Citiraj filip prvotno napisa Vidi poruku
Pa i u skoli je popustio,veli razrednik da nije neznanje koliko njegova neozbiljnost,prave gluposti pod satom.Isao je i kod psihologa zbog popustanja u školi.Ja naravno ludim zbog toga,pa vičem,pa lijepo s njim.
Muž veli dog ga to ne prođe neće se uozbiljit.
Ne bih ja to zanemarila... Treba mu pomoći da ga to prođe. Prvo, od vikanja nikakva korist - oni to ne čuju i ignoriraju. On je sad u prvom srednje. Tijelo odrasloga, a pamet kokošja... Skreće glupostima pažnju na sebe (možda kod društva u razredu, a možda i kod vas doma... ne znam.... ). Reci ti njemu ipak da će mu takve stvari ući u maloljetnički dosje, a ono da se to briše prešuti, jer ne briše se to, samo nije svima dostupno. Što ako čovjek danas sutra poželi studirati kriminalistiku? Uskratio si je tu mogućnost, a zapravo ne znaš na što sve to još može utjecati. Ne briše se, ali se ne prave problemi oko toga AKO se sranja ne ponove. Ako se dogodi još neki kiks, i te kako će to murja izvući - nemojte se zavaravati...

Da se to mojim dečkima dogodi, porazgovarala bih s njima kao s odraslima - pa veliki su bratemili za takve gluparije. Prvo bih se zapitala koji su razlozi za to (prelazak u srednju školu je mogući i vjerojatan razlog). Dalje - pitam se u kakvo društvo čovjek mora upasti da mu tako nešto pada na pamet... Svojima bih rekla da se dokažu ocjenama, uspjesima, a ne sranjima ove vrste.... Nikakva briga za njihove osjećajčiće u ovoj dobi ne dolazi u obzir. Gdje mu je bila pamet? Je li pomislio kako će se mama i tata osjećati (i on skupa s njima) i koje su dugotrajne posljedice za njega i obitelj??? A ako se oko toga ne brine, fakat je dobar trenutak za psihologa da se izbjegnu veći problemi. A doma - ja svoje dečke pitam što bi oni sebi odredili za kaznu. Obično je to uskrata elektronike na rok taj i taj... ili uskrata odlaska na rođendane i kino (jer još ne izlaze s društvom).

Offt. kad sam se ja u 2. razredu srednje škole napila prvi i jedini put u životu (i to ne "onak" nego samo malo, ali se vidjelo da sam pod gasom), nisam smjela izlaziti s društvom subotom 6 mjeseci. Pa sam se okanila gluposti. A još bolje - kad sam takva došla doma, vidjeli su me obiteljski prijatelji koji su bili prvi susjedi i dobri prijatelji mog razrednika. Bruka do neba... Ufff... Mislim da mi je to bilo gore od kazne koja me snašla. Ali nije mi palo na kraj pameti da ponovim glupost.

Sretno!