Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Problemi s gonal pen-om

Datum pristupanja
    May 2009

Post Problemi s gonal pen-om

Molim vas pomoć!
    Naime, dobila sam dozu gonala 250. U ponedjeljak sam se počela pikati i to je radila medicinska sestra koja mi je u rodu. Od pena koji je 900 nečega jučer poslije pikanja mi je još trebalo ostati 150. Ali kada sam pogledala bilo je puuuno više onako odokativno. Pogledala sam onaj drugi pen koji sam dobila i u kojem ima 600 nečega i vidjela da u njemu ima još i manje nego kaj mi je ostalo od ovog prvog. Pitanje je jesam li si išta dala i kako da znam da je išta ušlo u mene....Koma sam, nemrem spavati...Hoće li to biti veeeliki problem...Jer nije to velika nauka...kako mi se to moglo dogoditi?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pen ima znatno vise doze nego sto je na njemu naznaceno, tako da je normalno da ti je ostalo vise od ocekivanog.
    Ne razumijem jedino ovo s drugim penom.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

aha, pretpostavljas da u prvom penu ima vise od 600 jedinica preostalo? to se ipak cini previse, ali stvarno ne vjerujem da si nesto pogresno dala, ne razumijem sto si mogla pogresno dati...

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ajoj...ne znam kako bi mogla znati jesi li ufiksala potrebnu količinu. Je li ti klinika blizu, da se sutra lijepo zaputiš s penovima tamo pa da ti naprave očevid i izračunaju je li sve OK?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Da sutra idem na folikulometriju, ali me sram reći...
    A zamjerka penu je što nema na tekućem dijelu oznake za količinu.

U ovom preostalom od 900 ima više nego u ovom u 600.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

U svakom penu ima viska tekucine i to dosta. Predvidjeno je da prilikom prve upotrebe kalibriras pen, tj da u zrak izbacis najmanju naznacenu dozu.
    Ne sjecam se tacno koliko je to, mislim 75 necega. To se radi da izbacis zrak iz igle i mozda da ti ne zasteka prilikom prvog davanja.
    Znaci imas minimum toliko viska, plus sto su predvidjeli da ostane i poslije davanja poslednje doze neka kolicina... meni je uvijek ostalo dosta. Mislim da sam nekad na kraju postupka i probala da vidim koliko je ostalo i da je bilo jos otprilike kao ta minimalna kolicina oznacena na penu ili cak i vise...ispadne da kroz pen dvije injekcije bacis...

Da li su penovi, tj. taj dio sa tekucinom iste sirine? Mozda ipak nemas vise ovog ostatka nego u penu od 600?

Ili mozda nije ista koncentracija lijeka, jer se ovaj broj na dozi ne odnosi na mililitre... lupam...

Bez obzira na to sto te je sram, mislim da ce ti dr ipak najbolje reci...

p.s. uvijek mozes svaliti krivicu na osobu koja ti je davala, jos ako ti je rod sa muzeve strane
    Posljednje uređivanje od greymalkin78 : 21.02.2014. at 17:12

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

ja sam uvijek na Penu, ima viska, al ne toliko, ima oko 50IU viska. U pocetku se izbaci 25IU, i na kraju ostane oko toliko. znaci oko 50IU viska, mozda 75IU maximalno!
    znaci uzimala si pon, uto, sri po 250IU, 3x250=750, i trebalo ti je ostati 150IU, kako kazes. Ako ti je ostalo >600IU onda si ubrizgala u biti samo jednu dozu od 250IU. E, sad moras vidjet sa svojim MPO. Ta sestra koja ti je ubrizgavala nije skuzila da se treba pritisnut pen do kraja! kad nariktas dozu, onda se stisne skroz do kraja, a ne samo dok cep ne sjedne na pen. Najbolje si sam ustrcavat, pa to su mini iglice, ne osjeti se!

Loly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ja sam si u subotu i jučer dala po 225 jedinica gonala, a gonal je od 450 znači tribala sam potrošiti cili, ali i meni je ostalo još malo možda 50 IU, tako da malo mora ostati.
    Isto mi je bilo s puregon penom, samo što ja to odnesem kad idem na folikulometriju pa se ne baca, nego mi sestra da taj ostatak i od dr. pena koliko je još potrebno.

Aliki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Krećem s penom kad se M udostoji doći i iščitavam puste upute. Sad mi jedna stvar nije jasna. Sestra mi je kakti namjestila na onih 37.5 i izvukla dugme za injektiranje i nakon toga namjestila na 225. To mi baš nema smisla jer igla nije bila pričvršćena i nije ništa istisnula, samim time nije ni pripremila pen za konačnu dozu od 225. Što sad trebam, izbaciti svejedno dio prilikom injektiranja, iako ću time izgubiti nešto tekućine od tih 225 ili nešto drugo?

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Aliki prvotno napisa Vidi poruku
    Krećem s penom kad se M udostoji doći i iščitavam puste upute. Sad mi jedna stvar nije jasna. Sestra mi je kakti namjestila na onih 37.5 i izvukla dugme za injektiranje i nakon toga namjestila na 225. To mi baš nema smisla jer igla nije bila pričvršćena i nije ništa istisnula, samim time nije ni pripremila pen za konačnu dozu od 225. Što sad trebam, izbaciti svejedno dio prilikom injektiranja, iako ću time izgubiti nešto tekućine od tih 225 ili nešto drugo?
    Ova doza od 37, 5 služi da se provjeri ispravnost pena. Dakle namjesti se na 37,5 povuće gumbić za injektiranje i stisne. Tom prilikom iz pena izađe kap dvije. Nakon toga pen se namjesti na potrebnu dozu, povuće gumbić za injektiranje i pikne se. Pošto je tebi pen već namješten slobodno se pikni. Samo nemoj zaboraviti prije svakog novog pikanja izvući gumbić za injektiranje van ( jer time namještaš broj jedinica). Sorry ako sam zakomplicirala , nadam se da ti je jasnije.
    Moram reći da je meni pen bio puno jednostavniji od onih klasičnih gonala jer kod pena nema posla sa ampulama, šrpricama i iglama, jer ti je već sve složeno.

Sretno s postupkom.

Aliki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Lotta, mene muči što je pen bio zatvoren, nije igla bila namještena pa nije tih 37,5 ni izašlo. A nakon toga je (dakle, bez injektiranja), opet povučeno i namješteno na 225. Možda (sigurno ) kompliciram, ali ne kužim hoću li ja sad dobiti za tih 37,5 veću dozu, ili samo 225 ali s malo zraka ili nešto treće
    A za jednostavnost se slažem. Decapeptyl još ljepše pripremljen, mislim da bih ampulama otvorila još nekoliko topica.
    Hvala na odgovoru i željama!

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Aliki iz pena ne stiskuješ zrak. Ako ti je namješten na 225 dobiti ćeš tu dozu, neće ti škoditi ovih 37,5 koje nije istisnuto.
    Ne brini, biti će sve ok. (Znam kako ti je. Ja sam u svojim postupcima počela se pikati penom (koji mi je zbog jednostavnosti bio praktičan za posao) i bio mi je ok. Kad sam dobila klasični gonal (šprica , igle i sve ostalo) to mi je bio šok. Ali na sve se čovjek navikne, tako da su mi i oni s vremenom bili ok.

Također na you tubu imaš dobre filmiće kako se pen upotrebljava.

Sretno

Aliki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Jubito mi je glavni frend, hehe... Hvala još jednom, imam vremena do sutra smisliti što ću, ali mislim da ću se piknuti namještenom dozom, pa kud puklo. Dobro kažeš, od malo viška neće biti ništa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •