Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: kako smo preživili cijepljenje - beba nakon DiTePer, nuspojave i sl.

gizolito avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno kako smo preživili cijepljenje - beba nakon DiTePer, nuspojave i sl.

Evo mi smo se jutros cijepili s prvom dozom. Bilo je suza...
    Nakon dužeg razmišljanja zaključili smo da se više bojimo hripavca nego mogućih nuspojava cijepiva.
    Cijepili su nas sa Sanofijevim pentaximom.

Uglavnom, maleni cijeli dan jeca i stalno želi biti na rukama. Nadam se da će sutra biti bolje.
    Na nogici se vidi mala točkica od uboda.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mi smo imali ružnu reakciju nakon cijepljenja sa 2 mjeseca (5u1 i hepB u drugu nogicu). Nakon što je odspavao, probudio se bolno plačući, vrišteći, nosili smo, pokušavali umiriti, cica... na kraju po uputi pedice dali dozu Paracetamola. Zaspao je u roku 10 minuta i ostatak dana je bio b.o.
    Sa 6 mjeseci (isto cjepivo) nisam htjela riskirati i kupila sam 6u1 cjepivo.

Isto nije bilo ništa vidljivo na koži, ali ta cjepiva idu u mišić i vjerojatno je bila oteklina na mišiću.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Sa 2 mjeseca 5u1 + hepB - 2 dana je bio malo plačljiv, mjesto uboda samo točkica.
    S 4 mjeseca - 5u1 - prvi dan jako pospan, bez apetita, drugi dan ekstremna plačljivost, buđenje po noći valjda 30x (sjetila se ekipe s teme Ne mogu više ne spavati, brrr), i takvo raspoloženje u malo manjoj mjeri još 2 dana. Mjesto uboda malo otečeno.

Isto pentaxim. Maco, kakvo je to 6u1? Šta je taj 6?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

hepatitis je 6.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Aha, to sam i mislila (majke mi ) ali nije mi jasno što to mijenja na stvari? Oteklina je bila od hepB, a zbog otekline je vrištao? maco?
    Ja sam za neutješan plač optužila per komponentu, negdje sam pročitala da im to cjepivo uzrokuje nesnosnu glavobolju.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

razlika je što 6u1 bodu samo u jednu nogicu, a odvojeno ide 5u1 u jednu, a hepB u drugu nogicu, dakle dva uboda, dvije otekline

odlučila sam se za 6u1 jer on nije imao reakciju na samo cjepivo već na bol, pa da smanjimo broj uboda

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moji su "prezivjeli" tako da su jednostavno dobili injekciju i to je bilo to. Mozda je jednom jedno od njih dvoje zaplakalo, ostalih x puta ni to. Kad su bili bebe. Kad su bili stariji su dobili kikic i plakanju je odmah bio kraj.
    Jedan jedini put sam stavljala oblog kad je mladjem malo nateklo mjesto uboda, proslo je do iduceg dana.
    Uglavnom, potpuno netraumaticni trenuci u njihovim zivotima o kojima nitko od nas u obitelji nije razmisljao dalje od pitanja "ne smijem zaboraviti knjizicu cijepljenja" i da pogodimo termin red ljeta kad smo i mi u zg i doktorica nije na go.

Inace, kad sam zivjela u inozemstvu (EU) i htjela upisati dijete u vrtic, jedan od preduvjeta je bila lijecnicka potvrda, a za nju predocenje knjizice cijepljenja, toliko o tome kako to vani nije bitno i ne gleda se...

gizolito avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

blago vama sillyme

moj mali je cvilio ko pesek. na kraju smo mu dali pola čepića i cicu oko 21:30. zaspao je ko beba i probudio se danas oko 11 (mama hranila u snu da ga glad ne ometa ).
    danas je sve opet po starom

moram priznati da sam bila smrtno prestrašena i da sam se pripremala na temperaturu, osip, neutješni plač i ko zna kakve sve nevolje...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •