Ja ipak mislim da ste malo pretjerale, čovjek koji se boji bolnice i neugodno mu je davati uzorak sperme možda ima svoje probleme koje ne može nadvladati. Uz svu ljubav. Možda ta ljubav nije dovoljno jaka, a možda nije dovoljno jaka ni želja za djetetom? (recimo, meni bi bilo teško potjerati mm-a na pretrage, ali do toga nismo ni došli jer mi je prije svega bilo pomalo teško natjerati i sebe samu, bila sam par puta s tom problematikom kod ginekologa ali nisam krenula dalje, na kraju se uspjelo "dogoditi čudo")
Naravno, žena pati, i treba se zapitati može li tako nastaviti s njime. Poznam nešto stariji par koji je odlučio da ne idu u postupke, neću u detalje, premda pomalo žale za djecom njih dvoje imaju prekrasan odnos. Oni su se s time ipak pomirili. Ponekad im malo i zavidim koliko vremena imaju za razne druge stvari.
Postoji više opcija, usvajanje, udomljavanje, život bez djece. Pa i ultimatum i razvod su opcije, ali ne jedine. Žena mora odlučiti što joj je od svega toga prihvatljivo. To su bitna pitanja i teško je ako se ne može postići kompromis, ali neki ljudi mogu i bez djece. Naravno, najgora je opcija ostati zajedno ali si predbacivati do kraja životaMene bi ubilo da ne mogu baš nikako razgovarati s mm-om o tome (također je znala biti otežana komunikacija, ali ja sam i inače dosadna
)