Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 186

Tema: Škola u prirodi

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Roko_mama prvotno napisa Vidi poruku
    Ali ja upravo govorim o tome da kod nas nije obavezna samo u teoriji a u praksi je. Učiteljica je odmah na početku godine krenula klincima punit uši kak će ić u školu u prirodi i kak će im bit super, kud će ić i šta radit. Većina roditelja je bila za to da se ide. Za one lošijeg imovinskog statusa se može riješit nešto preko agencije (mislim da je rečeno da jedn dijete može ić skroz besplatno a još mislim jedno ili dvoje u pola cijene). Uopće nije bilo razgovora o tome da netko ne ide.
    gle za vse kaj se skuplja, ima određeni rok do kad se mora donesti ili uplatiti lova, paako do tog roka nema love znači da se i ne ide. To kaj učiteljica puni uši, puni ona i s drugim stvarima tipa matemarike i hrvatskog pa se deca ne obaziru, očito prihvaćaju samo ono kaj žele.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    samo da napomenem, terenska nastava ili škola u prirodi, ili kako to već zvali nije obavezna.
    svaka učiteljica može sama odlučiti ide li, ili ne ide. bar u teoriji.
    Ma razumijem ja to, ali ipak mislim da nije fer... Ako pojedina učiteljica ne može/ne želi ići, škola bi se trebala pobrinuti da ipak netko od osoblja ode. SIgurno nemaju sve učiteljice djecu jasličare i slično. Ne kažem da učitelje treba tjerati na to. Raspravljalo se o tome i u našoj školi pa su isplivala sr*nja s plaćanjem 24-satne brige o djeci i sto drugih čuda... A kad smo ponudili da mi roditelji volontiramo kao ispomoć, uredno su nam rekli da ne može. Jer škole ne žele da im se roditelji "mišaju u posa".

Nema veze. Ja ću svoju djecu odvesti kamo god budem mogla i znala i mislila da treba. Ali mnogim klincima terenska nastava bila je jedinstvena prilika da vide more ili da uopće bilo kamo otputuju. I to je crklo. Definitivno.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj JaMajka prvotno napisa Vidi poruku
    U Rijeci se prirez plaća 12% pa svejedno nemamo gradska odmarališta nego plaćamo sve do zadnje lipe.
    Naši će ići u 4. razredu, kamo, ne znam.
    I svejedno mi je u stvari. Samo neka idu, nek' im bude lijepo i nek' se zabave
    (I neka, ipak, cifra ne bude baš 2000 kn)
    Poanta je bila da svi mi to dobro platimo (i preplatimo) - na ovaj ili onaj način ...

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Kod nas u školi je od ove godine (kada je promijenjen ravnatelj) osnovan odbor za sve izlete, koji čine predstavnici roditelja i učenika. Njima se prezentiraju ponude i oni odlučuju o izboru. To da li oni dobro rade ili ne rade svoj zadatak, zaista nema smisla preispitivati jer smo ih mi birali... Ali se makar smanjila učestalost loših i nerealnih ponuda, iako se i dalje pokušava, ali sada imamo konkretne osobe za žalbu!

Pr. kada su išli u Staru Sušicu prikupljene su ponude u ogromnim nesrazmerima - od 360 - 700kn, za 3 dana/2 noćenja...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ej, nama je ponuda za 4 dana/3 noćenja 1700kn, bez pića i nekih ulaznica.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Ej, nama je ponuda za 4 dana/3 noćenja 1700kn, bez pića i nekih ulaznica.
    Puno....

Pa da li ima više ponuda? Zar ne bi trebale biti barem dvije?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima, naravno. Sve iste. Očajne i skupe.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da li postoji ikakva mogućnost da netko od roditelja prikupi nove ponude?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kod nas u školi je tak da učiteljice na kolektivu (znači sve učiteljice 4. razreda u našoj školi) dogovore turu (naravno uz pristanak roditelja) kud će djeca ić, zajedno sa svim izletima, ulaznicama, punimi pansionom, i taj se plan da 3-ima agencijama, i kad one dostave ponudu bira se najpovoljnija. Znači nama se cijena od cca 1.500,00 kuna odnosi na sve izlete, sve ulaznice, puni pansion (kolko sam shvatila uz ručak imaju i po jedan sok, a uz doručak klasika čaj, kakao i sl.). S tim da naša škola već nekoliko godina za redom ima isti plan malog maturalca, i manje više se ide sa istom agencijom jer su s tom najzadovoljniji. I idu u hotel koji ih po rasporedu soba zadovoljava što se sigurnosnih pitanja tiče, znači mogućnosti nadzora i sl., da nisu rascjepkani po različitim krajevima hotela.
    Posljednje uređivanje od Roko_mama : 21.02.2014. at 14:37

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

To je puuuno previse...
    Pitajte da vam rasclane troskove i iz toga ce biti vidljivo gdje je najveci trosak, a time i gdje se moze traziti novi segment ponude. Pr. Jaaako velika stavka su dnevnice za ucitelje, gdje neki poblesave i tu si napucavaju i po 300-500kn/ dan/ osoba! Onda ulaznice, za koje je vecinom moguc popust obzirom na velicinu grupe...pa prijevoz.. Saznajte koliko bi vas kostao isti izlet u kucnom aranzmanu, kao da idete obiteljski na ista mjesta i usporedite.
    To sve mora biti puno jeftinije jer se ide u predsezoni, u velikim grupama, obicno bez vodica iz agencije (a i tu se mogu uciteljice pripremiti i zajedno sa djecom napraviti vodjene razglede), zna se koliki je dnevni najam autobusa... Da li je bus cijelo vrijeme tamo ili ih ostavi i pokupi...

Samo za primjer, Zg Skola za primij.umj. ide sada na proljece u Rijeku i na Veli i Mali Losinj, 3 dana, 2 polupansiona...za 350kn po djetetu...prof. se odricu dnevnica...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da, ZAGREBAČKA škola
    gdje grad subvencionira

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mala laia prvotno napisa Vidi poruku
    Pr. Jaaako velika stavka su dnevnice za ucitelje, gdje neki poblesave i tu si napucavaju i po 300-500kn/ dan/ osoba!
    nisam ucitelj, ali me zanima na koju foru se nabiju dnevnice od 300-500 kn/danu, kad se zna da je dnevnica za javne sluzbe 170 kn i to ako si udaljen od mjesta rada 30 km, i da si na putu ne znam sad tocno koliko sati.
    i dnevnice isplacuje posladavac. tako da mi ovo nije bas najjasnije.

marta drago mi je da ste se pobunili jer iznosi koje pisete zbilja su bezobrazno skupi.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pardon dnevnica u 2012 i 2013 je bila 150 kn.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

spajalice,
    svaka agencija od koje trazis ponudu kaze nešto ovako "dnevnica za javne službe je uračunata, osim ako se ne dogovorimo drugačije". dalje ne želim prejudicirati.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma daj

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

No, od ove skolske godine, zbog manjka u proracunima skola, sve dnevnice se isplacuju od strane agencija, odnosno, placaju ih djeca. Dobili smo naputak od ravnatelja...u Ri.
    Dok su skole imale novaca isplacivale su dnevnice.
    Pa sad svaki prof. obzirom na vlastitu savjest, moze u dogovoru sa agencijom odrediti visinu dnevnice koliko god zeli. I onda racunajte na x broj ljudi koji ide u pratnji...
    Ali to nije problem saznati jer tko snosi troskove dnevnice mora postojati kao stavka u ugovoru izmedju agencije i skole.
    Kao sto mozete zatraziti i racun.

Samo za primjer, za maturalce vec znate da na svakih 20 djece ide jedan prof. u pratnji gratis. No, taj isti vec u startu ima sa agencijom dogovorene dnevnice od 300, pa na vise kn. Puta 7 dana...puta broj prof. u pratnji...
    Pa ulaznice za fakultative za mjesta koja se uopce ne placaju...
    Pitajte ih da vam pokazu racune za sva mjesta koja su posjetili...svaku jamu, dvorac, stovec...ruckovi...
    Uh, ovo mi je bolna tema...:/

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Moji su bili u Gradu mladih u zadnjoj godini vrtića (zapravo samo mlađi, starijega je to mimoišlo jer su se zapušteni objekti Pionirca preuređivali), pa onda na Sljemenu u 3. razredu (Dom Crvenog križa) i nakon toga u Novom Vinodolskom u četvrtom razredu (i to je Dom Crvenog križa).

Cijena za Sljeme nekih tristotinjak kuna, cijena za N.Vinodolski cca 500, ali prije par godina. U N.Vinodolskom išli su još na izlete (Nehaj, Krk - Vrbnik, još je nešto bilo... neki muzej, ne mogu se sjetiti).

Istina je što Jelena.O kaže - u Zagrebu smo povlašteni (da ne velim razmaženi) jer grad subvencionira te stvari. U drugim mjestima nije tako.
    Vezano uz Grad mladih - cijena sa subvencijom grada je 225 kn. Grad subvencionira pola, tako da je puna cijena 450 kn, što opet nije neka cifra za pet dana punog pansiona i prijevoz.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jurisnik prvotno napisa Vidi poruku
    Vezano uz Grad mladih - cijena sa subvencijom grada je 225 kn. Grad subvencionira pola, tako da je puna cijena 450 kn, što opet nije neka cifra za pet dana punog pansiona i prijevoz.
    jurišnik, puno ti hvala na ovom postu. stvarno nas pokušavaju bezobrazno oderat i što je najluđe, uspijevaju. u tjedan dana je već pola ljudi promijenilo mišljenje, i sad im 2000kn više nije previše... kakvi ljudi, takva država, kad je bal nek je maskenbal...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jurišnik, puno ti hvala na ovom postu. stvarno nas pokušavaju bezobrazno oderat i što je najluđe, uspijevaju. u tjedan dana je već pola ljudi promijenilo mišljenje, i sad im 2000kn više nije previše... kakvi ljudi, takva država, kad je bal nek je maskenbal...
    Ne bih rekla da vas pokušavaju oderati. Radi se o tome da Grad Zagreb ima objekte koje koristi isključivo za potrebe terenske nastave školaraca, predškolaraca i nekih sportskih društava. Ti objekti najčešće nisu niti idealno uređeni s jedne strane a s druge ne rade po ekonomskoj računici.
    Kod vas je očito po srijedi to da grad ili županija nemaju takve objekte i škola u prirodi se organizira po "ekonomskim cijenama".

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne, noa, može se i kod nas škola u prirodi organizirati npr. na Mosoru. Postoji planinarski dom, zvjezdarnica, svašta pogodno za program škole u prirodi, ali naša djeca trebaju odraditi turu autobusom po Zagorju. Nemam niš protiv Zagorja, al imam protiv gluparija. Osim toga i naša djeca mogu u većinu tih objekata koje koriste zg. škole po istim cijenama, ali bez Bandićeve subvencije, što je i dalje puno povoljnije nego ono što dobivamo. Besplatno školstvo će me ove godine stajati jedno 10000kn. Nekako dobijem impuls da se odselim negdje gdje se škola plaća, pa dobiješ ugovor u kojem je sve definirano. Jer ovo što sad imamo je bijedno, a ono što nam se "smiješi" je samo još veća bijeda. Fuj.
    Posljednje uređivanje od marta : 26.02.2014. at 12:14

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Imaš pravo. Kod nas bi učitelji rado u Slavoniju (na višednevnu terensku) ali odustanemo (već kod planiranja) svaki put jer je preskupo...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ima i u slavoniji dom crvenog križa recimo , gdje je jeftinije, a opet ne tako loše

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ima i u slavoniji dom crvenog križa recimo , gdje je jeftinije, a opet ne tako loše
    I 1.100 kn. http://www.crvenikrizosijek.hr/dokumenti/orahovica.pdf

Naš razred je za sada odustao od toga, jer je mnogima i to previše.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

je dosta je to love, ali bar je tu sve uključeno s izletima i slično.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Švrćo, a koliko košta na kraju kad ide preko agencije? Ako sam dobro shvatila sve to mora ići preko turističkih agencija koje imaju dozvolu Ministarstva da organiziraju školske izlete.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Švrćo, a koliko košta na kraju kad ide preko agencije? Ako sam dobro shvatila sve to mora ići preko turističkih agencija koje imaju dozvolu Ministarstva da organiziraju školske izlete.
    Ne znam, mi smo od toga odustali odmah na početku. Orahovica je kod nas jedina škola u prirodi (tako je i od kad smo mi išli u školu, samo je u međuvremenu objekt obnovljen) i jedini izbor.
    Mislim da je to konačna cijena, 1.100 kn, uključen je i prijevoz i sve za pet dana, s tim da je uglavnom to škola plivanja (veći dio vremena). Mi od Osijeka imamo nekih 70 km do Orahovice.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ovo od brava je relativno prihvatljivo, možda imaju mogućnost i usklađivanja s željama

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je, samo to nije škola u prirodi nego obična đačka ekskurzija preimenovana u školu u prirodi.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nigdje ne stoji u priči da se ne može iskoristiti i školovanje, pa dok se šeću po crkvama ne mogu baš pisati, ali svodi se skoro na isto, a cijena je pola od vaše, znači da bi se i s polovičnom lovom ( a i puno manjom) moglo štošta napraviti,
    probaj ih konzultirati pa vidi kolko bi oni cijenili vašu turneju.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ta je priča u našoj školi završila.

Škola u prirodi je jedno, a đačka ekskurzija drugo. Je, je, priroda je sve što nas okružuje, pa tako Dubrovnik i Zagreb spadaju u prirodu, ali to nema veze s onim što bi to trebalo biti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pogledala link od ivano2 i prvo sta mi je palo na pamet da ono sto ja smatram prirodom nije ni blizu ovome sto oni smatraju prirodom

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma katastrofa. bolje bi bilo da škole u prirodi organiziraju u gorskom kotaru, npr. da se malo kraj revitalizira i na taj način. u šumu. šta bi falilo, nek klinci skupljaju odlomljene grane i čiste šetnice, npr
    ovo su izleti, kako kaže marta.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Do ovog topika, nisam ni čula za školu u prirodi. Kod nas je - ekskurzija.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maruška, kod vas se barem ne prenemažu...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moj ne ide,

nema šanse.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

cimavica je bila prosle godine, u 5r.
    bili su negdi oko zg smjesteni, zaboravila vec di. uglavnom, obasli zagreb, krapinu, m.bistricu, plitvice... ono uobicajeno.
    4 dana, oko 2000 kn. naravno, bez djeparca i ostalih pizdarija koje smo tribali kupit. puno previse.

e da, imali su isti program kao ja u 8.r. kada se to zvalo eskurzijom

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mala laia prvotno napisa Vidi poruku
    No, od ove skolske godine, zbog manjka u proracunima skola, sve dnevnice se isplacuju od strane agencija, odnosno, placaju ih djeca. Dobili smo naputak od ravnatelja...u Ri.
    Dok su skole imale novaca isplacivale su dnevnice.
    Pa sad svaki prof. obzirom na vlastitu savjest, moze u dogovoru sa agencijom odrediti visinu dnevnice koliko god zeli. I onda racunajte na x broj ljudi koji ide u pratnji...
    Ali to nije problem saznati jer tko snosi troskove dnevnice mora postojati kao stavka u ugovoru izmedju agencije i skole.
    Kao sto mozete zatraziti i racun.

Samo za primjer, za maturalce vec znate da na svakih 20 djece ide jedan prof. u pratnji gratis. No, taj isti vec u startu ima sa agencijom dogovorene dnevnice od 300, pa na vise kn. Puta 7 dana...puta broj prof. u pratnji...
    Pa ulaznice za fakultative za mjesta koja se uopce ne placaju...
    Pitajte ih da vam pokazu racune za sva mjesta koja su posjetili...svaku jamu, dvorac, stovec...ruckovi...
    Uh, ovo mi je bolna tema...:/
    Moram reagirati na ovo.
    Profesori ne određuju dnevnice. One su određene zakonom i iznose 150 kuna po danu.
    Drugo, zakon propisuje 14 učenika na jednog profesora-pratitelja, dok dijete s posebnim potrebama mora imati posebnog pratitelja (profesora, naravno). U svibnju vodim 44 djece u Veronu (među kojima i jedno autistično) i 4 nas je u pratnji (plus osoba iz agencije).

Ako vjerujete da postoji bilo kakva zlouporaba, zašto to ne prijavite nekome?

P.s. Manjak proračuna u školama ne postoji od ove godine. To je stara priča. nama se ne plaćaju ni putni troškovi, ni dnevnice za stručna usavršavanja. Plaćamo sami, kad imamo, iz svojih džepova.
    Posljednje uređivanje od maggie34 : 29.03.2014. at 23:00

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj maggie34 prvotno napisa Vidi poruku
    Moram reagirati na ovo.
    Profesori ne određuju dnevnice. One su određene zakonom i iznose 150 kuna po danu.
    Drugo, zakon propisuje 14 učenika na jednog profesora-pratitelja, dok dijete s posebnim potrebama mora imati posebnog pratitelja (profesora, naravno). U svibnju vodim 44 djece u Veronu (među kojima i jedno autistično) i 4 nas je u pratnji (plus osoba iz agencije).

Ako vjerujete da postoji bilo kakva zlouporaba, zašto to ne prijavite nekome?

P.s. Manjak proračuna u školama ne postoji od ove godine. To je stara priča. nama se ne plaćaju ni putni troškovi, ni dnevnice za stručna usavršavanja. Plaćamo sami, kad imamo, iz svojih džepova.
    baš sam se spremala nešto slično odgovoriti, ali sam prvo htjela sve iščitati. potpis na sve gore navedeno.
    već duži niz godina škola ne plaća nikakvu dnevnicu učiteljima, već se ona dobiva od agencije. također, škola je obavezna ići preko neke agencije, čak i u kazalište, a ne u vlastitom aranžmanu (koji bi definitivno bio jeftiniji po učenike / roditelje). govorim u odlasku u Zg kazalište iz KZZ županije, ne o lokalnom. ne znam za druge škole, ali u mojoj svaki prof. od agencije za izlet dobije jednaku dnevnicu, nisam još čula da je kolega dogovorio ovu cifru, a ja onu cifru za dnevnice...mi kad idemo na izlet, tražimo da nam agencija uračuna i ulaznice za sva mjesta (muzeje, kazališta, zabavne parkove) koja kanimo posjetiti, da nemamo zbrajanja i oduzimanja i skupljanja love od djece pred ulazom u nešto. također, sve se te cijene ulaznica za grupe daju provjeriti na internetskim stranicama plus da agencija još na sve to dobije neki popust pa se i tu jeftinije prođe. najskuplji su prijevoznici jer neki računaju XY kn/ km, a neki WZ kn / km.

i da. na svakom izletu, a posebice na višednevnom, učitelji su i mama i tata vašem djetetu. odgovaraju za njega i iako vam se možda tako ne čini, brinu o njemu (posebice o ovima "manjima" iz nižih razreda osnovne škole). ako se nešto ne daj Bože loše dogodi vašem djetetu, koga ćete prvoga okriviti ili pozvati na red? uvijek se prvo pita: " a gdje je bila učiteljica za to vrijeme?". mislim, ne znam za druge, ali odgovorno tvrdim za svoju školu (srednju) da su profesori milion posto budni i u pripravnosti i paze na učenike. ne loču po birtijama i ne landarju po šopinzima u nekoj stranoj državi dok im učenici bauljaju ko ovce po nekom stanom gradu. a sjećate se vašeg maturalca? samo da vam se bilo dokopat hotela navečer, zavuć se u neku sobu di je dobra ekipa i tulumarit do jutra... teba dežurat i na hodnicima, noću ne spavat, provjeravat gdje je tko i bla, bla, bla...budući da niti jedan izlet nije obavezan (jer ga plaća roditelj) - s time da ako se 1/3 razreda složi da se ide na izlet i roditelji uplate lovu, onda on postaje obavezan (!), ne mislite li da je malo prevelika odgovornost na leđima nastavnika brinuti o 15, 20, 30, 50 tuđe djece i da bi taj stres u sve te dane brige o djeci trebalo barem malo novčano nagraditi u vidu neke (zakonom propisane) dnevnice? pogotovo ako se vode i djeca s posebnim potrebama ili ako su neprilagođenog ponašanja...
    Posljednje uređivanje od Franny : 30.03.2014. at 00:28

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

p.s. a budući da niti jedan izlet, pa tako niti škola u prirodi doista nije obavezan, ak se većina roditelja iz razreda složi da ne mogu iz financijskih razloga ići, onda nema te sile niti te učiteljice koja roditelja može prisiliti na taj izlet!!!!

kod nas je procedura slijedeća: prvo se početkom šk. god. anonimno izanketiraju roditelju jesu li u mogućnosti i do koje cifre poslati dijete na izlet. iz tih anonomnih anketa vidi se jesu li roditelji za jednodnevni /višednevni izlet odnosno maturalac. onda se pošalju upiti u nekoliko agencija (više od 3 svakako!!) da nam daju okvirne cijene i plan putovanja (za prethodno dogovorenu lokaciju s roditeljima i djecom), plus da im naznačimo što bi nas posebno zanimalo pa neka i to ukalkuliraju. onda ide izjava roditelja koji svojim potpisom potvrđuju da puštaju dijete tu i tu za toliko i toliko novaca. uvjet da bi se nastavilo dalje je da 1/3 roditelja iz razreda bude suglasna. ako fali samo 1 glas, taj razred ne ide na izlet. onda škola šalje još detaljnije upite u niz agencija i kad ponude pristignu, sastanu se predstavnici roditelja, predstavnici učenika iz razreda i razrednici koji su zainteresirani za odlazak u isto mjesto, otvaraju (zapečačene i neotvorene !!) ponude od raznih agencija, provjeravaju je li svaka agencija ispoštivala ono što smo tražili da nam bude uključeno (ako nije, odbacuje se, iako možda ima najjeftiniju cijenu, ali nije npr. nešto ukalkulirala) i onda se od svega toga odabire najpovoljnija, odnosno najjeftinija ponuda. naravno, sve je to popraćeno s hrpetinom zapisnika...

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Švrćo prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam, mi smo od toga odustali odmah na početku. Orahovica je kod nas jedina škola u prirodi (tako je i od kad smo mi išli u školu, samo je u međuvremenu objekt obnovljen) i jedini izbor.
    Mislim da je to konačna cijena, 1.100 kn, uključen je i prijevoz i sve za pet dana, s tim da je uglavnom to škola plivanja (veći dio vremena). Mi od Osijeka imamo nekih 70 km do Orahovice.

Sent from my iPhone using Tapatalk

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kako ide povrat novca u slučaju bolesti?
    koliko mora biti pratnje prema broju učenika?
    Kod nas ide 1x 12, navodno. Ali čini mi se da će biti 1 prof na 18 realno

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kako ide povrat novca u slučaju bolesti?
    koliko mora biti pratnje prema broju učenika?
    Kod nas ide 1x 12, navodno. Ali čini mi se da će biti 1 prof na 18 realno

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

1 nastavnik na 14 ucenika.
    Ako ima djece s pp onda se broj pratitelja povecava. To bi ti trebala provjeriti u pravilniku.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo, prema drzavnom pedagoskom standardu:
    (3) Za nastavu izvan prostora škole potreban je jedan pratitelj iz redova učitelja ili stručnih suradnika

škole za skupinu do najviše 14 učenika.

(4) Za učenike s teškoćama za izvođenje nastave izvan prostora škole potrebno je osigurati pratitelja

za:

– 1 učenika s oštećenjem vida, sluha, s motoričkim oštećenjima, s autizmom ili značajno sniženim

intelektualnim sposobnostima ili organski uvjetovanim poremećajima u ponašanju,

– do 5 učenika sniženih intelektualnih sposobnosti,

– do 5 učenika s poremećajima u ponašanju koji su smješteni u odgojne domove.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Za povrat novca pogledaj u ugovor.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tenks

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Naša ispade 700 kn s izletima. Stvarno se čudim da to nije nikome puno. Ne u odnosu na to što nude, nego za izdvojiti...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A koliko ste im davali djeparca, da ponesu sa sobom? Znam da imaju sve placeno, ali opet mislim joj dati nesto novaca.

I nasa uciteljica je najavila mozebitnu zabranu nosenja mobitela- jer su to skupe stvari, pa da ne dodje do kradja i unistavanja - meni je to glupo, pa zelim da me moze nazvati ili poslati sms.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    A koliko ste im davali djeparca, da ponesu sa sobom? Znam da imaju sve placeno, ali opet mislim joj dati nesto novaca.

I nasa uciteljica je najavila mozebitnu zabranu nosenja mobitela- jer su to skupe stvari, pa da ne dodje do kradja i unistavanja - meni je to glupo, pa zelim da me moze nazvati ili poslati sms.
    Ovisi di idu. Naši su išli na Krk i u Novi tako da sam dala stotinjak kuna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •