Citiraj Aliki prvotno napisa Vidi poruku
Krećem s penom kad se M udostoji doći i iščitavam puste upute. Sad mi jedna stvar nije jasna. Sestra mi je kakti namjestila na onih 37.5 i izvukla dugme za injektiranje i nakon toga namjestila na 225. To mi baš nema smisla jer igla nije bila pričvršćena i nije ništa istisnula, samim time nije ni pripremila pen za konačnu dozu od 225. Što sad trebam, izbaciti svejedno dio prilikom injektiranja, iako ću time izgubiti nešto tekućine od tih 225 ili nešto drugo?
Ova doza od 37, 5 služi da se provjeri ispravnost pena. Dakle namjesti se na 37,5 povuće gumbić za injektiranje i stisne. Tom prilikom iz pena izađe kap dvije. Nakon toga pen se namjesti na potrebnu dozu, povuće gumbić za injektiranje i pikne se. Pošto je tebi pen već namješten slobodno se pikni. Samo nemoj zaboraviti prije svakog novog pikanja izvući gumbić za injektiranje van ( jer time namještaš broj jedinica). Sorry ako sam zakomplicirala , nadam se da ti je jasnije.
Moram reći da je meni pen bio puno jednostavniji od onih klasičnih gonala jer kod pena nema posla sa ampulama, šrpricama i iglama, jer ti je već sve složeno.

Sretno s postupkom.