Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Nenapredovanje i bojkot cike, beba 7 mj.

Gingerbelly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno Nenapredovanje i bojkot cike, beba 7 mj.

Lijep pozdrav!

Evo i nas s poteškoćama...

Naime, kćerkica mi je stara 7,5 mj., i isključivo je dojena beba( + unazad 2 mj. dohrana voće/povrće)

Prva 4 mjeseca je dobijala 900g.-700g.-500g.-360g. i posljednja dva mjeseca dobija(svaki mjesec) po 150 gr.

Dakle, rodili smo se s 4050g., da bi s 7 mj. ona imala oko 7 kg. (u plusu oko 3 kg.) Raspoređeno po mjesecima, ajd, tri kilograma nije baš malo. ALi mene brine to što je sad, zadnja dva dobila tako malo.
    Posebice zato što mi je ona do prije 10-ak dana(zadnjih 10 ne jer je prvi put bila bolesna, imala temperaturu i virozicu)papala i više nego odlično.
    Ujutro bi cikila, nakon toga pojela oko 200 gr. voćne kašice(često s 2-3 žličice 4-korn žitarica), zatim bi opet cikila, pa bi oko 3 popodne papala povrtnu kašice s ili bez žitarica(a odnedavno i s mesom) u količini opet oko 180-200 gr. Nakon toga bi još dvaput do spavanja cikila, i cikila bi noću...a recimo koliko treba To nikad nije ispod 2-3-4 puta.
    I onda dođemo na vaganje...i puf. Neš "sirotinje" izbaci...

Inače duga je 74 cm.

Radili smo krvnu sliku sad zbog virozice, i pokazala je blagu anemičnost, iako krvna slika otprije mjesec dana nije pokazivala niti to, tj. sve je bilo super.

I sad, mene je počeo biti strah da ne radim nešto krivo.

Sad nakon viroze počela mi je bojkotirati (.)(.). Uredno popapa kašicu u priličnoj količini, ali kad dođe vrijeme za ciku ona povuče svega par puta i okrene glavu. Nekad čak i ispljune to mlijeka što je povukla u usta. Papa dobro jedino noću, i možda 1-2X u danu.Ostalo bojkotira.Možda je do bolesti, ali čudno mi je da papa na žličicu sve, samo mi cicku neće

Molim vas da me malo umirite jer se lagano plašim...ne znam ni ja čega.

*** Važno za napomenuti kako moja malena nikad nije probala adaptirano(to mi sad mnogi savjetuju), ali ja ga nisam htjela dati najprije jer sam protiv bilo čeg sem (.)(.), em zato što je malena alergična na proteine adaptiranog(krav.mlijeka), jer je odmah po rođenju reagirala ekcemom na bilo što mliječno što bih ja pojela. Zato od navršenih mjesec dana ja stojim na bezmliječnoj dijeti. Njoj ne dajem ništa što sadržava mlijeko, i žitne kašice(kad spremam) spremam na vodi ili domaćem zobenom mlijeku.

Gingerbelly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Nitko ništa. 60 pogleda...

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Što kaže pedijatar?

Jesi li probala dojiti u mirnoj atmosferi, zamračenoj sobi sl.?

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ne boj se Gingerbelly bebice ti imaju svoje faze,postoje dani,postoje cak i periodi kad im se mjenja apetit...jednostavno su takve i gotovo.Ni u ludilu ne prekidaj dojenje,jako je dobar znak sto trazi nocu,to takodjer tebi pomaze da ponovo nadodje mlijeko.Gle ja sam ti ako mogu rec jedna iskusna dojilja koja doji vec svoje trece djete tako da znam o cemu pricam.Postoje dani kad mi se napune da mislim da ce eksplodirati i molim boga da povuce sto vise,a on ko za inat nece(to je valjda tako),a opet postoje dani kad isise zadnju kap iz mene pa se uplasim da mu je premalo...al na kraju se sve iznivelira.Samo ti doji svoju bebicu i nista ne brini!SRETNO!
    Posljednje uređivanje od renchy : 26.02.2014. at 22:39

Gingerbelly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Pa, istina,najbolje mi doji u noći(kad je i atmosfera najtiša/zamračena)...Ali nikad joj prije nije smetao dan/lagana dnevna buka, pa me to buni. Pedijatrica stalno priča kako je to za bebu na ciki dobro, no da ćemo vaditi krv opet ne pođe li na bolje.
    Ma nemam ništa protiv faza...faze su okej!! Samo, to stagniranje na težini me baš isfrustriralo
    Posljednje uređivanje od Gingerbelly : 26.02.2014. at 22:48

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Nije 150 g baš stagniranje. Pokušaj svaki podoj kad možete biti u mirnoj atmosferi, možda joj je sad počelo smetati. Probaj, svakako bi bilo dobro da doji više od 2 puta dnevno, još je to beba

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Dijete ti je počelo dohranu, ako popapa znači da joj se sviđa, Nemoj joj nuditi nakon kašice cicu, nudi joj kasnije za sat dva jer ako pojede kašicu ona nije gladna. Čini mi se da je stvar u tome i obavezno provjeri u ustima da nije soor- bijele naslage, to bi značilo da ju boli dok cica pa zato odbija. I ne sekiraj se, moji takvi problemi počeli su puno ranije i duže sa oba djeteta i nisam odustala našla sam sve moguće i nemoguće načine, vi ste već dosta veliki i sigurna sam da će to proći.
    A što se tiče dobivanja na težini, prva 3-4 mjeseca je dobila odlično, a zašto se uopće važete više na mjesečnoj bazi, to se ne radi, barem mi nismo. Moja djeca su se vagala prva 3-4 mj dalje ne. Nema to smisla, beba je aktivnija, počinje puzati, više potroši i manje dobiva i vaš prirast od 150 bi po meni bio sasvim normalan.

A sad sam još jednom pročitala tvoj post.
    200gr voćne kašice??? Pa ti znaš kolika je to količina? I tako dva puta na dan? Pa čudo je da uopće cica koliko je to hrane.
    Ne ulazim u to, ali po meni je to previše za tako malu bebu.

Moji su u početku dohrane pojeli žličicu dvije i iz mjeseca u mjesec povećavali, tvoje dijete puno papa i nema razloga da se brineš.
    Rođena je sa velikom kilažom i pretpostavljam da si dijete polako to raspoređuje i ne vidim potrebe da se dijete sili i trpa više od onoga što samo želi.

Gingerbelly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Niste shvatili. Ja ni ne nudim cicu nakon obroka krute hrane. Ja joj dajem u obrocima ovako: 1.obrok cica, 2.obrok dohrana(kašica) 3.obrok cica 4.obrok(kašica 5. cica 6.cica + noćni obroci koji su uvijek cica. Kužiš?Ne dajem ja njoj cicu da "zalije"pojedenu kašicu.
    Soor nemamo!
    Vizavi kašica...da, stvarno papa količinski dosta. I to, ja mičem na prvu naznaku da malkice uspori papati i krene meškoljiti se. Inače bi papala i više. Samo, eto. Meni draže da ona papa ciku...lakše bi puno podnjela da je kašice počela uzimati restrikcijski...A probam ju od sad onda u sobi na krevetu dojiti, kao i noću
    Vizavi bvaganja, kad pedica veli da dođemo, mi dođemo...A i sad radi virozice...nabere se. I ona ju obavezno svaki put važe
    Posljednje uređivanje od Gingerbelly : 27.02.2014. at 09:46

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Uglavnom, dok ti dijete raste, veselo je i napreduje nema mjesta brizi i molim te ne gledaj više te grame.
    Sve dok normalno piša, kaka i raste.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Hm, a moraš znati ako ima dva obroka po 200g kašice da ona MORA smanjiti obroke cicanja i ne može više cicati sto puta kao novorođenče.
    Majčino mlijeko je brzo i lako probavljivo i ne pada teško na želudac i zato bebe traže češće, a ovdje se ipak radi o dva obroka kašica tako da se ona svakako zasiti i samim time će ostati dulje sita i dulje će imati razdoblje necicanja, kužiš?
    Samo možda ako ima već sva obroka ponudi joj malo vodice jer si rekla da joj daš i meseko iako nadam se ne soliš hranu opet bih ja osobno dala malo vodice za žeđ.

Gingerbelly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Vodu joj nudim nakon svakog krutog obroka pod obavezno. Ne solimo nit šećermo hranu. Sve kuhamo doma od domaćih namirnica i ne začinjavamo. Znači misliš da je količinski puno...Jel previše?U biti ni ne znam koliko je normalno da bebe od 7,5 mj. pojede količinski...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ma gle, ne sekiraj se, tvoj dijete lijepo papa, meni je to ono, wou, moji dok su bili bebice to nisu pojeli niti sa godinu dana.
    ALI to su moji bili, tvoje je TVOJE i kao pojedinac ima pravo na svoj način.

DA je tu ne filozofiram o nečem o čemu baš ne znam puno, odi na podrforum DOHRANA ili na www.roda.hr i tamo imaš o dohrani pa se informiraj iz pravog izvora.

I ne brigaj, sve je ok.

Gingerbelly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

<3 Hvala na svakoj riječi <3

Gingerbelly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Samo da kažem kako sam malenu malo prije (prije nego ću je staviti pavati) podojila u poluzamračenoj sobi, u tišini... - i popapala je znatno više!!! Weeeeeeeeeee!!! Hvala na tom savjetu, izgleda da je u tom grmu legio zeko!!

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Super!
    Posljednje uređivanje od Mimah : 27.02.2014. at 13:04

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni se vas prirast čini ok. I moja srednja je tako nekako dobivala na težini. Sad njih sve interesira i puno bolje jedu u miru. Osim toga puno papa kašice, to joj se sviđa pa možda i prestane ranije s dojenjem ili ga smanji na jutarnje i večernje. Mojoj najstarijoj je isto bila draga kruta hrana i prestala je cicati s 9 mj. I sad voli konkretnu hranu a srednja je cicala 2, 5 godine i jedva prestala...svako dijete je različito i čini mi se da što god mi radimo bit će po njihovom

Gingerbelly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

A kada se uvodi treći obrok?Ima neko unaprijed određeno vrijeme(br. mjeseci) ili prema nahođenju, individualno?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Neke okvirne preporuke su 1 obrok sa 6 mjeseci, 2 s 8, 3 s 10, i onda od 12 kruta hrana kao temelj, a mlijeko da upotpuni obrok ili kako vec dijete trazi. Do godine dana je mlijeko temelj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •