-
purece snicle?
Kako ih radite?
Ja znam samo spohati, i nekako su uvijek dosta suhe.
-
Nekad ih spoham na pariški,i onda ih puknem u protvan,i na njih puknem malo sira,salse ,i na kraju parmezana.Zapećem dok se sve ne rastopi i voila.Možeš ih bacit na naglo,pa pred kraj ih fest poškropit sa limunom,i onda ubacit vrhnje za kuhanje,i serviraš ih sa par koluta limuna.Kad kupim malo veći file onda ga prerežem kao knjigu ,i nafilam sa pršutom,sirom,i blitvom,zarolam,a vanjski dio prihevtam sa čačkalicama,i stavim peći nalagano cca 45min...ak se još nekaj sjetim javim
-
Namoćite ih u mlijeko prije pripreme, pustite da odstoji barem pola sata i sigurno neće biti žilavo! Mi ih volimo pohane, ali i pečene na kućnom roštilju/tosteru.
-
Možeš ih ispeći na naglo, izvaditi, na tu masnoću(malo je smanjiš -mislim količinski, ponekad uzmem drugu posudu i stavim samo malo ulja)dodaš luk i izdinstaš ga pa šampinjone malo prodinstaš, vratiš šnicle, dodaš malo vrhnja za kuhanje, začina i mljac uz pire ili rižu.
-
Ja ih kratko prepecem, bacim ulje, pa stavim vrhnje, malo vegete i cesnjaka, vratim snicle, dodam malo zelenog papra i kuham 10-ak minuta. Pred kraj dodam malo vina i to je to.
Papamo ih uz sarenu tjesteninu i ciklu.
Ili, isto tako, samo na ulju proprzim i gljive, a u vrhnje umjesto vegete i cesnjaka dodam zlicicu senfa, pa uz to pire krumpir.
Mljac!
-
U posudu staviš na dno malo vrhnja za kuhanje.
Zatim slažeš šnicle koje si prethodno posolila, uvaljala u brašno, pa u jaja (kao za pohanje samo bez prezli). Preko šnicli ide ribani sir (trapist i sl.) i sve zaliti vrhnjem za kuhanje. Zapeći u pećnici cca 30-45 minuta na 180C, ovisi o debljini šnicli i koliko redova imaš.
Super ide uz pire krumpir i zelenu salatu.
-
Na naglo ispečeš šnicle, složiš ih u vatrostalnu zdjelu jednu do druge, preko njih staviš šunku ili pršut, pa preko toga sir (trapist, tilzit ili koji već) pa sve preliješ mješavinom vrhnja i jaja. Odlično ide uz restani krumpir i zelenu salatu.
-
Meni su najfinije u pivskom tijestu, to ti je fino sočno pohano a la pariški.
Dakle, napraviš smjesu od jaja i brašna, malo posoliš i na kraju uliješ pivu, ja stavljam bezalkoholnu. Treba biti malo gušće nego smjesa za palačinke.
Svaku šniclu samo ubaciš u smjesu i baciš na vruće ulje, gotovo je kad se pozlati.
-
Jucer sam ih pohala, ali tako da sam u umucena jaja dodala pesin,cesnjak i sol, a u mrvice parmezan i ispalo je fakat super
-
Probaj još u mrvice dodati malo sezama. Mljac!
-
ima i onaj recept s portala-pureće šnicle u umaku od gorgonzole.izvrsno!
-
Ja sam danas od purećih šnicleka napravila Zagrebački! I bilo je njam, njam! Uz to sam spekla mladi krumpir i napravila sam prefini umak od šampinjona, s malo limuna (da šampeki ne pocrne) i muškatnog oraščića. Prste smo lizali! I puretina je bila sočna, uopće nije bila suha!
-
E da, imam još jedan super recept za pohanje.
Potrebno vam je:
2-3 jaja
80g ribanog parmezana
50g sjemenki suncokreta
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica naribane limunove korice
1 žlica vegete
2-3 žlce brašna
E sada, možete pohati i piletinu i puretinu (šnicle naravno) a meso pripremite tako da smučkate 2 žličice vegete i 2-3 žlice limunovog soka i u to marinirate meso 30-ak minuta. Zatim meso stavite u brašno, pa u smjesu i pečete sa svake strane oko 5 minuta. ODLIČNO!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma