cure moje, nazalost se i ja mogu javiti ovdje sa iskustvom, no srecom vidim nema nas puno.
U srpnju 2012. imala sam inducirani u 19.tjednu, t21, srce katastrofa, kao sto je netko od vas rekao- mislila sam to necu prezivjet. Uz to je MPO beba, dakle muke da se do trudnoce uopce dodje. Mi smo je drzali u rukama, 22cm, 220g, deckic.... ovdje gdje zivim je to dio prihvacanja tragedije, suocavanje... izgledao je predivno, savrsena beba

Nama je kombinirani, dakle nuhalni i biokemijski dao sanse 1:30 za t21. Ja sam si govorila- hej, pa to znaci da su sanse za zdravo dijete 97%! Ne idem na nikakvu amnio, sve je to bullsh**, bila sam sigurna da je beba u redu. No onda mi je bliska frendica nekako ozbiljno rekla- i ja sam bila sigurna. Njena je beba imala nesto drugo... Odjednom me uhvatio nemir i strah i dalje je sve islo nizbrdo.....
Sad sam opet trudna iz 3. IVF (u medjuvremenu 2 biokemijske nakon tog induciranog), tek nam je 5+1, no vec se brinem za trisomije, jer navodno je nama koji smo je imali veca sansa za ponovo. Ne mogu zamislit da jos jednom tako nesto prodjem, a onda gledam cure koje su imale sve te pobacaje.... moji heroji
Nadam se dobrim rezultatima kromatograma, no mi cemo ga radit cim se prije moze, onaj iz krvi mislim vec s 10 tjedana....cim ranije moguce.
Sta da savjetujem vama koje razmisljate dal da idete na amnio ili ne?
Sanse za t21 su 1:300 za moje godine, znaci 99.7 % da je sve ok. Inace sam osoba od statistike. No u ovom slucaju statistika nista ne znaci. Igramo jednom, dakle to je sve ili nista, a ta vjerojatnost je bila na mojoj strani sa 1:30 pa sam svejedno izgubila. A da kartam za novce i da su sanse na mojoj strani 30:1 vec bi se veselila pobjedi. No nije tako kad je zivot u pitanju. I nema veze sta se drugima dogadja ili ne dogadja. Nema veze s nama.
No ono sto bi jako napomenula je da idete SAMO kod najveceg strucnjaka do kojeg mozete doci. Moja dr koja mi je radila amnio nije imala niti jedan slucaj pobacaja zbog procedure.
Ne dogodilo se nikome!