Pokazuje rezultate 1 do 50 od 111

Tema: Kako pomoci suprugu

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Draga Ana, naslov tvog topica je Kako pomoći suprugu, ali mislim da bi prikladniji naslov bio Kako pomoći sebi. Uglavnom se slažem sa Zuskom, sirius…

Ne idealiziraj ga, ovo što ti radi je pasivna agresija, kao što je već netko napisao. Ti toneš u depresiju. Pretpostavljam da živiš u malenoj sredini, gdje je patrijarhat na snazi. Tamo muško ne smije imati problema. Inače nije muško.

Sjedni sama sa sobom i razmisli što zaista želiš. I onda to serviraj svom mužu najbolje što znaš. Mirnim tonom, vikanjem, deranjem, urlikanjem, pisanim putem. Ali nek te čuje.

Inače ćeš izgubiti sebe.

Lako je biti dobar u dobrome. Treba biti dobar u lošem.

Mislim da si olakšavaš idealizacijama, opravdavaš ga. Ostavlja te na cjedilu tamo gdje je najbolnije. Sad je to pitanje roditeljstva, što će biti slijedeće?!

Tvoj muž ugrožava vašu budućnost. Inertan je. Ide linijom manjeg otpora. Nada se čudu. Ma nemoj.

Trgni se, postavi i riješi to. Ako te tako olako pušta, nemaš zašto ni ostati. Jer ćeš nestati shrvana tugom i boli.

Ovaj moj post je grub, ali na glasan način za tvoju dobrobit. Tvoj muž je grub, ali na tihi način, sumnjam da je to na ičiju dobrobit.

Pouzdaj se u sebe, osluhni se. Zagrmi kad treba. Ako te zaista voli, sačuvat će te kraj sebe. Mora osjetiti tvoju snagu i odlučnost. A ne čekati čudo s neba.
    Posljednje uređivanje od Optimist : 28.02.2014. at 19:39

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •