Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Krađa.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mislim da su ovdje u igri dvije stvari:

- jedno je ovo što Roko_mama i Gita75 navode - pravni status

- drugo je ono što ja navodim - kako da dijete/mladić shvati da je učinio nešto što ima dugotrajne i ne baš tako lako izbrisive posljedice

Već na mom prvom linku vidi se kako to ide - da bi krađa ušla u evidenciju, trgovina ju mora prijaviti. U opisanom slučaju oni su kontaktirali czss (primjereno krađama koje počine maloljetnici) i to je odlično, pa nije vjerojatno da će ta krađa biti igdje evidentirana.

Ono što je bitnije - ja bih svom djetetu i te kako napomenula da se takve stvari evidentiraju ili barem MOGU evidentirati, pa da mu se danas-sutra mogu obiti o glavu. Isto kao i štajaznam (ništ bolje mi ne pada na pamet) glupe razularene fotke s tuluma na facebooku. To im može zatvoriti mnoga vrata za stipendije i zapošljavanje.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam se samo referirala na potvrdu o nekažnjavanju, koja je u biti nešto drugo i svojim nazivom dovodi u zabludu.
    A glede ovoga, u potpunosti se slažem:
    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

Ono što je bitnije - ja bih svom djetetu i te kako napomenula da se takve stvari evidentiraju ili barem MOGU evidentirati, pa da mu se danas-sutra mogu obiti o glavu. Isto kao i štajaznam (ništ bolje mi ne pada na pamet) glupe razularene fotke s tuluma na facebooku. To im može zatvoriti mnoga vrata za stipendije i zapošljavanje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •