Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: purece snicle?

  1. #1
    kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,702

    Početno purece snicle?

    Kako ih radite?

    Ja znam samo spohati, i nekako su uvijek dosta suhe.

  2. #2

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    Nekad ih spoham na pariški,i onda ih puknem u protvan,i na njih puknem malo sira,salse ,i na kraju parmezana.Zapećem dok se sve ne rastopi i voila.Možeš ih bacit na naglo,pa pred kraj ih fest poškropit sa limunom,i onda ubacit vrhnje za kuhanje,i serviraš ih sa par koluta limuna.Kad kupim malo veći file onda ga prerežem kao knjigu ,i nafilam sa pršutom,sirom,i blitvom,zarolam,a vanjski dio prihevtam sa čačkalicama,i stavim peći nalagano cca 45min...ak se još nekaj sjetim javim

  3. #3
    Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Sydney / Zagreb
    Postovi
    2,042

    Početno

    Namoćite ih u mlijeko prije pripreme, pustite da odstoji barem pola sata i sigurno neće biti žilavo! Mi ih volimo pohane, ali i pečene na kućnom roštilju/tosteru.

  4. #4

    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    849

    Početno

    Možeš ih ispeći na naglo, izvaditi, na tu masnoću(malo je smanjiš -mislim količinski, ponekad uzmem drugu posudu i stavim samo malo ulja)dodaš luk i izdinstaš ga pa šampinjone malo prodinstaš, vratiš šnicle, dodaš malo vrhnja za kuhanje, začina i mljac uz pire ili rižu.

  5. #5

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Zagreb - Wien
    Postovi
    1,171

    Početno

    Ja ih kratko prepecem, bacim ulje, pa stavim vrhnje, malo vegete i cesnjaka, vratim snicle, dodam malo zelenog papra i kuham 10-ak minuta. Pred kraj dodam malo vina i to je to.
    Papamo ih uz sarenu tjesteninu i ciklu.
    Ili, isto tako, samo na ulju proprzim i gljive, a u vrhnje umjesto vegete i cesnjaka dodam zlicicu senfa, pa uz to pire krumpir.
    Mljac!

  6. #6

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    580

    Početno

    U posudu staviš na dno malo vrhnja za kuhanje.
    Zatim slažeš šnicle koje si prethodno posolila, uvaljala u brašno, pa u jaja (kao za pohanje samo bez prezli). Preko šnicli ide ribani sir (trapist i sl.) i sve zaliti vrhnjem za kuhanje. Zapeći u pećnici cca 30-45 minuta na 180C, ovisi o debljini šnicli i koliko redova imaš.
    Super ide uz pire krumpir i zelenu salatu.

  7. #7

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Na naglo ispečeš šnicle, složiš ih u vatrostalnu zdjelu jednu do druge, preko njih staviš šunku ili pršut, pa preko toga sir (trapist, tilzit ili koji već) pa sve preliješ mješavinom vrhnja i jaja. Odlično ide uz restani krumpir i zelenu salatu.

  8. #8

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Meni su najfinije u pivskom tijestu, to ti je fino sočno pohano a la pariški.
    Dakle, napraviš smjesu od jaja i brašna, malo posoliš i na kraju uliješ pivu, ja stavljam bezalkoholnu. Treba biti malo gušće nego smjesa za palačinke.
    Svaku šniclu samo ubaciš u smjesu i baciš na vruće ulje, gotovo je kad se pozlati.

  9. #9
    kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,702

    Početno

    Jucer sam ih pohala, ali tako da sam u umucena jaja dodala pesin,cesnjak i sol, a u mrvice parmezan i ispalo je fakat super

  10. #10

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Probaj još u mrvice dodati malo sezama. Mljac!

  11. #11

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Postovi
    438

    Početno

    ima i onaj recept s portala-pureće šnicle u umaku od gorgonzole.izvrsno!

  12. #12
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Ja sam danas od purećih šnicleka napravila Zagrebački! I bilo je njam, njam! Uz to sam spekla mladi krumpir i napravila sam prefini umak od šampinjona, s malo limuna (da šampeki ne pocrne) i muškatnog oraščića. Prste smo lizali! I puretina je bila sočna, uopće nije bila suha!

  13. #13
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    E da, imam još jedan super recept za pohanje.
    Potrebno vam je:
    2-3 jaja
    80g ribanog parmezana
    50g sjemenki suncokreta
    1 žlica nasjeckanog peršina
    1 žlica naribane limunove korice
    1 žlica vegete
    2-3 žlce brašna
    E sada, možete pohati i piletinu i puretinu (šnicle naravno) a meso pripremite tako da smučkate 2 žličice vegete i 2-3 žlice limunovog soka i u to marinirate meso 30-ak minuta. Zatim meso stavite u brašno, pa u smjesu i pečete sa svake strane oko 5 minuta. ODLIČNO!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •