Pokazuje rezultate 1 do 50 od 186

Tema: Škola u prirodi

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

No, od ove skolske godine, zbog manjka u proracunima skola, sve dnevnice se isplacuju od strane agencija, odnosno, placaju ih djeca. Dobili smo naputak od ravnatelja...u Ri.
    Dok su skole imale novaca isplacivale su dnevnice.
    Pa sad svaki prof. obzirom na vlastitu savjest, moze u dogovoru sa agencijom odrediti visinu dnevnice koliko god zeli. I onda racunajte na x broj ljudi koji ide u pratnji...
    Ali to nije problem saznati jer tko snosi troskove dnevnice mora postojati kao stavka u ugovoru izmedju agencije i skole.
    Kao sto mozete zatraziti i racun.

Samo za primjer, za maturalce vec znate da na svakih 20 djece ide jedan prof. u pratnji gratis. No, taj isti vec u startu ima sa agencijom dogovorene dnevnice od 300, pa na vise kn. Puta 7 dana...puta broj prof. u pratnji...
    Pa ulaznice za fakultative za mjesta koja se uopce ne placaju...
    Pitajte ih da vam pokazu racune za sva mjesta koja su posjetili...svaku jamu, dvorac, stovec...ruckovi...
    Uh, ovo mi je bolna tema...:/

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mala laia prvotno napisa Vidi poruku
    No, od ove skolske godine, zbog manjka u proracunima skola, sve dnevnice se isplacuju od strane agencija, odnosno, placaju ih djeca. Dobili smo naputak od ravnatelja...u Ri.
    Dok su skole imale novaca isplacivale su dnevnice.
    Pa sad svaki prof. obzirom na vlastitu savjest, moze u dogovoru sa agencijom odrediti visinu dnevnice koliko god zeli. I onda racunajte na x broj ljudi koji ide u pratnji...
    Ali to nije problem saznati jer tko snosi troskove dnevnice mora postojati kao stavka u ugovoru izmedju agencije i skole.
    Kao sto mozete zatraziti i racun.

Samo za primjer, za maturalce vec znate da na svakih 20 djece ide jedan prof. u pratnji gratis. No, taj isti vec u startu ima sa agencijom dogovorene dnevnice od 300, pa na vise kn. Puta 7 dana...puta broj prof. u pratnji...
    Pa ulaznice za fakultative za mjesta koja se uopce ne placaju...
    Pitajte ih da vam pokazu racune za sva mjesta koja su posjetili...svaku jamu, dvorac, stovec...ruckovi...
    Uh, ovo mi je bolna tema...:/
    Moram reagirati na ovo.
    Profesori ne određuju dnevnice. One su određene zakonom i iznose 150 kuna po danu.
    Drugo, zakon propisuje 14 učenika na jednog profesora-pratitelja, dok dijete s posebnim potrebama mora imati posebnog pratitelja (profesora, naravno). U svibnju vodim 44 djece u Veronu (među kojima i jedno autistično) i 4 nas je u pratnji (plus osoba iz agencije).

Ako vjerujete da postoji bilo kakva zlouporaba, zašto to ne prijavite nekome?

P.s. Manjak proračuna u školama ne postoji od ove godine. To je stara priča. nama se ne plaćaju ni putni troškovi, ni dnevnice za stručna usavršavanja. Plaćamo sami, kad imamo, iz svojih džepova.
    Posljednje uređivanje od maggie34 : 29.03.2014. at 23:00

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj maggie34 prvotno napisa Vidi poruku
    Moram reagirati na ovo.
    Profesori ne određuju dnevnice. One su određene zakonom i iznose 150 kuna po danu.
    Drugo, zakon propisuje 14 učenika na jednog profesora-pratitelja, dok dijete s posebnim potrebama mora imati posebnog pratitelja (profesora, naravno). U svibnju vodim 44 djece u Veronu (među kojima i jedno autistično) i 4 nas je u pratnji (plus osoba iz agencije).

Ako vjerujete da postoji bilo kakva zlouporaba, zašto to ne prijavite nekome?

P.s. Manjak proračuna u školama ne postoji od ove godine. To je stara priča. nama se ne plaćaju ni putni troškovi, ni dnevnice za stručna usavršavanja. Plaćamo sami, kad imamo, iz svojih džepova.
    baš sam se spremala nešto slično odgovoriti, ali sam prvo htjela sve iščitati. potpis na sve gore navedeno.
    već duži niz godina škola ne plaća nikakvu dnevnicu učiteljima, već se ona dobiva od agencije. također, škola je obavezna ići preko neke agencije, čak i u kazalište, a ne u vlastitom aranžmanu (koji bi definitivno bio jeftiniji po učenike / roditelje). govorim u odlasku u Zg kazalište iz KZZ županije, ne o lokalnom. ne znam za druge škole, ali u mojoj svaki prof. od agencije za izlet dobije jednaku dnevnicu, nisam još čula da je kolega dogovorio ovu cifru, a ja onu cifru za dnevnice...mi kad idemo na izlet, tražimo da nam agencija uračuna i ulaznice za sva mjesta (muzeje, kazališta, zabavne parkove) koja kanimo posjetiti, da nemamo zbrajanja i oduzimanja i skupljanja love od djece pred ulazom u nešto. također, sve se te cijene ulaznica za grupe daju provjeriti na internetskim stranicama plus da agencija još na sve to dobije neki popust pa se i tu jeftinije prođe. najskuplji su prijevoznici jer neki računaju XY kn/ km, a neki WZ kn / km.

i da. na svakom izletu, a posebice na višednevnom, učitelji su i mama i tata vašem djetetu. odgovaraju za njega i iako vam se možda tako ne čini, brinu o njemu (posebice o ovima "manjima" iz nižih razreda osnovne škole). ako se nešto ne daj Bože loše dogodi vašem djetetu, koga ćete prvoga okriviti ili pozvati na red? uvijek se prvo pita: " a gdje je bila učiteljica za to vrijeme?". mislim, ne znam za druge, ali odgovorno tvrdim za svoju školu (srednju) da su profesori milion posto budni i u pripravnosti i paze na učenike. ne loču po birtijama i ne landarju po šopinzima u nekoj stranoj državi dok im učenici bauljaju ko ovce po nekom stanom gradu. a sjećate se vašeg maturalca? samo da vam se bilo dokopat hotela navečer, zavuć se u neku sobu di je dobra ekipa i tulumarit do jutra... teba dežurat i na hodnicima, noću ne spavat, provjeravat gdje je tko i bla, bla, bla...budući da niti jedan izlet nije obavezan (jer ga plaća roditelj) - s time da ako se 1/3 razreda složi da se ide na izlet i roditelji uplate lovu, onda on postaje obavezan (!), ne mislite li da je malo prevelika odgovornost na leđima nastavnika brinuti o 15, 20, 30, 50 tuđe djece i da bi taj stres u sve te dane brige o djeci trebalo barem malo novčano nagraditi u vidu neke (zakonom propisane) dnevnice? pogotovo ako se vode i djeca s posebnim potrebama ili ako su neprilagođenog ponašanja...
    Posljednje uređivanje od Franny : 30.03.2014. at 00:28

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •