Sa starijim sinom sam imala veselje s tim do početka dohrane. Evo savjeta, pa vidi što ti se čini prikladnim:
Izbaci iz svoje prehrane mliječne proizvode, ne moraš trajno nego na tjedan dana - za probu, pa ćeš kasnije odlučiti što dalje. Evo tu imaš više o tome: http://www.roda.hr/article/read/grcevi-kod-dojenih-beba
Sebi uzmi čaj od komorača ili neki gotovi čaj za dojilje.
Izvor problema: nezrelost probavnog trakta + zrak u crijevima, kojeg se djeca ne znaju i ne mogu riješiti
Dijete doji tako da guta što manje zraka (u uspravnom položaju ili koso, NE u ležećem položaju)
Pazi da li jede halapljivo, ako da - povremeno prekini dojenje, uspravi ga da podrigne i izbaci višak zraka, pa nastavi.
Neke žene imaju problema s prenaglim otpuštanjem mlijeka - ako je to slučaj, probaj se malo izdojiti. Ne znam točno kako to ide - s tim nisam imala problema.
Nekoj djeci odgovara čvrsto zamatanje. Moj je tako relativno dobro spavao u najranijoj dobi.
Probaj ga također staviti golog na svoj trbuh (koža na kožu).
Najbitnije: prilikom prematanja razgibaj mu kukove, da vjetrovi izađu. Zna pomoći i masaža trbuščića u smjeru kazaljke na satu. Mame bespelenaša savjetuju i položaj za kakanje/ispuštanje vjetrova koji također pomaže.
Eto, nadam se da će nešto od toga upaliti. Sretno!

Odgovori s citatom