Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Privremeno premještanje radnice - trudnice

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno Privremeno premještanje radnice - trudnice

Radi se o tome da poslodavac misli privremeno premjestiti određeni broj radnika na neke druge poslove (koji nemaju veze s dosadašnjim poslovima) i vratiti ih nakon 1 ili 2 ili 3 mjeseca. Radnici će proći dodatnu edukaciju za taj novi posao. Rečeno je da se neće potpisivati nikakav papir (dodatak ugovoru) za taj novi posao, nego da je to više kao ispomoć na poslovima koji su manje plaćeni, ali nama se kao plaća ne bi promijenila.
    Zanima me može li trudnica odbiti takav privremeni premještaj? Ne radi se o nikakvim težim poslovima - sve je to sjedenje za radnim stolom. Radi se o promjeni lokacije rada i vjerojatno promjeni radnog vremena, ubacivanje smjenskog rada.
    Meni je ovdje glavni problem to što ja to doživljavam kao definiranje onih koji možda i nisu potrebni na svojim trenutnim radnim mjestima, jer ako se može bez njih tri mjeseca, može i za stalno. Pa smo prvi na listi za višak.
    Hvala unaprijed.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

nitko?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

1. zna li ti poslodavac da si trudna?
    2. kakav ugovor imaš: na određeno ili neodređeno?

što se tiče lokacije, to se ne spominje u ZOR, ali niti promjena na smjenski rad...
    trudnica mora dati pisani pristanak u slučaju traženja noćnog rada ili preraspodjele radnog vremena (mislim da smjenski rad ne spada pod ovo)...

Meni je ovdje glavni problem to što ja to doživljavam kao definiranje onih koji možda i nisu potrebni na svojim trenutnim radnim mjestima, jer ako se može bez njih tri mjeseca, može i za stalno. Pa smo prvi na listi za višak.
    što se ovoga tiče, tu si vjerojatno u pravu, ali ako ti poslodavac zna da si trudna, ne smije ti dati otkaz za vrijeme trudnoće i RD, zaštićena si još dva tjedna nakon povratka na posao (osim ako nemaš ugovor na određeno koji se može ne produžiti)

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

1. ne zna
    2. na neodređeno

Hvala na informacijama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove