-
jao, baš mi je drago Mare1985 da su oboje potvrdili manji nuhalni nabor i da je beba dobro. meni su na uzv mjerenje nuhalnog, nosne i bedrene kosti bili sve 5! beba je bila dimenzija koje su taman odgovarale tjednima...ništa sumnjivo! nosna, bedrena, nuhalni-ta mjerenja su tipična za otkrivanje Downa, ali meni se potvrdio Patau sindrom. Još mi je Kos rekao kad sam došla na amnio (prije nego je skužio da nešto nije ok na srcu) da je nije pametno radit jer je veći rizik od tog postupka nego moji nalazi, a kaže u nastavku: možete to napravit jedino ako inzistirate zbog svog mira jer doduše, UZV možemo otkriti tek 80% Downa, u 20% djece rođene s Downom zabilježen je tzv. prikriveni Down i na UZV se ne vide promatrani pokazatelji kao sumnjivi!!! Jedino amniocenteza može otkriti te slučajeve Downa. TO ME ŠOKIRALO, jel netko znao taj podatak? I onda sam mu rekla: ETO, pa onda baš zbog toga želim amniocentezu. I kod mene su biokemijski bili sumnjivi pa sam ipak imala razloga inzistirati. Kos na temelju nalaza nije ni htio radit amniocentezu, ali kad je na UZV vidio da nešto nije ok sa srcem onda se sve izvrtilo dalje.
Mislim da ti imaš razloga za mir...pogledali su te i u bolnici i privatno (znači sa boljom opremom što je mislim važno-Harni sigurno ima bolju opremu nego bolnica), biokemijski su ti bili ok, imaš manje godina nego ja.... a i ja sam imala stalno neki poriv iznutra koji me stalno gurao da istjeram to do kraja, očito je intuicija radila svoje...i dobro da je.
ma sa ovakvim tvojim nalazima i ovim nuhalnim ti ne bi ni htjeli raditi amniocentezu. inače, između mjerenja nuhalnog nabora i vađenja krvi treba proći što manji vremenski razmak, tipa danas napraviš UZV sutra vadiš krv. ne smije proći par dana. jedino što bi mogla danas napraviti da odeš u Brayer, kažeš im koje su ti probleme i stres prouzročili i možeš ih tražiti da ti free izvade krv s novom vrijednosti nuhalnog nabora, ali mislim da ti je nepotrebno, lijepo su ti rekli i dr. da možeš biti mirna! sjajno si to sve odradila u kratkom vremenu i ja bih tako na tvom mjestu!
25QUOTE=Mare1985;2583381]Bok cure,
da javim rezultate mog današnjeg pohoda po bolnicama
išla sam na sv.Duh po mišljenje dr. Hafnera.
Izmjerio mi je nabor od 2,1 mm. Pregledao bebu i kaze sve je u redu, ne postoje anomalije. Da odem u
Breyer labaratorij i promijenim nalaz s novim mjerama. Tamo mi je ispao novi rizik za Down umjesto 1:81, 1:5040,
za Trisomiu 18 i 13 1:28181, dakle niskorizičan rezultat. S obzirom da je u meni unešen nemir doktor mi je predlozio
amnio radi vlastitog mira za mjesec dana.
Nakon toga sam išla kod dokt. Harni. Ona mi je izmjerila najveći nabor od 2,1. Pregledala ponovno bebu i kaze da sve izgleda
savršeno, da nema potrebe radi tuđih grešaka da se bockam i riskiram pobačaj prilikom amnio. Beba ima nosnu kost, srce super
kuca, pravilan lični kut i ona ne vidi niti jedan pokazatelj downa niti drugih bolesti te smatra da ne trebam ići dalje na amnio...
Doktorica je super, prilikom pregleda sve objasnjava šta radi, jako je pozitivna i draga.
Njezini rezultati su 1:14717 za down za trisomy 18 1:34603 i trisomy 13 1:97219...s obzirom da ima certifikat za ta mjerenja
mislim da neću ići na amnio... Malo me kopka ali kaze čemu... veća mogućnost da imam spontani nego da rodim bolesno dijete.
Ovi svi testovi i krivo mjerenje nabora su mi donijeli totalni stres.
Hvala vam na podršci
[/QUOTE]
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma