Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 64 od 64

Tema: Početnički problemi (bradavice, broj pelena)

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni se znalo dogoditi da nakon duzeg sisanja, ponovno osjetim let down i nadodje jos mlijeka. Znas za skokove u razvoju sa otprilike 3 i 6 tjedana? Tu ti se dogadja da beba stalno "visi" na sisi i na taj nacin poveca produkciju mlijeka. Veca potraznja=veca proizvodnja

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj sonata prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se znalo dogoditi da nakon duzeg sisanja, ponovno osjetim let down i nadodje jos mlijeka. Znas za skokove u razvoju sa otprilike 3 i 6 tjedana? Tu ti se dogadja da beba stalno "visi" na sisi i na taj nacin poveca produkciju mlijeka. Veca potraznja=veca proizvodnja
    Također, i to kad sam se uspjela opustiti a ne razmisljat da vise nema i da je gladan.. Uvijek beba moze izvuc vise mlijeka nego sto mozes ti ili izdajalica..

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Da, jako je vazno opustiti se...Ja uvijek kazem...lezi s bebom, sisa u usta, film na tv-u i gustaj...Neces vise kasnije imati vremena za filmove

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mislim da sam mu prenaglo ukinula bocice. Sad je satima dojio i vristao. Dala sam bocicu i sad je ok.
    Dojim sa sesiricima i vidim da u njima nije bilo mlijeka,kao ni njemu u ustima.
    Al svejedno smo danas puno napredovali,nadam se da bude sutra i bolje

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Koliko je još dobijao AD-a? Ne ukidaj više od 10 ml dnevno. Super je napredovao i vjerujem da ćete se brzo prebaciti samo na cicu, ali postepeno.

Oni mogu izvući više nego ti bilo kakvim izdajanjem. Kad isprazni jednu stranu, stavi ga na drugu pa opet vrati na prvu, uz kompresije.

Pokušavaj se riješiti šeširića.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ad je popio uglavnom oko 40-60ml. Danas recimo nakon dojenja popodne nije htio nista,prvi puta. A jednom je popio 20.

Dajem mu i bez sesirica onda se malo ljuti :D
    Posljednje uređivanje od Vrci : 10.03.2014. at 23:06

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Malo glupo pitanje, kako mogu osjetiti da imam let down?
    Kad izdajam stalno ide mlijeko kao u kapima,samo ponekad tanak mlaz iz jedne dojke. Da li je zbog toga mozda malcu teze najesti se? Da se mora vise muciti da dobije mlijeko?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Neke žene ne osjete refleks otpuštanja mlijeka, neke da. Obično se osjeti kao trnce u dojci, ponekad žene osjete žeđ u tom trenutrku. Najbolji pokazatelj je dijete, čuješ ga kako guta, pomiču se uši i sljepoočnice, a posljedično pele su uredne.

Kako misliš da je njemu teže, u odnosu na što? Svakako je teže u odnosu na neprestan tok iz boce. Pokušaj ne uspoređivati izdajanje s dojenjem, tvoje tijelo drugačije reagira na izdajalicu, a drugačije na dijete. Ni tehnika izvlačenje mlijeka nije ista.

Možeš prije podoja ili izdajanja malo izmasirati dojke i opustiti se. Oksitocin koji ga uzrokuje je sramežljiv hormon i voli mir, ugodu, ljubav. Refleks otpuštanja mlijeka je djelomično uvjetovan refleks, možeš tijelo naučiti na njega- svaki put prije podoja ili izdajanja nešto napravi- popij čašu vode, pomiriši nešto, poslušaj pjesmu, uključi što više osjetila.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ja sam ga prvi puta osjetila tek negdje s mjesec i pol, osjecaj ti je par sekundi ko da ti mravi hodaju u nutra prema izlazu, nije neugodno a prepoznat ces sigurno da je to to doduše netko ga nikad ni ne osjeti..

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Opet dva dana bez kakice

Ma mislila sam jel mu teze bez tog jaceg let downa vuci

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Dijete počne sisati i izvlači mlijeko iz mliječnih kanalića. Sisanjem se aktivira hormon oksitocin koji uzrokuje refleks otpuštanja mlijeka tj. mlijeko koje je u mliječnim žlijezdama se otpušta i kreće prema bradavici. To je obrok. Bez toga se dijete neće najesti, neće puniti pelene, neće dobijati na težini. Da je došlo do reflelsa otpuštanja mlijeka se najbolje vidi po tome jer dijete počne gutati. Bez refleksa on ni nema što vući, osim onog mlijeka iz kanalića. I dalje radi kompresije kad uspori s gutanjem, na taj mu način možeš dosta pomoći.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Jel ima veze ako ld traje samo par sekundi? Nakon toga beba i dalje vuce ali ne guta kao za vrijeme ld vec uspori i za minutu pusti.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ako stane gutati, onda joj treba pomoci kompresijama i prebaciti na drugu dojku. Za novorodjencad se preporuca bar 15 minuta gutanja po podoju, stariji to znaju brze rijesiti. Ako beba ok napreduje, svakakva duzina podoja je normalna. Usporen tok mlijeka moze dovesti do gubitka interesa, pogotovo kod malih beba.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nama je jos od rodilista podoj 4-5min, a od drugog mjeseca 2-3min. Tad ona stane i kompresije i promjena dojke ne pale. Jucer i danas jede obje dojke u jednom podoju, ali isto ukupno to je max tri minute. Jel moguce da dolazak menge smanji laktaciju? Hoce li se to kroz koji dan vratiti na staro?

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
    Posljednje uređivanje od S2000 : 14.03.2014. at 08:40

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •