Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 186

Tema: Škola u prirodi

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Škola u prirodi

Molim vas da mi napišete gdje su vaša djeca išla u školu u prirodi, koliko je trajalo, kakav je program bio i koliko je koštalo (barem otprilike). Naši klinci su išli na Bjelolasicu kod onaj hotel nije izgorio i sad su igri neki programi koji nemaju veze s vezom, nikakva škola u prirodi, ni nalik...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

M. je bio 1x u crikvenici i 1X u novom vinodolskom. 5 dana , ne sjecam se tocno koliko novaca , ali ispod 500 kn ( grad financira ostatak).
    Bila je prava terenska nastava u pitanju , vezano uz skolsko gradivo( reljefi, klima, povijest...), izleti ,sport u popodnevnim satima. Isle su uciteljice , strucna sluzba i treneri.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

lošinj i crikvenica
    po 350 kuna (grad subvencionira ostatak jer su objekti u vlasništvu grada)

opis: isto kao kod siriu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj je u 3. razredu bio na sljemenu 350 kn ( izleti na Rudnike, istraživanja, planinarenje i sl.), u 4. razredu nije bio ( jel se baš vratil iz bolnice) u Crikvenici 500 kn s izletom na Krk s Baškom

trebali su uzeti jednu bilježnicu gdi su svaki dan pisali malo prirode, malo matematike, malo hrvatskog, njemački nisu radili ( mada je profač iz njemačkog bio u pratnji), pernicu.

Inače škola u prirodi nije obavezna, ako koje dete ne ide trebalo bi istu priču kaj se tiče pisanja i učenja napraviti u nekom drugom razredu. Tako recimo kad je mali bio u 3. razredu nisu išla njih 4 dečka i bili su tad na nastavi u 4. razredu. Moj klinac u 4. razredu nije išo umjesto škole u prirodi u školu , nego je to sve na bolovanju odradil doma.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

uf. j je bio u tuheljskim toplicama.
    eto tako.
    škola u prirodi - tuheljske toplice.
    mislim ,sve ok, zagorje, trakošćan, zagreb, krapinski muzej...
    al lijepa cifra je to bila, ne sjećam se više pa ću vjerojatno lagati, al čini mi se blizu 2000 kn. ok, možda manje, al preko 1500 sigurno.
    i šta ćeš, na kraju smo svi to nekako skupili i platili.
    slažem se da djeca moraju vidjeti zagreb, npr. al to može biti jednodnevan izlet.
    a 4 dana brčkanja u bazenima za 10-godišnjake...ma super. al nepotrebno.
    da, njima je naravno bilo genijalno, zanimljivo i fora.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, cvijeto, nama isto nude tako nešto, ali većina roditalj je odbila suradnju. i ja među njima. ne dam 2000kn da bi dijete 4 dana bilo doslovno u autobusu. dat ću mu ja besplatno da jede i spava u autu 4 dana. sjećam se da je ta bjelolasica bila ispod 1000 kn i ovaj nikakav program s ogromnom cifrom su mi apsolutno previš'e.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

e očito kod vas nema subvencije od grada, a naši idu u tzv. gradska odmarališta

http://www1.zagreb.hr/slglasnik.nsf/...F?OpenDocument
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 19.02.2014. at 11:39

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moji su bili u Gradu mladih u zadnjoj godini vrtića (zapravo samo mlađi, starijega je to mimoišlo jer su se zapušteni objekti Pionirca preuređivali), pa onda na Sljemenu u 3. razredu (Dom Crvenog križa) i nakon toga u Novom Vinodolskom u četvrtom razredu (i to je Dom Crvenog križa).

Cijena za Sljeme nekih tristotinjak kuna, cijena za N.Vinodolski cca 500, ali prije par godina. U N.Vinodolskom išli su još na izlete (Nehaj, Krk - Vrbnik, još je nešto bilo... neki muzej, ne mogu se sjetiti).

Istina je što Jelena.O kaže - u Zagrebu smo povlašteni (da ne velim razmaženi) jer grad subvencionira te stvari. U drugim mjestima nije tako.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kod nas 1600 kn - Solaris Šibenik.
    Dodatak: 4. razred OŠ
    Posljednje uređivanje od Anemona : 19.02.2014. at 11:44

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa sad subvencionira samo 350 kn, ali pošto se pretežno ide u gradski prostor sama je cijena manja, za razliku kad se ide u hotele

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Inače kod nas je opcija bila Dubrovnik i cijena 2000 kn, što je meni apsolutno suludo, djecu droncati satima u autobusu, platiti tu opaku cijenu,... za nešto što se može obaviti puno jeftinije i bliže.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Moji su bili u Gradu mladih u zadnjoj godini vrtića (zapravo samo mlađi, starijega je to mimoišlo jer su se zapušteni objekti Pionirca preuređivali), pa onda na Sljemenu u 3. razredu (Dom Crvenog križa) i nakon toga u Novom Vinodolskom u četvrtom razredu (i to je Dom Crvenog križa).

Cijena za Sljeme nekih tristotinjak kuna, cijena za N.Vinodolski cca 500, ali prije par godina. U N.Vinodolskom išli su još na izlete (Nehaj, Krk - Vrbnik, još je nešto bilo... neki muzej, ne mogu se sjetiti).

Istina je što Jelena.O kaže - u Zagrebu smo povlašteni (da ne velim razmaženi) jer grad subvencionira te stvari. U drugim mjestima nije tako.
    aha povlašteni sa 18% prirezom ... a pitanje koliko dugo će ta odmarališta još biti gradska ...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Moj R. je 4. razred i ići će u Biograd plus izleti na Kornate, mislim i slapove Krke, ne znamo još točno, 4 dana, cca 1.500,00 kuna (nekih 50-ak kuna više, ne znamo točno, jučer je birana agencija), meni je to puno previše, ali su se složili svi u razredu i ostalim razredima i mi ostali se možemo samo pokrit po glavi i šutit

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Roko_mama : pa kad to idu? Mislim izlet na Kornate baš i nije za svako vrijeme ... Sve ono što sam čula iz raznih škola/gradova to je više kao mali maturalac a ne baš škola u prirodi ...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ivano2 prvotno napisa Vidi poruku
    to je više kao mali maturalac a ne baš škola u prirodi ...
    e, tako sam i ja shvatila na kraju.
    ipak završavaju jedno školsko razdoblje.
    pa nek im bude.
    zato se i nisam previše bunila.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Inače kod nas je opcija bila Dubrovnik i cijena 2000 kn, što je meni apsolutno suludo, djecu droncati satima u autobusu, platiti tu opaku cijenu,... za nešto što se može obaviti puno jeftinije i bliže.
    Nama to sada bude maturalac na početku 8. razreda.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Idu krajem 5. ili početkom 6. mjeseca, i da to je nešto kao mali maturalac, a ne škola u prirodi, ali je ipak obavezno, kao škola u prirodi, ali meni je to ipak za ovakvu situaciju kakva je previše.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma NIJE obavezno!!!!!!!!!!!!!!
    a ni maturalac nije obavezan

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Škola u prirodi nije obavezna. Pa baš ti i pišem o tome da nama to ne odgovara i da nećemo pristati na maturalac u 4. osnovne.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moji su bili u Crikvi i na Sljemenu, bilo je oko 500-600 kn, tako nešto. Apsolutno su nepristojne ove cifre koje spominjete i još uz takve aranžmane. Ne bi ni kod mene prošlo.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Škola u prirodi nije obavezna. Pa baš ti i pišem o tome da nama to ne odgovara i da nećemo pristati na maturalac u 4. osnovne.

S obzirom da se većina roditelja složila da se ide obavezno je, barem su nama tako rekli. Znači da se nismo složili ne bi išli, a obzirom da je većina za ostali moraju pristati, ili ne poslati dijete, i izdvojiti ga od ostatka razreda. U tom slučaju djeca koja neće ić te će dane morat ić na nastavu u neki drugi razred (s obzirom da svi 4. razredi idu istovremeno onda vjerojatno u 3.).

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Roko_mama prvotno napisa Vidi poruku
    S obzirom da se većina roditelja složila da se ide obavezno je, barem su nama tako rekli. Znači da se nismo složili ne bi išli, a obzirom da je većina za ostali moraju pristati, ili ne poslati dijete, i izdvojiti ga od ostatka razreda. U tom slučaju djeca koja neće ić te će dane morat ić na nastavu u neki drugi razred (s obzirom da svi 4. razredi idu istovremeno onda vjerojatno u 3.).
    Ok.opet nije obavezno ici.mora ici u školu u to vrijeme jer je to nastava.
    Mi smo u zagrebu i nase cifre su daleko od ovih koje pricate.sljeme je,mislim 60-tak kn po danu.moj sin se gore razbolio isla sam gore po njega i jos su mi i vratili novac za dva dana.crikva je bila malo skuplja zbog prijevoza i izleta.ali i to mislim da je bilo s deparcem do 600kn.platiti 2000 kn za 5 dana skole u prirodi mi je neprihvatljivo

Sent from my GT-I8190N using Tapatalk

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Roko_mama prvotno napisa Vidi poruku
    U tom slučaju djeca koja neće ić te će dane morat ić na nastavu u neki drugi razred (s obzirom da svi 4. razredi idu istovremeno onda vjerojatno u 3.).
    i gdi je tu problem, rekla sam da je u razredu moejg klinca baš tako bilo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

morate shvatiti kad deca idu na sljeme ili crikvu da su to hosteli gdi u sobi ima 4-8 postelja i nema svaka soba svoju kupaonu, dok u hotelu su sobe za dvoje i svako ima svoju kupaonu.

hajmo povući paralelu kad sam ja išla u školu u 4 smo išli u školu plivanja u Crikvu i pješice hodali do Novoga na bazen , kad smo završili 7. razred išli smo u hostel u Boriku , a ne u hotel, putovali vlakom. Na maturalac u srednjoj , kad su svi išli u Prag , Grčku, Španjolsku, mi smo vlakom u Opatiju i opet se dobro zabavili, a platili daleko manje od onih drugim .

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, ni "mali" maturalac više nije maturalac nego "terensta nastava", ali se ne ide u gradske objekte i grad ZG ne sufinancira. B sada ide u Istru, za četiri dana će obići cijelu Istru, Briune za 1500 kn.

I, naravno da nije obavezna. Ako su u pitanju financije, naša škola zaradu za božićni sajam ostavi za pomoć djeci čiji roditelji ne mogu isfinancirati ovAkve stvari.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stvar je u tome da kod nas to gotovo nitko ne zeli financirati. A škola ima stav, to je to, bolje ne može.

Meni bi bilo puno draže da ih otfuraju u planinarski dom ili hostel nego da plaćam hotel. Ali iz topica mi je manjeviše jasno da naša djeca neće nikud.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Roko je bio početkom ove školske godine (3.r), na Sljemenu, Dom Crvenog križa
    cifra je bila oko350kn čini mi se
    naša učiteljica je rekla da oni sad uče brežuljkasti zavičaj (tj. svoj zavičaj i da je ovo idealno baš zbog toga) i da su mali da idu daleko, i da je njima manje-više svejedno gdje su, pa je ona sama predložila ovo što je bilo i povoljnije od svega drugoga
    za iduću godine je rekla da ako se slažemo bi mogli u Novi Vindolski, isto Crveni križ

program je bio super, išli su na izlete, stalno bili po šumi, malo nešto pisali, stručna služba, volonteri, učiteljice...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i samo da dodam, da to nije nimalo izgledalo kao maturalac, oni su zbilja puno radili s učiteljicama, naravno da su se i zabavljali, ali meni je hodanje po šumi i prepoznavanje stabala, cvijeća, biljaka nešto neprocjenjivo

žao mi je što nemaju svi takvo iskustvo

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rahela, to je doista škola u prirodi. ono sto nama nude je spavanje u nokom motelu, i vozikanje autobusom, od jedne do druge crkve, muzeja i atrakcije, 4 dana i mi bi to trebali platiti 2000kn.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    rahela, to je doista škola u prirodi. ono sto nama nude je spavanje u nokom motelu, i vozikanje autobusom, od jedne do druge crkve, muzeja i atrakcije, 4 dana i mi bi to trebali platiti 2000kn.
    Da, ovo je debela istina... Čula sam to s raznih strana. Ono što mi nije jasno - kako to da se radi o ŠKOLI u prirodi koja je obavezna (jer to je nastava) a nije na razini države riješena subvencija, nego su to prepustili lokalnim zajednicama??? To jednostavno nije fer prema djeci ni prema roditeljima. Mislim da bi to trebalo biti riješeno jedinstveno za cijelu Hrvatsku, po jedinstvenoj cijeni, a razlika može biti eventualno cijena transporta. ALi mi smo banana država... Rekao bi Balašević "Nek idu svi u lepi Honduras... "

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj rahela prvotno napisa Vidi poruku
    Roko je bio početkom ove školske godine (3.r), na Sljemenu, Dom Crvenog križa
    cifra je bila oko350kn čini mi se
    naša učiteljica je rekla da oni sad uče brežuljkasti zavičaj (tj. svoj zavičaj i da je ovo idealno baš zbog toga) i da su mali da idu daleko, i da je njima manje-više svejedno gdje su, pa je ona sama predložila ovo što je bilo i povoljnije od svega drugoga
    za iduću godine je rekla da ako se slažemo bi mogli u Novi Vindolski, isto Crveni križ

program je bio super, išli su na izlete, stalno bili po šumi, malo nešto pisali, stručna služba, volonteri, učiteljice...
    rahela, Roko ide u ZG skolu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ovo je debela istina... Čula sam to s raznih strana. Ono što mi nije jasno - kako to da se radi o ŠKOLI u prirodi koja je obavezna (jer to je nastava) a nije na razini države riješena subvencija, nego su to prepustili lokalnim zajednicama??? To jednostavno nije fer prema djeci ni prema roditeljima. Mislim da bi to trebalo biti riješeno jedinstveno za cijelu Hrvatsku, po jedinstvenoj cijeni, a razlika može biti eventualno cijena transporta. ALi mi smo banana država... Rekao bi Balašević "Nek idu svi u lepi Honduras... "
    Moja je u Zagrebu, niti u 3. niti u 4. razredu nisu išli na višednevne škole u prirodi. Aktiv učiteljica je tako odlučio.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    Moja je u Zagrebu, niti u 3. niti u 4. razredu nisu išli na višednevne škole u prirodi. Aktiv učiteljica je tako odlučio.
    Eto, to je također bezveze... AKo je terenska nastava obvezna, kako onda aktiv učiteljica može o tome odlučivati?

Što se tiče iskustava s terenske nastave - starijega bih s njegovom učiteljicom poslala i na Mars bez i trunke razmišljanja jer sam imala potpuno povjerenje u obje učiteljice (razrednica + boravkašica, iako u to vrijeme više nije bila "njihova"), a za mlađega sam se tresla od straha, što se pokazalo opravdanim - bilo je svega, zalutale djece, razbijenih glava... isto kao i u razredu.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Lošinj i Novi Vinodolski cca. 500,00 Kn, smještaj u Lošinju je bio bolji od N.Vinodolskog.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Peterlin, očito u nižim razredima višednevna terenska nastava nije obavezna. Ima puno škola koje ne idu.
    Posljednje uređivanje od larmama : 20.02.2014. at 11:11

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

S. je isao u N. Vinodolski u 4. razredu
    u 3. se inace ide na Sljeme, u dom Crvenog kriza, ali te godine oni nisu isli (cijela generacija). ne sjecam se razloga

N. je isla i u 3. i u 4. razredu, Novi Vinodolski i Dugu Uvalu

cijene su bile oko 350 kuna (zg skole)
    bila je prava skola u prirodi, imali su nastavu, isli na izlete, ucili
    djeca koja nisu isla s njima pohadjala su nastavu

ove cijene od 2.000 kuna su nebulozne, za nesto sto bi trebalo biti nastava
    i ne znam koliko roditelja ih moze platiti
    prosle godine sam platila maturalac (8. razred) otprilike toliko, i znam da se skupljalo lovu za par ucenika, a za jednoga po razredu je agencija imala besplatno mjesto

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ono što mi nije jasno - kako to da se radi o ŠKOLI u prirodi koja je obavezna (jer to je nastava) a nije na razini države riješena subvencija, nego su to prepustili lokalnim zajednicama??? To jednostavno nije fer prema djeci ni prema roditeljima.
    X

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    rahela, Roko ide u ZG skolu?
    da, bivši Badel

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, očito u nižim razredima višednevna terenska nastava nije obavezna. Ima puno škola koje ne idu.
    Vjerujem.

S druge strane, voljela bih da moj mlađi ne ide na terensku ni na mali maturalac.... ali bojim se da nismo mi te sreće. Teško mi je uskratiti djetetu nešto što ga veseli, a razred je takav da se 110% može očekivati cirkuse, a bome i veće probleme.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, bivši Badel
    moja skola
    Posljednje uređivanje od emily : 20.02.2014. at 11:22

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    moja skola

ja sam išla gore u glazbenu, a u osnovnu onu drugu

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa kad se to ide, moja je 3. razred i nisu nigdje išli, osim na poludnevni izlet u Maksimir?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne idu sve škole

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Pa kad se to ide, moja je 3. razred i nisu nigdje išli, osim na poludnevni izlet u Maksimir?
    Ovisi kad je škola dogovorila (ili dobila) termin. I moj je 3. razred, i ići će u školu u prirodi na Sljeme u svibnju. Meni je čak i draže da idu onamo u proljeće, dulji je dan i imat će što proučavati po šumi.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

naši su išli krajem 10. mj.
    imali su sreće pa je cijeli tjedan bio prekrasan

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

naši su išli (tad) krajem 11. baš je zapal snijeg

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

samo da napomenem, terenska nastava ili škola u prirodi, ili kako to već zvali nije obavezna.
    svaka učiteljica može sama odlučiti ide li, ili ne ide. bar u teoriji.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

naravno

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ali ja upravo govorim o tome da kod nas nije obavezna samo u teoriji a u praksi je. Učiteljica je odmah na početku godine krenula klincima punit uši kak će ić u školu u prirodi i kak će im bit super, kud će ić i šta radit. Većina roditelja je bila za to da se ide. Za one lošijeg imovinskog statusa se može riješit nešto preko agencije (mislim da je rečeno da jedn dijete može ić skroz besplatno a još mislim jedno ili dvoje u pola cijene). Uopće nije bilo razgovora o tome da netko ne ide.

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ivano2 prvotno napisa Vidi poruku
    aha povlašteni sa 18% prirezom ... a pitanje koliko dugo će ta odmarališta još biti gradska ...
    U Rijeci se prirez plaća 12% pa svejedno nemamo gradska odmarališta nego plaćamo sve do zadnje lipe.
    Naši će ići u 4. razredu, kamo, ne znam.
    I svejedno mi je u stvari. Samo neka idu, nek' im bude lijepo i nek' se zabave
    (I neka, ipak, cifra ne bude baš 2000 kn)

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •