Opet ja u vezi zapošljavanja....(u međuvremenu sam dobila posao na super legalan način jer sam bila najbolja na testiranju

)
Problem je ovakav:
U studenom 2013 bila sam na testiranju za radno mjesto u jednoj drž. ustanovi gdje je bilo rečeno da će svi kandidati koji prođu pismeni dio testa biti pozvani na razgovor. Inače po Zakonu o prof. rehab. i zapošljavanju OSI imam prednost pred jednakim kandidatima po natječaju, ali kod onih koji provode testiranje to se uglavnom uzima u obzir nakon rezultata testova.
Rezultati nisu bili objavljeni i nitko nije pozvan na razgovor, nego smo dobili odgovor da je određena osoba izabrana. Budući da znam još 3 osobe koje su bile na testiranju, iznenadilo me što su svima napisali samo ime i prezime, dok su meni napisali da je zaposlena u skladu s čl. 10 navedenog zakona i čl. 48. Zakona o zaštiti vojnih i civilnih žrtava rata. Mislila sam da je to samo zato jer sam se i ja pozvala na prednost pa da vidim da su uzeli drugu osobu s invaliditetom.
Međutim, kak je grad mali i svi se poznaju, ja sam saznala da ta osoba nema ni blizu nikakav invaliditet, da je rođena 1987, živi u Varaždinu, i rat je mogla gledati samo na televiziji. Do tog natječaja radila je tamo na stručnom osposobljavanju i natječaj je raspisan samo zato jer mora biti.
Ispada da su ono meni napisali tek toliko da ne bih uložila žalbu. Ja sam sad već na drugom radnom mjestu, i nema smisla da se žalim, ali mislim da bi natječaj trebao biti poništen. Ne mogu vjerovati kako predstojnik ureda može potpisati izjavu da je osoba invalid i žrtva rata ako svi znaju da nije. Kome se to može prijaviti, a da se moje ime ne povlači okolo?