rose15 prvotno napisa
Evo ovako, u 13. sam tjednu trudnoće i doktor mi je izmjerio nuhalni nabor 11mm, to je potvrdio i drugi doktor kod kojeg sam morala radi konzultacije, kažu mi da je 99% da ima neki genetički poremećaj tj. sindrom i šalju me tek za 3 tjedna na amniocentezu, dakle nalaz će mi doći za 2 mjeseca, rekli su mi da to nema veze sa životom i da će mi nakon šta dođe nalaz preporučiti pobačaj, a kad sam pitala mogu li sad napraviti pobačaj (kad je već 99% sigurno i slabe su šanse da preživi do poroda, a kamoli da bude zdravo) rekli su mi da kako to mogu reći jer je to živo biće samo je bolesno, imam tek 21 godinu i ovo mi je prva trudnoća i nitko zapravo me ozbiljno ne shvaća niti pokušava razgovarati samnom već svi razgovaraju s mojom mamom.Ja shvaćam da kada mi dođe taj nalaz i ustanove npr. Edwardov sindrom, reći će mi da nema smisla, da će dijete i ako se rodi umrijeti sa 2 godine i da idem na pobačaj, ali u tako visokoj trudnoći pobačaj se izvodi induciranim porodom, dakle ja ću morati roditi još živu, ali bolesnu bebu krajem/sredinom 4. mjeseca trudnoće, nemam pojma kako jer je i ženama koje su rodile to prebolno i teško izvedivo, a ja sam anemična i "slabašna", i još najgore neznam ni što će napraviti s tom bebom koja će u trenutku poroda još biti živa. Htjela sam pitati, postoji li ikakva mogućnost da je s bebom zapravo sve u redu i ako ne postoji, da li onda postoji neki bar malo humaniji način za pobačaj?