Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Kako staviti čepić?

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno Kako staviti čepić?

Dakle, nije mi prvo dijete i definitivno, ne stavljam prvi put čepić, ali mi ne ide.
    Maleni (10 mj.) ima povišenu temperaturu cijeli dan. Nije išlo preko 39 (rektalno), pa sam uspijevala tuširanjem i oblozima. Strah me noći i eventualno većih temperatura.
    Stavim mu čepić u guzu, on izađe van. Dok ga držim, stoji unutra, čim maknem prst, ode van. Pokušala sam dok leži na leđima, bočno, na trbuhu. Neće unutra da ostane i gotovo. Dvaput mi se rastopio pod prstima. Nije mi uopće jasno! Kad starijoj stavim čepić, gurnem ga unutra, držim sekundu-dvijer i to je to.
    Pokušala sam sa sirupom, sve ispljune van. Čak i sa špricom, direktno jezikom gura van.
    Posljednje uređivanje od Lotta : 26.02.2014. at 20:05

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam to znala umoćiti u guzo kremu pa onda ćepić stiskati u guzu, tak da podignem noge prema gore, nakon stavljanja stavim malo prst da se pogura unutra , a da pritom ne izađe van

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zasto ne dajes isti lijek u sirupu?
    oralno uzimanje bi trebao biti prvi izbor ako dijete ne povraca.
    sad vidim da pljuje.
    Posljednje uređivanje od sirius : 26.02.2014. at 20:35

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

To se meni s H. znalo događati, nisam našla rješenje.

Baš kao što kažeš, rastopi se i iscuri van. Jesi probala staviti dok spava?

Kad daješ na špricu pokušaj davati sa strane, pri dnu jezika. Tad ne mogu ispljunuti, direktno gutaju.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dakle, sprica sa lijekom se stavi u usta , ne samo vrh. Usmjeri se izmedu obraza i korjena jezika, lijek se ispusti, pridrzi se rukom brada i poskaklja se ispod brade ( da se potakne refleks gutanja). Ako je sirupa vise , ponoviti isto dva ili vise puta.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Nisam pokušala dok spava, ali zadnji put bio potpuno miran i opet je letio čepić vani kao torpedo. Sad čekam deset sati, da prođu 4 od zadnje ture, mada je gotovo sve ispljunio. Pokušat ću onda tako da špricu što više stavim u usta. Sad će mi pomoći mm, ali nemam pojma kako ću sutra tokom dana... A možda i ne bude više pempture (kako kaže moja starija)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Koji sirup imaš? Moj je mali pljuvao i skoro povraćao na panadol, a lupocet prolazi kao sokić kod oboje djece (čak i dok su tako mali bili).
    Ja bi odmjerila u priloženu žličicu koliko treba i onda po malo pretakala u njihovu žličicu kojom su jeli hranu i davala im.
    Išlo bez problema.
    Nama šprica nije prolazila nikako.

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

ja stavim u guzu malo poguram i stisnem obje polutke guzu sa jednom rukom
    a drugom drzim noge stisnute u zraku i tako ju pridrzim jedno 20-tak sekundi i nikada mi ne izade cepic

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Lupocet imam i čepiće i sirup. Ki ki, ja isto tako stavim starijoj i nikakvih problema nema, ali njemu stoji unutra dok držim i čim maknem prst, ide van. Uopće mi nije jasno. Jedino ga mogu držati tako dok god se ne otopi, ali to je suludo.
    Noćas su nas spasili savjeti od trampoline i sirius, da stavim špricu između jezika i obraza, pa onda polako ispuštati. Cijeli mi se kauč lijepi od tog sirupa. Ajme, kad će više te viroze proći, stariju drži već preko deset dana, sa malim pauzama. Iamli smo i mm i ja, maleni je uspjevao izbjeći, sve do jučer.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Jeste bolje?
    Držim fige da čim prije prođe.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hej, draga, bolje smo. Doduše maleni danas ponovo ima temp. nakon dva dana pauze. A baš sam mislila da je gotovo.
    Cura je sad počela kašljati ko luda, to tako valjda ide, kažu mi. Ovo nam je prva ozbiljnija viroza s njom i prvi antibiotik (upala grla koja se proširila na uho)netom prije viroze.
    Bit će bolje!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •