Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
Mene interesira kako se određuje vrijeme rada pojedine grupe. Trenutno u vrtiću je rad u grupama do 16:30, a u jaslicama do 16:15.
To mene dovodi do ludila jer mi jasličko dijete svaki dan završava u dežurstvu i tamo tuli do besvjesti, zapravo dok ne dođemo po njega.
Ja radim do 16:30, MM do 16:00 i on ga skuplja, ali se svejedno ne može teleportirati pred vrtić nego mora proći cijeli grad.
Ne znam kome da se obratim. Ravnateljica ignorira.
Mislim da je vrtic i da tu nista ne mozes napraviti.oni su ga duzni cuvati ali ne i namjestiti rad grupe prema vasim potrebama.
I ako se stavim u poziciju teta i vrtica i kuzim to.u nasem vrticu koji ima 20-tak skupina u centralnom vrticu na dezurstvu ostane oko petero djece u jaslickom dezurstvu i jos toliko u vrticu.i dvije tete.i nema tu bas smisla da ostane 10 teta.svaka s jednim djetetom.
S tim da je kod nas prije sedam ,osam godina bilo dezurstvo do 16h pa su to pomaknuli na 16.15 jer do tada dode vecina roditelja

Ono sto je meni cudnije ,bas u to vrijeme prije negdje sedam godina kada se je u Zagrebu pocelo pricati o radu vrtica popodne i Bandic je rekao da moraju raditi (ako se dobro sjecam) bio je organiziran sastanak u dvorani vrtica na tu temu.i doslo je od svih vrtickih roditelja nas desetak.
Ja sam nakon tog sastanka odustala od toga da mi dijete ostaje popodne jer sam se uspjela drugacije organizirati.i to cisto zbog toga jer bi organizacija toga bila katastrofa. Nije cak ni bila stvar u tome koja teta ce ga cuvati.vec u tome npr sta ce dijete jesti.ako rucaju u podne trebaju popodne jos jedan normalan obrok.a za petero djece nece ostajati kuharica.i nisu znali kako da organiziraju prehranu .ili to da bi ja dijete dovodila oko cca pola 12 a oni vecinu vrtickih aktivnosti odrade ujutro.a nije bilo dovoljno zainteresiranih roditelja da se to bolje organizira.i tu je prica o duzim dezurstvima zavrsila

Sent from my GT-I8190N using Tapatalk