Naravno da nema, ali to uvijek nekako ispadne lajtmotiv ovakvih rasprava.
Meni se, osim toga, nimalo ne sviđa ova postavka da je žena financijski ovisna o mužu pa mogu živjeti od njegove plaće dok je na porodiljnom.
Što je onda sa samohranim majkama - njima je potpuno uskraćeno pravo na duži porodiljni, ili ikakav, ako ga opet limitiraju na 4000 kuna.
I ne smatram nimalo pravednom teoriju da trebamo svi dobivati isto kad rodimo. Ne dobivamo isto niti ostatak života, a nismo niti svi isto uložili za svoj posao (npr. godina i godina života, odricanja cijele obitelji i sl.).
Da ne spominjem da rashode i curenja iz te kase, u koju svi kao ulažemo (neki manje neki više, neki ništa, a koriste je) skoro pa nitko ne kontrolira. Inače ne bi ja bila skoro pa živo čudo jer radim trudna (stalno slušam to pitanje: radiš li?, većini prvo nakon što saznaju za trudnoću).
Pa se onda neki od nas osjećaju namagarčeni u ovoj socijalnoj i pronatalitetnoj državi... eto, samo to.
Ali da ne ispadnem sad i socijalno neosjetljiva, kao što sam na početku teme ispala nemajka, odustajem od objašnjavanja