Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Gljivice, ragade i antibiotik

Datum pristupanja
    May 2013

Početno Gljivice, ragade i antibiotik

Pozdrav, opet ja! Otvaram novu temu jer ne znam hoće li itko vidjeti post ako otipkam u staru temu.

Prije mjesec i pol mucila sam se sa zastojom. Tada su počele i ragade. Nakon savjeta na forumu se sve normaliziralo, da bi se ragade vratila nakon tjedan dana. Borila sam se sama ali nisu prestajale. Tek danas sam otišla u doktorice. Ona se zgorzila nad stanjem bradavica, ali nije znala što napraviti. Dala mi je Betrion mast (mupirocinum) da mažem 2x dnevno. Ali sama je rekla da bi ova mast djelovala treba stajati na rani min 8 sati a kod mene je to nemoguće jer dojim i po danu i po noći.

Rekla mi je da ispirem bradavice kamilicom prije podoja.

Imate li kakav pametan savjet, iskustvo?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Pa maži 4x dnevno. Isperi prije podoja.

Ne vidim kakve veze gljivice imaju s ičim. Ragadama je obično uzrok krivi položaj bebe na dojci. Nazovi SOS telefon, tako češ najbrže dobiti savjet kako to popraviti.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Zvala sam SOS al bilo je zauzeto. Zato sam postavila ovdje. Dijete je napunilo 10 mj, dojim ga stalno. Ragade su počele prije mjesec dana. Ne može položaj biti kriv jer nismo ništa mijenjali.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ranice na bradavicama mogu biti znak soora.
    Dakle, ako nije zagnojeno i očito inficirano, ja bih prije posumnjala na gljivice.
    Imaš li bilo kakav drugi simptom?

Čisto nevenovo ulje (bez mirisa i dodataka) ima protuupalna i zacjeljujuća svojstva, ali, kako ne znam u kakvom su točno stanju bradavice, ne znam ima li vremena dati prirodi da odrađuje posao (ipak traje dulje).
    Kamilica neće napraviti ništa, ni dobro ni loše.

Osobno bih potražila drugo mišljenje, ako imaš koga, zamolila da se uvede terapija protiv gljivica, a ako su rane jako inficirane, onda kombinaciju krema protugljivičnu i antibiotsku. Ispiri fiziološkom otopinom/slanom vodom i onda dobro posuši. Nemoj koristiti sintetičke materijale direkt na rani.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ni ja ne bih rekla da je problem u položaju, pogotovo zato što se radi o 10-mjesečnom djetetu.

Jesi li pila antibiotik nedavno?
    Pogledaj ima li dijete išta u ustima (bijele naslage, sedefasti odsjaj sluznice).

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ako se ne varam, šalica je ipak uspjela dobiti SOS danas. I meni se čini da bi mogao biti soor pa smo išle u tom smjeru. Nadam se da će uskoro biti bolje.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Evo upravo sam htjela napisati da sam dobila SOS telefon. Hvala vam svima što pomažete. Rane su dosta duboke i pomalo već zagnjojene. Ići ću opet kod dr.pa ću joj predloziti da mi prepiše Rojazol. Nadam se da će biti bolje

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da si zvala do 17h, dobila bi mene. Eh!

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Drage cure,

da se javim sa updateom. Brdavice odlično zarastaj, krema je očito učinila svoje. Stanje bi bilo još bolje da F nije bio bolestan pa je tri dana visio na prsima.

Dvije pedijatrice su ga pregledale u potrazi za soor-om, ali nisu ništa našle. obe su odbile prepisati rojazol zbog toga.

ali ja sam ipak zadovoljna. nadam se da će i desna strana uskoro zarasti do kraja kao i lijeva.

Hvala vam od srca!

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Odlično, neka je vama bolje!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •