Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Grčevi

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno Grčevi

Evo beba ima 4tjedna i iskljucivo dojimo al se toliko grci i place....grozno....davala s biogaja kapi al ne vidim poboljsanje.....ssd dam sab simplex malo se oslobodi vjetrova al i dalje grci i place...ako ne zaspi na cici zokom dojenja vrijeme izmedu dojenja preplace.....imate kakav savjet? Pazim sto jedem...od danas cu stvarno probati jos vise pripaziti al ne vidim nikakvo poboljsanje....zao mi je da se tako muci...stalno je u grcu i smotana ko kifla... :'(

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj baby3put prvotno napisa Vidi poruku
    Evo beba ima 4tjedna i iskljucivo dojimo al se toliko grci i place....grozno....davala s biogaja kapi al ne vidim poboljsanje.....ssd dam sab simplex malo se oslobodi vjetrova al i dalje grci i place...ako ne zaspi na cici zokom dojenja vrijeme izmedu dojenja preplace.....imate kakav savjet? Pazim sto jedem...od danas cu stvarno probati jos vise pripaziti al ne vidim nikakvo poboljsanje....zao mi je da se tako muci...stalno je u grcu i smotana ko kifla... :'(
    Moj je isto imao jake grčeve po cijeli dan nekad i spasio ga je sirup Torminalis na bazi kima i kopra pa probaj!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj baby3put prvotno napisa Vidi poruku
    Sa starijim sinom sam imala veselje s tim do početka dohrane. Evo savjeta, pa vidi što ti se čini prikladnim:

Izbaci iz svoje prehrane mliječne proizvode, ne moraš trajno nego na tjedan dana - za probu, pa ćeš kasnije odlučiti što dalje. Evo tu imaš više o tome: http://www.roda.hr/article/read/grcevi-kod-dojenih-beba
    Sebi uzmi čaj od komorača ili neki gotovi čaj za dojilje.

Izvor problema: nezrelost probavnog trakta + zrak u crijevima, kojeg se djeca ne znaju i ne mogu riješiti

Dijete doji tako da guta što manje zraka (u uspravnom položaju ili koso, NE u ležećem položaju)
    Pazi da li jede halapljivo, ako da - povremeno prekini dojenje, uspravi ga da podrigne i izbaci višak zraka, pa nastavi.
    Neke žene imaju problema s prenaglim otpuštanjem mlijeka - ako je to slučaj, probaj se malo izdojiti. Ne znam točno kako to ide - s tim nisam imala problema.

Nekoj djeci odgovara čvrsto zamatanje. Moj je tako relativno dobro spavao u najranijoj dobi.

Probaj ga također staviti golog na svoj trbuh (koža na kožu).

Najbitnije: prilikom prematanja razgibaj mu kukove, da vjetrovi izađu. Zna pomoći i masaža trbuščića u smjeru kazaljke na satu. Mame bespelenaša savjetuju i položaj za kakanje/ispuštanje vjetrova koji također pomaže.

Eto, nadam se da će nešto od toga upaliti. Sretno!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 26.02.2014. at 10:29

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •