Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Povracanje kod dojene bebe

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno Povracanje kod dojene bebe

Beba stara 3 tjedna mi je upravo povratila u mlazu dva puta i iza toga odmah zaspala...dali bi trebala biti zabrinuta zbog tog povracanja....onako je bilo mliheko s zgrusanim mlijekom....inace lijepo sisa jedino malo hlapljivo i voli drzati sisu u ustima dok ne zaspi pa mislim da se naguta puno zraka

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Znaju bljuckati nekad manje, nekad više. To je uobičajeno.

Kako vam inače ide dojenje? Koliko popišanih i pokakanih pelena ima u 24 sata? Koliko često jede? Kako mijenjaš dojke? Zagrcava li se, kašlje ili prekida podoj negodujući?

Moguće je da je refleks otpuštanja mlijeka nešto jači pa se beba bori s mlazom i naguta se zraka. Pokušaj je i usred podoja podrignuti, nudi istu dojku unutar 3 sata, prilagodi položaj tako da je beba iznad tebe, da gravitacija otežava toku mlijeka.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa Vidi poruku
    Znaju bljuckati nekad manje, nekad više. To je uobičajeno.

Kako vam inače ide dojenje? Koliko popišanih i pokakanih pelena ima u 24 sata? Koliko često jede? Kako mijenjaš dojke? Zagrcava li se, kašlje ili prekida podoj negodujući?

Moguće je da je refleks otpuštanja mlijeka nešto jači pa se beba bori s mlazom i naguta se zraka. Pokušaj je i usred podoja podrignuti, nudi istu dojku unutar 3 sata, prilagodi položaj tako da je beba iznad tebe, da gravitacija otežava toku mlijeka.

Ja bi se ubacila, zanima me što znači ako se beba zagrcava ili negoduje, da je prejak reflex otpuštanja? Ali moj to nekako radi pred kraj podoja, kad je već dosta dugo mirno aktivno gutao... Ima 7 tjedana i isto jako bljucka u mlazu i to nikad kad ga dignemo da podrigne nego kad je na leđima i igra se dobre volje, onda po nekoliko puta izbaci dosta van, i to po pola sata- sat vremena nakon podoja.. ali napreduje na težini, pelene su stalno mokre pa ne brinem jako..

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Da, često im mlaz bude silovit pa ne stignu sve progutati. Možeš ga usred podoja, kad malo stane, podići da podrigne. Često im to zna smetati pa se unervoze. Ali, kako kažeš, ako se pelenice lijepo pune, dijete je zadovoljno i dobro napreduje, ok je. Ako te baš jako brine, pitaj pedijatra. Ali uglavnom je to bljuckanje nešto što je sasvim uobičajeno i lakše je kad prođe.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Pelene su pune i sto se toga tice sve je u redu,stolice zlatno zute zrnaste....jede na zahtjev,nekad svakih sat a nekad pospava duze oa budu i 3h....inace dojim ju lezeci uvijek...barem zasad....dal da ju postavim u odnosu na mene vise?? Jer ona lijepo pocne jesti i brzo se najede a o da bi jos pola sata samo "dudljala"i onda ako u to vrijeme jos uvijek ide jako mlijeko ljuti se pa baca pa opet trazi i tako u krug...i da,podizem ju na pola podoja da se podrigne...nekad obavi nekad ne....jedino po noci ju ne podizem....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •