Ana, po meni se tvoj muž nada čudu, isto kao i njegova mama, nije to sam izmislio, odgoj i njihov način funkcioniranja puno govori. Ko zna kako pričaju o tome kad te nema, iako možeš dosta skužit, ako i ne spominju to javno, puno govori o skrivanju istog. Na početku si rekla da osim cisti koje više nemaš si savršeno zdrava, time si prebacila neplodnost na njega, na početku, tražeći uzrok, ko je kriv i hrpa glupih primitivnih razmišljanja je problem. On očigledno kako si ti zdrava već misli da nije on i bježi od toga kao i od zubara, ne želi saznat jer se onda mora suočit s tim, zna da ima problema sa zubima i samolječenjem bježi od odlaska dr., neželi se suočit ni s tim.
Ja, moje mišljenje, bi tu tražila uzrok zbog njegove moguće povrede muškosti i manjka inicijative općenito. Voli bježat od problema. Nebih išla u krajnost da ne želi djecu jer to bi osjetila već do sad, pa vi radite na djeci, ne čuvate se, ne?
Par cura je dobro napisalo, tvom mužu treba da ti budeš sad muško!!! Oni smatraju, bar na početku, kao i njihove mame, da je uvjek u ženama problem! Pokreni se, prevari ga da zbog tvojih bakterija, neka bude zbog tvog pregleda, da ne možeš dalje s pretragama dok neda uzorak, takva je procedura! Da, nije normalno da se mi tako nosimo sa svime,a oni ne, ali većinom smo se mi, žene prve pokrenule i počele tražiti pomoć. Neke sretnice imaju muževe koji su ih pratili od početka u stopu, a neki su malo više ego ugroženi, sramežljivi, kao da svi pilje samo u njih, pa im treba mama-muško pomoć da se pokrenu. Poslje to ide lakše i postane i njima rutina, znam svakakvih priča, nije ni moj trčao, ali ja sam ga naručila i kraj!
Prestani tugovat i čekat njega i preispitivat ljubav, svi oni na nekim područjima zaštekaju, nama je ovo najvažnije, ali neki od njih tu padaju jer se neznaju nosit s tim, s vremenom da...
Poguraj, reci tad i tad, bez puno objašnjavanja i suza ni slučajnih tipičnih za nas žene, ako želiš promjenu, promjeni način na koji si ga nagovarala...Ako si puno objašnjavala, ja bi za tebe, kako ne razumiješ...ništa od toga, kontra, naruči, termin ti je tad i tad, pomozi s čašicom od doma, ipak je lakše, mog to drži i danas,ne zamjeram... I čvrsto, bez rasprave,gotova priča! Mora shvatit da si ozbiljna i da je gotovo s rastezanjem, nema potrebe za svađom! Nemoj ni ljuto da mu nedaš povoda za svađu, jer tako će izbjeć davanje uzorka, nije da mu se svađa, nego će se moć izvuć jer će nastat ljutnja i tišina, pravi se blesava kao da do sada niste o tome radili drame,totalno jednostavno, kao nije predmet rasprave, ti ideš tad i tad, a ja nakon tebe na to i to... Imaš malo dijete u mužu, nisu oni tako odrasli nekad kako izgledaju.
Malo sam razdužila...Naruči ga i zubaru, ali nakon što da uzorak, ne pretjeruj!