaviti, a da se moje ime ne povlači okolo?
    sve što se tiče zapošljavanja i rada prijavljuje se Inspekciji rada, oni zaprime žalbu i izlaze na teren

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Moze biti i dijete branitelja pa se poziva na prednost pri zaposljavanju. Postoji zakon o tome.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

koji zakon mašnice?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

djeca branitelja i invalida nemaju prednost prilikom zapošljavanja. Prednost maju djeca poginulih branitelja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj xxx prvotno napisa Vidi poruku
    djeca branitelja i invalida nemaju prednost prilikom zapošljavanja. Prednost maju djeca poginulih branitelja.
    točno tako

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mora da sam onda krivo cula.... Ispricavam se!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    sad neko ko je rođen 87 može bit invalid ( druga je stvar ak to nije u stvarnosti), može bit i ratni invalid, ono srušila se bomba tu negdje pa je i njega zahvatila bez obzira kaj je bilo mlađe od 7 godina
    Ma naravno da može biti, ali znam da nije, raspitala sam se kod ljudi koji je poznaju. Iako je mala vjerojatnost da je netko žrtva rata ako je bio malo dijete i živio u području gdje uopće nije bilo rata. Znam i tko su roditelji, nisu ni branitelji, ni poginuli.
    Mislim da radna inspekcija ne pokriva javne i državne službe.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja mislim da znam o kojem natječaju pišeš. Meni su poslali odgovor da je zaposlen taj i taj, a još natječaj nije ni završio

Na fb se može videti da ta osoba radi vec neko vrijeme u toj ustanovi, a i roditelji mu rade tamo ako se ne varam.
    Da je inavalid, teško.
    Tako to kod nas ide.
    Žali bože novaca i vremena koje sam potrošila da bi poslala molbu.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Poslat cu ti mail moje mame,pravnice.Možeš nju pitati ako želiš . Radi u jednom od ministarstava

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni je jedna osoba sa splitskog suda rekla da će raditi tamo mjesecima prije. Naravno da je tako i bila jer u zaleđu ima mamu koja tamo radi. žalosno i jadno kad se dolazi na tuđu slavu. bljak.

Ribica2510 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

U svakom slucaju prijavi,samo prije provjeri dali su to prazna naklapanja ili je stvarno natjecaj bio namjesten.
    Zalosno je da danas svi dobri poslovi funkcioniraju na tezi koga ti mama-tata znaju...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Ribica2510 prvotno napisa Vidi poruku
    U svakom slucaju prijavi,samo prije provjeri dali su to prazna naklapanja ili je stvarno natjecaj bio namjesten.
    Zalosno je da danas svi dobri poslovi funkcioniraju na tezi koga ti mama-tata znaju...
    Ono kaj pouzdano znam da je cura bila na stručnom osposobljavanju pa su ju odlučili zadržati.

Odlučila sam ne prijavljivati. Samo ću poslati pismo onom tko je potpisao obavijest, ako ništa drugo nek ga bude sram. Razmislila sam i ne bih htjela napraviti cijeli cirkus oko toga, ionako imam sad dobar posao, iako samo kao zamjena na godinu dana. Možda bih s prijavom napravila više sranja sebi nego njima.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sirius Black, čestitam na zaposlenju!

S jedne strane duboko se protivim nepravdi i zapošljavanju podobnih, a ne sposobnih, ali s druge strane vidim kako to funkcionira u okolici. Uvijek će neko radno mjesto dobiti osoba koju netko u tom krugu poznaje. To ne znači da je ta osoba nesposobna, nego "provjerenog karaktera".
    Znači redovan natječaj i npr. u zadnjem krugu ostane 4 ljudi jednako sposobnih, prevagnuti će ako netko u firmi za nekoga od tih 4 jamči da je ok.

Na prvu zvuči vrlo glupo i ne fer, ali s druge strane gledam kako ja radim, npr. imaš ured s 2 ili 3 osobe, trebaš još jednu. Ti ljudi će zajedno provesti preko 8 sati svaki dan xy godina (negdje i do mirovine) puno bolje se radi i lakše ako je radna atmosfera ok, iliti ako se ti ljudi odlično podnose.

Tako da ako za takvo mjesto imaš "provjerenu" a sposobnu osobu, sigurno će ta prevagnuti.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slažem se. I, mrzim natječaje i odabir novih ljudi - ja bi ih sve primila
    Totalna glupost je da su pisali nešto što nisu smjeli i što nije fakt, ali mi je skroz razumljivo da su uzeli osobu koja je kod njih bila na osposobljavanju, em je radila godinu dana za 1600 kuna, em je puno toga već naučila...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    slažem se. I, mrzim natječaje i odabir novih ljudi - ja bi ih sve primila
    Totalna glupost je da su pisali nešto što nisu smjeli i što nije fakt, ali mi je skroz razumljivo da su uzeli osobu koja je kod njih bila na osposobljavanju, em je radila godinu dana za 1600 kuna, em je puno toga već naučila...
    Ma i meni je jasno da su nju htjeli zadržati. Mogli su napisati da su je uzeli jer je najbolje napisala test, jer tamo radi pa već sve zna i poznaje zakone koji su bili predmet testiranja. Ali napisati da je invalid i žrtva rata pa ima zakonsku predmet, a nije ništ od toga, e to je već nemoralno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sirius Black, napravi prema svojoj savjesti...

Vjerujem da će i tebe zadržati nakon što prođe rok na koji su te zaposlili. Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •