-
Kako staviti čepić?
Dakle, nije mi prvo dijete i definitivno, ne stavljam prvi put čepić, ali mi ne ide.
Maleni (10 mj.) ima povišenu temperaturu cijeli dan. Nije išlo preko 39 (rektalno), pa sam uspijevala tuširanjem i oblozima. Strah me noći i eventualno većih temperatura.
Stavim mu čepić u guzu, on izađe van. Dok ga držim, stoji unutra, čim maknem prst, ode van. Pokušala sam dok leži na leđima, bočno, na trbuhu. Neće unutra da ostane i gotovo. Dvaput mi se rastopio pod prstima. Nije mi uopće jasno! Kad starijoj stavim čepić, gurnem ga unutra, držim sekundu-dvijer i to je to.
Pokušala sam sa sirupom, sve ispljune van. Čak i sa špricom, direktno jezikom gura van.
Posljednje uređivanje od Lotta : 26.02.2014. at 20:05
-
ja sam to znala umoćiti u guzo kremu pa onda ćepić stiskati u guzu, tak da podignem noge prema gore, nakon stavljanja stavim malo prst da se pogura unutra , a da pritom ne izađe van
-
Osoblje foruma
Zasto ne dajes isti lijek u sirupu?
oralno uzimanje bi trebao biti prvi izbor ako dijete ne povraca.
sad vidim da pljuje.
Posljednje uređivanje od sirius : 26.02.2014. at 20:35
-
To se meni s H. znalo događati, nisam našla rješenje.
Baš kao što kažeš, rastopi se i iscuri van. Jesi probala staviti dok spava?
Kad daješ na špricu pokušaj davati sa strane, pri dnu jezika. Tad ne mogu ispljunuti, direktno gutaju.
-
Osoblje foruma
Dakle, sprica sa lijekom se stavi u usta , ne samo vrh. Usmjeri se izmedu obraza i korjena jezika, lijek se ispusti, pridrzi se rukom brada i poskaklja se ispod brade ( da se potakne refleks gutanja). Ako je sirupa vise , ponoviti isto dva ili vise puta.
-
Nisam pokušala dok spava, ali zadnji put bio potpuno miran i opet je letio čepić vani kao torpedo. Sad čekam deset sati, da prođu 4 od zadnje ture, mada je gotovo sve ispljunio. Pokušat ću onda tako da špricu što više stavim u usta. Sad će mi pomoći mm, ali nemam pojma kako ću sutra tokom dana... A možda i ne bude više pempture (kako kaže moja starija)
-
Koji sirup imaš? Moj je mali pljuvao i skoro povraćao na panadol, a lupocet prolazi kao sokić kod oboje djece (čak i dok su tako mali bili).
Ja bi odmjerila u priloženu žličicu koliko treba i onda po malo pretakala u njihovu žličicu kojom su jeli hranu i davala im.
Išlo bez problema.
Nama šprica nije prolazila nikako.
-
ja stavim u guzu malo poguram i stisnem obje polutke guzu sa jednom rukom
a drugom drzim noge stisnute u zraku i tako ju pridrzim jedno 20-tak sekundi i nikada mi ne izade cepic
-
Lupocet imam i čepiće i sirup. Ki ki, ja isto tako stavim starijoj i nikakvih problema nema, ali njemu stoji unutra dok držim i čim maknem prst, ide van. Uopće mi nije jasno. Jedino ga mogu držati tako dok god se ne otopi, ali to je suludo.
Noćas su nas spasili savjeti od trampoline i sirius, da stavim špricu između jezika i obraza, pa onda polako ispuštati. Cijeli mi se kauč lijepi od tog sirupa. Ajme, kad će više te viroze proći, stariju drži već preko deset dana, sa malim pauzama. Iamli smo i mm i ja, maleni je uspjevao izbjeći, sve do jučer.
-
Jeste bolje?
Držim fige da čim prije prođe.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma