Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: epizode glavobolje , curica 8 goidna

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno epizode glavobolje , curica 8 goidna

ne znam trebam li se jako brinuti...moja djevojčica od malena ima povremen epizode glavobolje, to je uvijek naveče, ppred spavanje, dakle, ppretpostavljam tenzijske glavobolje. inače, pod pritiskom je, mojim( ubit ću se zbog toga) da bude dobra u školi, s prijetaljima, i sl. da bude savršena, grozna sam, sad tek vidim!
    večeras je imala glavobolju, čak i mučninu, to je imala i prije nekih mjesec dana, čak je i povraćala..
    da li da se brinem?
    šta da radim?
    inače je dobra vesela zdrava djevojčica.....

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

glavobolju kaže da ima u čelu. vid joj je dobar

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa Vidi poruku
    inače, pod pritiskom je, mojim( ubit ću se zbog toga) da bude dobra u školi, s prijetaljima, i sl. da bude savršena, grozna sam, sad tek vidim!
    večeras je imala glavobolju, čak i mučninu, to je imala i prije nekih mjesec dana, čak je i povraćala..
    da li da se brinem?
    šta da radim?
    Uzrok poznat, rješenje također. Zabrini se zbog razloga iz kojeg vršiš pritisak na nju. Nemoj me krivo shvatiti, ali vršiti pritisak na dijete s kojim je sasvim u redu nije odraz njenog problema nego tvog: njena glavobolja samo je posljedica tog ponašanja. Prvo isključi taj mogući uzrok, a ako se glavobolje nastave isključi i organski uzrok. Posljedice tvog pritiska ne moraju završiti samo na glavobolji. Vjerujem da sve to znaš i sama: ona glavobolju ne može kontrolirati, ali ti svoje ponašanje možeš. Za početak....

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Moje intenzivnije glavobolje su počele oko 16. godine. Kako su se kontinuirano ponavljale, doktorica me poslala na EEG. Bio je graničan, ali ništa zabrinjavajuće. Možda da i vi pokušate s takvom pretragom? Svakako bi se otklonio mogući neurološki razlog.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Uzrok poznat, rješenje također. Zabrini se zbog razloga iz kojeg vršiš pritisak na nju. Nemoj me krivo shvatiti, ali vršiti pritisak na dijete s kojim je sasvim u redu nije odraz njenog problema nego tvog: njena glavobolja samo je posljedica tog ponašanja. Prvo isključi taj mogući uzrok, a ako se glavobolje nastave isključi i organski uzrok. Posljedice tvog pritiska ne moraju završiti samo na glavobolji. Vjerujem da sve to znaš i sama: ona glavobolju ne može kontrolirati, ali ti svoje ponašanje možeš. Za početak....
    da, treba mi očitat bukvicu. ali stvarno!!! u školi je gotovo najbolja, per e zube svako veče JER MORA, iako često ,oli da joj se ne da, a ja onda kažem NE MORAŠ, KAD TI ISTRUNU, KO ĆE BIT KRIV? I ona onda umorna ipak pere...možda mi treba socijalna služba?? previše ju obožavam, jedva sam ju dobila( IVF) i vjerovatno sam poremećena zbog svega.. jadno moje dijete

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nataša, ja stvarno ne razumijem zašto si tako burno odreagirala na mim, pa žena ti je samo na neki način potvrdila ono što si SAMA napisala u prvom postu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    nataša, ja stvarno ne razumijem zašto si tako burno odreagirala na mim, pa žena ti je samo na neki način potvrdila ono što si SAMA napisala u prvom postu.
    Ma pustite sad to...

Ja mislim da roditeljski pritisak ove vrste nije neki problem (probala sam na kratko u drugom polugodištu odustati od toga i onda sam JA dobila glavobolju na prvim informacijama, he he he...)

A sad na temu - glavobolje kod mog starijeg sina rezultat su lošeg vida. Budući da je vid korigiran, ako ga zaboli glava (a nije već stvarno dugo) ja inzistiram na izbacivanju elektronike na neko vrijeme, pogotovo malog ekrana. Igrice na mobitelu su vrag.... Ako već igra, nek igra na velikom ekranu kraće vrijeme.

Kod mog mlađeg glavobolje imaju banalniji uzrok - taj ne pije vodu, nikada, osim kad ga ja natjeram.

nataša, provjeri ovakve bezazlene stvari - da li dijete dovoljno spava, da li visi na tv-u, računalu ili mobitelu, da li si potpuno sigurna da vidi dobro (jer ako ima samo astigmatizam bez kratkovidnosti ili dalekovidnosti, to se teško ustanovi na običnom pregledu, a izaziva glavobolje - znam po sebi...) i tako dalje...

Osim toga, u ovo doba godine kura vitamina može učiniti čuda. Sretno!

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nataša, ovakvo stanje zahtjeva ozbiljan pristup.
    Najbolje bi možda bilo da nazoveš neuropedijatrijsku ambulantu u Vinogradskoj bolnici u Zg i porazgovaraš s doktoricom.
    Ako želiš poslat ću ti broj i ime doktorice na pp.
    Ona će najvjerojatnije odlučiti da naruči malenu na pretrage i to na način da se dijete hospitalizira na par dana 3-5 i onda joj tamo u miru naprave i MR i EEG i preglede kod otorinca i oftalmologa i sve što treba, a na što bi inače ambulantnim putem čekala mjesecima (u Klaićevoj sada naručuju za MR za kraj godine npr)
    Pusti pritisak i ostale priče. Ne boli glava malenu od toga.
    Djetetu nije dobro i treba pothitno otkriti zašto.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kak dete jede,za slične stvari nam je gastrička rekla da dezte mora navečer jest ( ona je ponekad znala preskakati večeru ili jesti manje), pa onda povraćanje i glavobolja ali u noćnim satima, isto je predložila ako se bude vraćalo da se napravi EEg ( samo ako bude učestalije, pa za sad nismo to uradili), oćna pozadina ( to smo u sklopu oćnog napravili) i elektroliti ( to bumo)

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

E da, ja jako često imam glavobolje i to migrenozne i mučnina, odnosno povraćanje je sasvim normalna pojava uz to.
    Ali ja nisam dijete već žena u "najboljim godinama" i imam i iskrivljen vrat i slabiju vratnu cirkulaciju i svašta nešto što godine nose.
    Dijete je nešto drugo i treba to istražiti.
    Najzad, bolje i ići uzalud na pretrage nego prekasno i ništa si ne predbacuj- nisi ti kriva. Nikoga ne boli glava od toga kad ima mama kaže da moraju prati zube i sl.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nisam tako doživjela Natašin odgovor Mim, uostalom lajkala je njen post, nije li?
    Također bih odvela dijete na pregled (iako mali perfekcionisti mogu imati glavobolje zbog napetosti da ispune svoja i tuđa očekivanja).

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Kod mene su popodnevne/večernje glavobolje bile prvi znak kratkovidnosti.

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

kod mog sina (9 godina) su glavobolje trajale 3-4 mjeseca. javljale su se povremeno, u nepravilnim razmacima. prvo sam pocela pisati sve kad i koliko dugo ga boli, da li je jeo, da li je dovoljno pio, da li je bio mozda predugo za kompom... sve to nije imalo nikakvih pravilnosti pa smo krenuli na pretrage. prvo krv, pa vid. sve je bilo ok. onda sam pocela razmisljati o narucivanju kod neuropedijatra jer je poceo izostajati iz skole zbog glavobolje. nekad je legao s glavoboljom, nekad bi se probudio.
    inace moj sin ne pokazuje uvijek sto ga muci, dosta toga sto ga muci zvace sam u sebi i tako sam pocela citati clanke koje sam uspjela naci na netu koje su pisali psiholozi o tome. i krenula sam pricati s njim, svaki dan. o tome da nas nekad nesto muci, a mi ni ne kuzimo. pa pitanja da li bi htio nesto promjeniti u svom zivotu, da lije nekad ljut na nas, da li je tuzan i tako. nisam uspjela bas nesto izvuci iz njega. onda sam mu rekla da ako ikada bude tuzan ili ljut zbog necega i tesko mu je to nam reci neka nam napise. i vec sljedecu vecer sam nasla papiric na jastuku. tada su prestale glavobolje. metodu koristimo i dalje i uvijek napise kad ga nesto muci - to je najcesce nesto sto on smatra nepravdom u odnosu na svoju sestru. i onda razgovaramo i to rijesimo.

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

zaboravila sam napisati. kod nas je uvijek bila mucnina zajedno s glavoboljom, a ponekad mi je govorio i da mu se vrti.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

vitika, super da ste našli način.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nisam tako doživjela Natašin odgovor Mim, uostalom lajkala je njen post, nije li?
    Također bih odvela dijete na pregled (iako mali perfekcionisti mogu imati glavobolje zbog napetosti da ispune svoja i tuđa očekivanja).
    A moguće da sam fulala, meni izgledalo kao "otresanje". Moguće da je bila ironija.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nisam čitala gornje postove, ne stignem...
    S nekih 13-14 sam imala strašne glavobolje... sto pretraga, da bi na kraju završila kod neuropsihijatra (tad su te dvije specijalizacije bile spojene), čovjek me pregledao, popričao... poslao na rtg sinusa. I pogodio.
    Nije mi curio nos, sinusi nisu bili zaštopani... popila turu antibiotika i sve ok.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam čitala gornje postove, ne stignem...
    S nekih 13-14 sam imala strašne glavobolje... sto pretraga, da bi na kraju završila kod neuropsihijatra (tad su te dvije specijalizacije bile spojene), čovjek me pregledao, popričao... poslao na rtg sinusa. I pogodio.
    Nije mi curio nos, sinusi nisu bili zaštopani... popila turu antibiotika i sve ok.
    Kod mene slična priča.
    Taj neuropsihijatar je bio Jovan Rašković

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Kod mene slična priča.

ista situacija sa sinom od moje prijateljice, bio je nešto mlađi.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Kod mene slična priča.

ja bih započela krvnom slikom, okulistom i pregledom otorinolarnigologa

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa Vidi poruku
    glavobolju kaže da ima u čelu. vid joj je dobar
    jeste mjerili temperaturu?
    moj se neki dan žalio na isto, izmjerim, 37,3

milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mislim da prvo treba utvrditi da li je stvarno boli glava ili to kaže da skrene pozornost na sebe ili se izvuče od nečeg. Moje cure znaju tako izmisliti al ih skuzim. Npr. Boli je glava al ipak bi gledala crtić ili jela čokoladu pa glavobolja i mučnina naglo prođu. Ako je ipak stvarno boli i to jako, ne može pričati, gledati tv, jesti moguće je da ima migrene. Moj muž ih ima od malena i uvijek idu skupa glavobolja i mučnina.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj milamaja prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da prvo treba utvrditi da li je stvarno boli glava ili to kaže da skrene pozornost na sebe ili se izvuče od nečeg. Moje cure znaju tako izmisliti al ih skuzim. Npr. Boli je glava al ipak bi gledala crtić ili jela čokoladu pa glavobolja i mučnina naglo prođu. Ako je ipak stvarno boli i to jako, ne može pričati, gledati tv, jesti moguće je da ima migrene. Moj muž ih ima od malena i uvijek idu skupa glavobolja i mučnina.
    Nešto slično je povremeno znao izvoditi moj mlađi - ima proljev kad mu se baš ne ide u školu.... ali takve stvari treba istražiti, a ne uzeti zdravo za gotovo da dijete mulja. Moj bi puno rjeđe imao proljev kad bi svaki put oprao ruke prije obroka u školi. Ja sam u to uvjerena, ali nemam dokaza...

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mojim glavoboljama s početka priče pronađen je uzrok tek desetak godina kasnije. Tek kad sam diplomirala, i nisam odmah našla posao, sama sam preuzela u svoje ruke istraživanje, za molila za sve silne uputnice i došla do odgovora: mali, nerazvijeni sinusi, alergičar, sumnja na foramen ovale koja je potakla dodatnu pretragu koja je pronašla prolaps na srcu.
    Promijenila sam malo životni stil i glavobolje se sad pojavljuju valjda kao i kod drugih ljudi - rijetko.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moja klinka je s 3.5-4 godine pocela s epizodama povracanja (nocu, danju, ujutro, bez ikakvog pravila). Povracala je i zalila se da joj se vrti, povracanje je trajalo 2-3 sata pa do 12 sati, svakih 20akminuta.
    Prva reakcija mi je bila vrticka viroza bez proljeva dok jednom nije vadena krv i nalazi bili super.
    Tijekom godina, sad je 7.5 obavili smo svasta: otorinca (povecana treca mandula), EEG, cjelonocni EEG, vestibulogram, okulistu, MR mozga, gastroenterologa (tu smo odustali od nekih opsirnijih pretraga), OGTT, alergije, psihologa.
    Svi nalazi uredni.
    Unazad godinu dana se zali na glavobolje, epizode povracanja su rijede.
    Nakon svega toga ja nisam nista pametnija.
    Pedijatrica me oprala da sam iz kceri napravila hipohondra, a ja i dalje umirem od brige i trudim se to pred klinkom ne pokazati.
    Jedna epizoda povracanja je bila nakon jedne njene gluposti koju mi nije odmah ispricala i to ju je mucilo.
    Ne vicem (osim kad treba pospremiti igracke ), ne tjeram ju da bude savrsena. Stalno razgovaramo, vezana je jako uz mene.
    Trenutno slusam savjet psihologinje: vjerujem da te boli, ali znas da smo napravili sve pretrage, da nije nista. Igraj se, pisi, radi dz i proci ce.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •